Може ли без лекарства температурата да бъде свалена и то за дълго?

Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар

Може ли без лекарства температурата да бъде свалена и то за дълго?

Мнениеот mangusta » 02 Фев 2015, 17:11

Четох мнение на един природолечител относно температурата, той казва, че е по-добре, когато детето има температура 38 градуса да се остави организма да се пребори с нея или да се дават природни лекове, за да бъде свалена, като таван е температура 39,5 :idea:

Но не мога да си представя да оставя детето си безпомощно, а и както е малко сега, да опитвам да му давам природни лекове, които не зная дали и как ще му подействат :roll: теорията е, че така боледуването ще продължи по-кратко и температурата ще бъде свалена за дълго :idea:
baby.jpg
baby.jpg (9.15 KiB) Прегледано 1579 пъти
Малко ме е страх да опитвам подобни експерименти, въпреки че не съм фен на лекарствата, но и не искам детето ми да страда, докато аз стоя само и му стискам палци да свали температурата без лекарства.

Вие имали ли сте този кураж и възможно ли е според вас да се свали по този начин температурата на дете и то за дълго - без лекарства само с природни средства :roll: И имате ли наблюдения дали лекарствата удължават самото боледуване? :?
mangusta

Re: Може ли без лекарства температурата да бъде свалена и то за дълго?

Мнениеот Mauritius » 02 Фев 2015, 17:14

Колкото и да ми се иска да е прави този природолечител, мен би ме било страх и то много да оставя детето с такава температура, да не говорим, че и на 38 някои правят гърчове, камо ли да я чакаме да стига до 39,5 :oops: по-скоро то може да се отнася до възрастни хора, отколкото до деца, аз не помня откога не съм пила хапчета за температура :idea: ;)
Mauritius

Мнениеот Bambaa » 02 Фев 2015, 17:59

Това ми звучи шокиращо, не бих позволила да се стори на детето ми подобно нещо, то и мозъка на възрастните се препържва на 42, камо ли детенцето да го държиш с 39,5 :o :oops:
Аватар
Bambaa

Мнениеот Kaya » 04 Фев 2015, 12:04

Да, аз не давам лекарства за температура, докато не стане 39 градуса. Температурата е начина, по който организма се бори с проблема. :roll:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот silver933 » 04 Фев 2015, 12:18

Може да се сваля температурата и с чай от малини, но аз не бих рискувал с подобни методи, а по-скоро ще почакам и след това ще си дам лекарство.
Аватар
silver933

Мнениеот Lisica » 07 Апр 2015, 17:01

Мисля, че не е добре да сваляте температурата бавно и славно, аз не мога да стоя с температура, ужасно ми е просто.
Аватар
Lisica

Мнениеот silver933 » 17 Апр 2015, 15:03

Аз предпочитам да си пия хапчетата и с детето така постъпвам, не мога да стоя и да чакам някаква си безвредна температура. :roll:
Аватар
silver933

Мнениеот maminka » 17 Юни 2015, 17:19

silver933 написа:Аз предпочитам да си пия хапчетата и с детето така постъпвам, не мога да стоя и да чакам някаква си безвредна температура. :roll:

Именно не мисля, че температурата може да е безвредна, предполагам, че има начини, по които да не се изнежва детето, но това не е със сигурност такъв :|
maminka

Мнениеот fawla » 18 Юни 2015, 09:21

Казват, че температурата трябва да се сваля по малко, но за мен е странно температура от 39 градуса да се сваля само с компреси, след като има лесен начин и може да се свали с лекарства.
Аватар
fawla

Мнениеот веселказасмяна » 30 Дек 2015, 16:26

fawla написа:Казват, че температурата трябва да се сваля по малко, но за мен е странно температура от 39 градуса да се сваля само с компреси, след като има лесен начин и може да се свали с лекарства.

Някои казват, че когато се сваля без лекарства, след това не се качва толкова висока отново, не зная само слухове са това...
веселказасмяна

Назад към Здравето на децата