Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.
27 Апр 2015, 11:25
Никога не съм ги комбинирала, сега съм на антибиотик, даже от няколко дни, та ми остаават още 2 хапчета от антибиотика и аз тепърва почнах пробиотик. Дано да иам ефект
27 Апр 2015, 13:48
marsu написа:Filipa написа:Овесените трици са фибри, които трудно се усвояват. Ядките са бавен въглехидрат. На дечурлигата вкъщи, а и на мъжа ми, им правя с кисело мляко и подслаждам с мед и плодове. Хапват си ги за закуска обикновено. Така успяхме да махнем вафлите и сухоежбините от дневното меню, поне до обяд. Да чукна на дърво, никой вкъщи няма проблеми със стомаха.
Това означава ли, че овесените ядки не съдържат полезните фибри?!
Не съм експерт. Каквото съм чела по темата в интернет, това споделих. Аз лично намирам овесените ядки за по-хранителни и питателни.
27 Апр 2015, 16:54
Аз също предпочитам овесените ядки и са ми по-вкусни и са ми по-приятни да ги ям, но разбира се, не мога да споря, че триците се препоръчват повече.
28 Апр 2015, 10:48
Триците също си имат добро приложение. Аз правя палачинки с тях, като слагам съвсем малко бяло брашно, колкото да не е без хич. Или енергийни барчета с ядки, които слепвам с малко пасирани фурми и тахан, или фъстъчено масло. Щом е за хапване, няма да отива зян, я!
28 Апр 2015, 11:31
Filipa написа:Триците също си имат добро приложение. Аз правя палачинки с тях, като слагам съвсем малко бяло брашно, колкото да не е без хич. Или енергийни барчета с ядки, които слепвам с малко пасирани фурми и тахан, или фъстъчено масло. Щом е за хапване, няма да отива зян, я!

Предлагам да се преместим
ейй тук и да споделиш как правиш неща с трици, а и не само, овесените ядки също могат да са възможност.
28 Апр 2015, 11:45
Не го знаех за триците, закуската ми е от овесени ядки с кисело мляко и мед или понякога домашно сладко( от ягоди, малини, смокини).
За обяд и вечеря наблягам на зелени храни и зеленчуци като спанак, лапад, киселец, леща, боб. Не са пресни, а са замразени във фризера, но са домашно производство. Има ефект, но не мога постоянно да ям, както казва мъжът ми "треволяци". Затова питам за пробиотик, някой да ме насочи, с профикактична цел, нямам чак проблем за лечение.
28 Апр 2015, 12:10
Профилактично можеш да си вземеш пробиотик Лактофор, не е по-лош от останалите, а цената му е добра.
28 Апр 2015, 12:46
Lisica написа:Профилактично можеш да си вземеш пробиотик Лактофор, не е по-лош от останалите, а цената му е добра.

И аз си вземам такъв, особено след антибиотично лечение, защото не всеки път се сещам да си взема с антибиотика
29 Апр 2015, 10:26
Monika_Spasova написа:Filipa написа:Триците също си имат добро приложение. Аз правя палачинки с тях, като слагам съвсем малко бяло брашно, колкото да не е без хич. Или енергийни барчета с ядки, които слепвам с малко пасирани фурми и тахан, или фъстъчено масло. Щом е за хапване, няма да отива зян, я!

Предлагам да се преместим
ейй тук и да споделиш как правиш неща с трици, а и не само, овесените ядки също могат да са възможност.

Ей сега идвам!
Колкото до пробиотика, за Лактороф съм чувала неприятни отзиви и не бих го пробвала. Има и други алтернативи, заслужава си да поразгледаш.
29 Апр 2015, 10:58
Filipa написа:
Колкото до пробиотика, за Лактороф съм чувала неприятни отзиви и не бих го пробвала. Има и други алтернативи, заслужава си да поразгледаш.
Какво си чувала по въпроса, на мен също ми го препоръча скоро лекар, но не съм вземала, каза че не бил по-лош, само цената му била по-хубава.