Как махате раздразненията и червените точки след епилация?

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

С какво мога да премахна малките и болезнени пъпчици, които се появяват след епилация?

Мнениеот Lyomi » 21 Сеп 2014, 12:20

Последните месеци започнаха да ми се появяват малки и болезнени пъпчици след епилация. Доста приличат на тези
Epilator.png
Epilator.png (121.17 KiB) Прегледано 1718 пъти

Първоначално мислих, че кожата ми като цяло е станала по-чувствителна, но в последствие се оказа, че тези пъпчици се появяват само след епилация.
:(
Сега съм на мнение, че е възможно, заради топлото време да се появяват, но ето днес след епилация, когато е доста по-прохладно, пак са налице! :!:
Предполагам, доста хора имат неприятност с тези малки и болезнени пъпчици, които се появяват след епилация и много се надявам някой да ми даде съвет с какво мога да ги премахна - да се мажа или да сменя начина на епилация?! :roll:
Lyomi

Re: С какво мога да премахна малките и болезнени пъпчици, които се появяват след епилация?

Мнениеот MerryPop » 21 Сеп 2014, 12:23

Опитвала ли си с успокояващи масла, не са много скъщи, но поне при мен вършеха прекрасна работа! Питай по аптеките, ако не си сигурна, да ти препоръчат нещо!
MerryPop

Re: С какво мога да премахна малките и болезнени пъпчици, които се появяват след епилация?

Мнениеот sofi_black » 22 Сеп 2014, 13:16

Мисля, че всяка жена след кола маска се прибира с такива, но се разминават бързо, не мисля, че е кой знае какъв проблем!
sofi_black

Мнениеот Lollipop » 26 Ное 2014, 16:55

Много е неприятно, да. Особено обаче, вкъщи може да ги предотвратите, като се епилирате след баня, а не преди нея, когато кожата е суха порите са свити и косъмчетата като излизат се получават тези проблеми, а след душ порите са отворени и отпуснати ;)
Аватар
Lollipop

Мнениеот Lollipop » 26 Ное 2014, 16:55

Много е неприятно, да. Особено обаче, вкъщи може да ги предотвратите, като се епилирате след баня, а не преди нея, когато кожата е суха порите са свити и косъмчетата като излизат се получават тези проблеми, а след душ порите са отворени и отпуснати ;)
Аватар
Lollipop

Мнениеот Kaya » 11 Дек 2014, 13:30

Много са неприятни, но аз си мисля, че те главно се образуват след като сте си скубали косъмчетата на суха кожа, топлата вода отваря порите и е далеч по-лесно :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Как махате раздразненията и червените точки след епилация?

Мнениеот Lyomi » 30 Яну 2015, 12:36

От тази зима започнах да използвам кола маска като средство за епилация и след всеки път става много по-зле. Стават ми едни червени точки след епилация, които сърбят, а става много лошо като ги почешеш - ужасно боли :|

Давам нагледно пример, но мисля, че се сетихте за какво иде реч
leg.jpg
leg.jpg (15.98 KiB) Прегледано 2038 пъти
До сега не ми е била толкова чувствителна кожата и не съм имала чак такива раздразнения, но сега вече е нетърпимо :| :|
Мислих си, че ще е добре, ако има някакви начини, с които лесно да може да се махнат раздразненията или още по-добре, ако въобще не се появяват :idea:

Дами, как се справяте с червените точни след епилация и при вас ли е толкова болезнено и с какво лекувате раздразненията?! :?: Помагайте! :!: :)
Lyomi

Re: Как махате раздразненията и червените точки след епилация?

Мнениеот lussy » 30 Яну 2015, 12:40

Ами добре е да ги намажеш с хидратиращ крем, но по себе си съм забелязала, че ако веднага след епилация като си взема душ и използвам крем, точиците са по-малко червени и по-малко болезнени, а и минават доста по-бързо :idea: :D
Но виж, добре е да опиташ и с друг вид кола маска или с епилатор, тъй като може да правиш някаква алергия, странно е твоето положение :roll:
lussy

Мнениеот S_Milenska » 30 Яну 2015, 13:27

Ужас, не съм имала чак такива проблеми! Карам на следния принцип - винаги преди да си махам косъмчетата се къпя с по-топла вода, така порите се отпускат и излизат по-лесно косъмчетата, след това изпозлвам малко крем. :)
Аватар
S_Milenska

Мнениеот gomez123 » 30 Яну 2015, 16:33

S_Milenska написа:Ужас, не съм имала чак такива проблеми! Карам на следния принцип - винаги преди да си махам косъмчетата се къпя с по-топла вода, така порите се отпускат и излизат по-лесно косъмчетата, след това изпозлвам малко крем. :)

И аз действам по този начин, но задължително минавам с доста по-твърда гъба местата, които ще епилирам, за да може да са ексфолирани добре и след като се епилирам отново влизам в банята, за да изплакна с топла водичка без сапуни и душ гел и след това се мажа с крем :idea:
gomez123

Следваща

Назад към Козметика и грим