Кога е важно да се пият комбинираните добавки - пробиотик с пребиотик?

Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.

Re: Кога е важно да се пият комбинираните добавки - пробиотик с пребиотик?

Мнениеот Neven498 » 23 Апр 2015, 09:43

LeCoquine, чак пък да боли... ;)
kauda, явно това с киселото млекце е любима комбинация на почти всички ни. Аз понякога добавям и ленено семе.
Аватар
Neven498

Мнениеот Snejna » 23 Апр 2015, 09:50

Neven498 написа:LeCoquine, чак пък да боли... ;)
kauda, явно това с киселото млекце е любима комбинация на почти всички ни. Аз понякога добавям и ленено семе.

И аз си слагам ленено семе, купила съм си направо натрошено. :mrgreen:
Аватар
Snejna

Мнениеот annamaria » 23 Апр 2015, 11:38

Ааа, не са ли овесените трици за тези случаи :roll: ??? Аз си правих овесени трици и ленено семе (смляно), но освен че ми беше вкусно, някакакъв особен ефект не забелязах...
annamaria

Мнениеот Lili_pili » 23 Апр 2015, 12:25

annamaria написа:Ааа, не са ли овесените трици за тези случаи :roll: ??? Аз си правих овесени трици и ленено семе (смляно), но освен че ми беше вкусно, някакакъв особен ефект не забелязах...

В смисъл? :roll:
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот annamaria » 24 Апр 2015, 12:34

Lili_pili написа:
annamaria написа:Ааа, не са ли овесените трици за тези случаи :roll: ??? Аз си правих овесени трици и ленено семе (смляно), но освен че ми беше вкусно, някакакъв особен ефект не забелязах...

В смисъл? :roll:

За регулиране се приемат овесени трици, а не овесени ядки. Това главно тръгна от модата по Дюкан. Преди да се окаже, че е супер вредна и преди доста хора да си скапят здравето :D Но моето скромно мнение е, че триците не оправят проблема с подуване и запек, но са си полезни, да.
annamaria

Мнениеот Snejna » 24 Апр 2015, 12:47

Защо да са точно овесените трици, аз ям овесени ядки, както написах им слагам и натрошено ленено семе, защото го обичам, а и обичам да има все нещо хрупкаво. Иначе си мисля, че овесените трици може би наистина са по-добрия вариант, при много голям проблем, но аз за себе си и на овесените ядки съм доволна от ефекта. :roll:
Аватар
Snejna

Мнениеот Filipa » 24 Апр 2015, 14:40

Овесените трици са фибри, които трудно се усвояват. Ядките са бавен въглехидрат. На дечурлигата вкъщи, а и на мъжа ми, им правя с кисело мляко и подслаждам с мед и плодове. Хапват си ги за закуска обикновено. Така успяхме да махнем вафлите и сухоежбините от дневното меню, поне до обяд. Да чукна на дърво, никой вкъщи няма проблеми със стомаха.
Filipa

Мнениеот kalinka-kuku » 24 Апр 2015, 16:06

Filipa написа:Овесените трици са фибри, които трудно се усвояват. Ядките са бавен въглехидрат. На дечурлигата вкъщи, а и на мъжа ми, им правя с кисело мляко и подслаждам с мед и плодове. Хапват си ги за закуска обикновено. Така успяхме да махнем вафлите и сухоежбините от дневното меню, поне до обяд. Да чукна на дърво, никой вкъщи няма проблеми със стомаха.

Това означава ли, че овесените ядки не съдържат полезните фибри?!
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот M.Tasheva » 24 Апр 2015, 16:08

Ммм съвсем не съм сигурна, че овесените трици, камо ли и ядки могат да действат по подобен начин на червата, особено, когато сме на по-дълго антибиотично лечение :idea: що се отнася до разхлабване една супена лъжица зехтин вечер и още една сутрин също може да бъде полезно
M.Tasheva

Мнениеот annamaria » 27 Апр 2015, 11:09

Овесените трици са по-полезни от ядките и те са тези, които регулират. Спомням си, че даже изрично се казваше овесени трици, защото има и пшенични трици, които не вършат работа.

А за след антибиотик - няма начин триците да са ок, все пак триците не са бактерии ;)
annamaria

ПредишнаСледваща

Назад към Хранителни добавки и биопродукти