Кога е важно да се пият комбинираните добавки - пробиотик с пребиотик?

Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.

Re: Кога е важно да се пият комбинираните добавки - пробиотик с пребиотик?

Мнениеот annamaria » 29 Апр 2015, 11:14

Не казвам, че ядките са вредни.
"Овесените ядки са изключително богати на разтворими влакнини, които свързват холестерола в храната и допринасят за намаляване риска от сърдечно-съдови заболявания. Влакнините засилват усещането за ситост, намаляват чувството за глад и по този начин понижават риска от увеличаване на теглото.

Овесените трици се произвеждат от обвивката на овесените зърна. Познати са на човечеството от векове и кардиолозите ги признават категорично, като ги наричат "храна за сърцето", като позволяват на търговците да напишат това на опаковките.
Диетолозите изтъкват ролята на фибрите съдържащи се в тях за забавяне усвояването на захарите.
Онколозите откриха, че влакнините в тях спомагат за предпазване от рак, а гастроентеролозите ги препоръчват с цел подобряване ритмиката на изпразване на червата.
Онова, което придава на овесените трици този особен статут, е обстоятелството, че те преминават през целия храносмилателен тракт, от устата, където се напояват със слюнка, до дебелото черво, където прекрасно изпълняват ролята на пълнеж, устоявайки нa всички химически и физически атаки по пътя си. Когато стигнат до тънкото черво, там, където организмът си набавя храна и калории, разтворимите влакнини на овесените трици, изиграват чудотворната си роля, набъбнали от вода и изключително лепкави на пипане, те се превръщат в лепкава гъба, способна да предотвратява преминаването на част от хранителните вещества в кръвта."

А относно пробиотика, мен пък сто човека ми казаха да не взимам точно този, когато се чудих дали да почвам :roll:
annamaria

Мнениеот Kremiliya » 29 Апр 2015, 11:19

annamaria написа:
А относно пробиотика, мен пък сто човека ми казаха да не взимам точно този, когато се чудих дали да почвам :roll:

Явно представителите на останалите пробиотици са си свършили добре работата. :mrgreen: Никой не знае каква е истината, затова пак довеждаме до положението, в което ще гледаме цената. :roll:
Аватар
Kremiliya

Мнениеот renetka » 29 Апр 2015, 12:02

Kremiliya написа:
annamaria написа:

Явно представителите на останалите пробиотици са си свършили добре работата. :mrgreen: Никой не знае каква е истината, затова пак довеждаме до положението, в което ще гледаме цената. :roll:

Искаш да кажеш, че евтиното винаги е по-доброто :o Хора, това ви е здравето, не забравяйте :!:
renetka

Мнениеот Kremiliya » 29 Апр 2015, 13:22

renetka написа:
Kremiliya написа:
annamaria написа:

Искаш да кажеш, че евтиното винаги е по-доброто :o Хора, това ви е здравето, не забравяйте :!:

Aко ме смяташ за толкова заблудена, значи имам точно това предвид! :| :x
И съвсем логично е, че когато определяш качество според цена... то .. да както каза - избираш възможно най-евтиното, а ако има някое за без пари точно на него се спираш! :evil: :evil: :evil:
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Neven498 » 30 Апр 2015, 10:31

Истината е в принципа "проба-грешка". Но не е хубаво да се рискува, поне що се касае до здравето. Инвестирайте в него. ;)
Аватар
Neven498

Мнениеот Snejna » 30 Апр 2015, 11:52

По-добре да не се пие нищо! Без друго, ако не е минало солидна реклама няма да е достоверно за никого от нас :)
Аватар
Snejna

Мнениеот annamaria » 04 Май 2015, 11:28

Snejna написа:По-добре да не се пие нищо! Без друго, ако не е минало солидна реклама няма да е достоверно за никого от нас :)

Аз пък избягвам точно рекламираните продукти най-много :roll: Особено лекарства и подобни...
annamaria

Мнениеот Kaya » 04 Май 2015, 13:12

annamaria написа:
Snejna написа:По-добре да не се пие нищо! Без друго, ако не е минало солидна реклама няма да е достоверно за никого от нас :)

Аз пък избягвам точно рекламираните продукти най-много :roll: Особено лекарства и подобни...

А не слушаш ли мнението на лекарите? Ти да не мислиш, че изипсват нещата без да имат причина за това? :))
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Filipa » 05 Май 2015, 09:51

Kaya написа:
annamaria написа:

А не слушаш ли мнението на лекарите? Ти да не мислиш, че изипсват нещата без да имат причина за това? :))

Горчивият опит и годините са ми показали, че невинаги лекарите на драго сърце раздават лек и защитават Хипократовата клетва, която са положили. Затова и старите хора са казали: "Не питай старило, а патило". ;)
Filipa

Мнениеот Anka » 05 Май 2015, 16:48

Като цяло има ли антибиотик трябва да има и пробиотик, пък дали ще са перли или не е все тая ;)
Аватар
Anka

ПредишнаСледваща

Назад към Хранителни добавки и биопродукти