marsu написа:Filipa написа:Овесените трици са фибри, които трудно се усвояват. Ядките са бавен въглехидрат. На дечурлигата вкъщи, а и на мъжа ми, им правя с кисело мляко и подслаждам с мед и плодове. Хапват си ги за закуска обикновено. Така успяхме да махнем вафлите и сухоежбините от дневното меню, поне до обяд. Да чукна на дърво, никой вкъщи няма проблеми със стомаха.
Това означава ли, че овесените ядки не съдържат полезните фибри?!
Filipa написа:Триците също си имат добро приложение. Аз правя палачинки с тях, като слагам съвсем малко бяло брашно, колкото да не е без хич. Или енергийни барчета с ядки, които слепвам с малко пасирани фурми и тахан, или фъстъчено масло. Щом е за хапване, няма да отива зян, я!
Lisica написа:Профилактично можеш да си вземеш пробиотик Лактофор, не е по-лош от останалите, а цената му е добра.
Monika_Spasova написа:Filipa написа:Триците също си имат добро приложение. Аз правя палачинки с тях, като слагам съвсем малко бяло брашно, колкото да не е без хич. Или енергийни барчета с ядки, които слепвам с малко пасирани фурми и тахан, или фъстъчено масло. Щом е за хапване, няма да отива зян, я!
Предлагам да се преместим ейй тук и да споделиш как правиш неща с трици, а и не само, овесените ядки също могат да са възможност.
Filipa написа:
Колкото до пробиотика, за Лактороф съм чувала неприятни отзиви и не бих го пробвала. Има и други алтернативи, заслужава си да поразгледаш.
Назад към Хранителни добавки и биопродукти
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта