Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.
23 Апр 2015, 09:43
LeCoquine, чак пък да боли...
kauda, явно това с киселото млекце е любима комбинация на почти всички ни. Аз понякога добавям и ленено семе.
23 Апр 2015, 09:50
Neven498 написа:LeCoquine, чак пък да боли...
kauda, явно това с киселото млекце е любима комбинация на почти всички ни. Аз понякога добавям и ленено семе.
И аз си слагам ленено семе, купила съм си направо натрошено.
23 Апр 2015, 11:38
Ааа, не са ли овесените
трици за тези случаи

??? Аз си правих овесени трици и ленено семе (смляно), но освен че ми беше вкусно, някакакъв особен ефект не забелязах...
23 Апр 2015, 12:25
annamaria написа:Ааа, не са ли овесените
трици за тези случаи

??? Аз си правих овесени трици и ленено семе (смляно), но освен че ми беше вкусно, някакакъв особен ефект не забелязах...
В смисъл?
24 Апр 2015, 12:34
Lili_pili написа:annamaria написа:Ааа, не са ли овесените
трици за тези случаи

В смисъл?

За регулиране се приемат овесени трици, а не овесени ядки. Това главно тръгна от модата по Дюкан. Преди да се окаже, че е супер вредна и преди доста хора да си скапят здравето

Но моето скромно мнение е, че триците не оправят проблема с подуване и запек, но са си полезни, да.
24 Апр 2015, 12:47
annamaria написа:Ааа, не са ли овесените
трици за тези случаи

Защо да са точно овесените трици, аз ям овесени ядки, както написах им слагам и натрошено ленено семе, защото го обичам, а и обичам да има все нещо хрупкаво. Иначе си мисля, че овесените трици може би наистина са по-добрия вариант, при много голям проблем, но аз за себе си и на овесените ядки съм доволна от ефекта.
24 Апр 2015, 14:40
Овесените трици са фибри, които трудно се усвояват. Ядките са бавен въглехидрат. На дечурлигата вкъщи, а и на мъжа ми, им правя с кисело мляко и подслаждам с мед и плодове. Хапват си ги за закуска обикновено. Така успяхме да махнем вафлите и сухоежбините от дневното меню, поне до обяд. Да чукна на дърво, никой вкъщи няма проблеми със стомаха.
24 Апр 2015, 16:06
Filipa написа:Овесените трици са фибри, които трудно се усвояват. Ядките са бавен въглехидрат. На дечурлигата вкъщи, а и на мъжа ми, им правя с кисело мляко и подслаждам с мед и плодове. Хапват си ги за закуска обикновено. Така успяхме да махнем вафлите и сухоежбините от дневното меню, поне до обяд. Да чукна на дърво, никой вкъщи няма проблеми със стомаха.
Това означава ли, че овесените ядки не съдържат полезните фибри?!
24 Апр 2015, 16:08
Ммм съвсем не съм сигурна, че овесените трици, камо ли и ядки могат да действат по подобен начин на червата, особено, когато сме на по-дълго антибиотично лечение

що се отнася до разхлабване една супена лъжица зехтин вечер и още една сутрин също може да бъде полезно
27 Апр 2015, 11:09
Овесените трици са по-полезни от ядките и те са тези, които регулират. Спомням си, че даже изрично се казваше овесени трици, защото има и пшенични трици, които не вършат работа.
А за след антибиотик - няма начин триците да са ок, все пак триците не са бактерии