Кога е важно да се пият комбинираните добавки - пробиотик с пребиотик?

Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.

Re: Кога е важно да се пият комбинираните добавки - пробиотик с пребиотик?

Мнениеот Bambaa » 15 Май 2015, 15:12

renetka написа::lol:
Симбиотици или чисти пробиотици или пребиотици - да, трябва си ;)

Ох, аз пак не съм много наясно, когато приемаш профилактично такива -биотици, то какви трябва да са пре-,про- или симбиотици :roll:
Аватар
Bambaa

Мнениеот renetka » 15 Май 2015, 15:42

Bambaa написа:
renetka написа::lol:
Симбиотици или чисти пробиотици или пребиотици - да, трябва си ;)

Ох, аз пак не съм много наясно, когато приемаш профилактично такива -биотици, то какви трябва да са пре-,про- или симбиотици :roll:

И аз не съм про в областта. Аз знам за пробиотиците и тях си пия...
renetka

Мнениеот Alexandrina » 18 Май 2015, 14:01

Аз пия регулярно пробиотик, и профилактично и ако се наложи антибиотик. Другите не съм приемала никога, но е сиНбиотик ;)
Alexandrina

Мнениеот Filipa » 18 Май 2015, 15:05

Може би някой трябва да обясни функцията на всяко едно нещо, за да няма обърквания. :)
Filipa

Мнениеот lini_leni » 18 Май 2015, 16:57

Filipa написа:Може би някой трябва да обясни функцията на всяко едно нещо, за да няма обърквания. :)

Затова си мисля, че е най-добре такива неща да не се приемат профилактично, а само по лекарско предписание, нищо, че се продават и без рецепта!
lini_leni

Мнениеот Neven498 » 19 Май 2015, 13:39

lini_leni написа:
Filipa написа:Може би някой трябва да обясни функцията на всяко едно нещо, за да няма обърквания. :)

Затова си мисля, че е най-добре такива неща да не се приемат профилактично, а само по лекарско предписание, нищо, че се продават и без рецепта!

По лекарско предписание е почти сигурно, че няма да приемаш такива. Всеки лекар си работи с различна фармацевтична компания. По-скоро първо е хубаво да се образоваме - кое какво е, защо се приема и как се влияе организма, а после да преценим как всъщност се чувстваме и да изберем най-добрата за нас алтернатива.
Аватар
Neven498

Мнениеот sofi_black » 19 Май 2015, 14:10

Neven498 написа:
lini_leni написа:

По лекарско предписание е почти сигурно, че няма да приемаш такива. Всеки лекар си работи с различна фармацевтична компания. По-скоро първо е хубаво да се образоваме - кое какво е, защо се приема и как се влияе организма, а после да преценим как всъщност се чувстваме и да изберем най-добрата за нас алтернатива.

Да де ама това, че някой е казал, (от фармацевтичната компания) че действа адски добре на не знам си какво, не означава, че е така, затова и аз не мисля, че подобни боклуци трябва да се пият, щото сме прочели във форума, че никога няма да ни се подуе корема, ако си го купим :idea:
sofi_black

Мнениеот Neven498 » 19 Май 2015, 16:08

sofi_black написа:Да де ама това, че някой е казал, (от фармацевтичната компания) че действа адски добре на не знам си какво, не означава, че е така, затова и аз не мисля, че подобни боклуци трябва да се пият, щото сме прочели във форума, че никога няма да ни се подуе корема, ако си го купим :idea:

Мисля, че е малко субективно това. Затова и казах, че е хубаво човек първо да опознае тялото си, а после да се ограмоти - кое какво е. Крайностите (напълното отричане на дадено нещо - било то коя да е хранителна добавка) не са хубаво нещо. ;)
Аватар
Neven498

Мнениеот Kremiliya » 20 Май 2015, 12:33

МНого е сложно пиенето на подобни добавки, особено на собствена глава, аз лично бих се консултирала с лекар преди това, има ли смисъл, до колко ще е ефикасно и т.н. отколкото да си експериментирам.
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Filipa » 21 Май 2015, 10:11

Kremiliya написа:МНого е сложно пиенето на подобни добавки, особено на собствена глава, аз лично бих се консултирала с лекар преди това, има ли смисъл, до колко ще е ефикасно и т.н. отколкото да си експериментирам.

Ако става въпрос за прием от възрастен, не мисля, че би имало кой знае какъв проблем. Виж, ако пробиотикът ще се пие от дете, тогава бих направила консултация с лекар.
Filipa

ПредишнаСледваща

Назад към Хранителни добавки и биопродукти