Правили ли сте царевична каша и прилича ли на качамак?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Правили ли сте царевична каша и прилича ли на качамак?

Мнениеот julianne » 06 Фев 2015, 16:08

Вече се чудя какво да готвя и с всеки ден става все по-трудно. Затова започнах да гледам някакви рецепти от вестника. Последно попаднах на една царевична каша, която прилича на качамак, ама май не се получава точно същото.

Много се замислих дали да я направя, но не съм много сигурно какво ще се получи. Това, от което се приготвя не е точно каквото е при качамака, тук се слагат едро смлени царевични зърна иначе от там нататък е същото като качамака :idea:
Интересно ми е и с какво мога да я гарнирам, понеже много обичам да гледам снимки в интернет на манджи и сега намерих това с пиленце, гъбки и такава царевична каша, мисля, ще е много вкусно
Roast chicken with potenta and mushroom sauce.jpg
Roast chicken with potenta and mushroom sauce.jpg (11.18 KiB) Прегледано 1177 пъти
Надявам се някой да е забърквал царевична кашичка и да ме упъти какво й е различното спрямо качамака, както и с какво я гарнира :?: :)
julianne

Re: Правили ли сте царевична каша и прилича ли на качамак?

Мнениеот M.Tasheva » 06 Фев 2015, 16:16

Не смиля, че има особена разлика, щом и се приготвя като качамак, може би ще трябва малко повече вода само, тъй като тези по-едрите частици ще трябва да се сварят :idea: :? Иначе качамака става за гарнитура на почти всичко, като картофеното пюре, общо взето, ама само от него да ядеш, не мисля, че ще е много вкусно :idea: :)
M.Tasheva

Мнениеот mix_twix » 06 Фев 2015, 16:19

Даже и качамак не съм ял честно да ви кажа, изобщо не съм опитвал царевично брашно. :roll:
Аватар
mix_twix

Мнениеот Malina » 06 Фев 2015, 16:40

Не съм опитвала и аз, но ми се ще да пробвам да ям царевично брашно, а тази каша изглежда интересно, кажи как би я направила?
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Mamacita » 06 Фев 2015, 16:52

Аз съм правила нещо подобно, но с царевично брашно, а не със смлени зърна, но задушавам лук, слагам брашното във вода, за съотношение ще излъжа, :oops: след това изливам получилата се каша, варя, за да се сгъсти, около 10 мин. и е готово, накрая слагам маслинки, след като го сваля от котлона и с червен пипер поръсвам отгоре ;)
Mamacita

Мнениеот Elica » 06 Фев 2015, 16:57

Mamacita написа:Аз съм правила нещо подобно, но с царевично брашно, а не със смлени зърна, но задушавам лук, слагам брашното във вода, за съотношение ще излъжа, :oops: след това изливам получилата се каша, варя, за да се сгъсти, около 10 мин. и е готово, накрая слагам маслинки, след като го сваля от котлона и с червен пипер поръсвам отгоре ;)

Еха, интересно звучи, но да си призная ми е малко като храна за бебета, такова грозно и писирано, което и родителите не искат да опитат, няма ли как да стане по-апетитно? :roll:
Аватар
Elica

Мнениеот rabotnata pchela » 06 Фев 2015, 18:07

Това не е ли качамак кашата? :roll:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот belleville » 06 Фев 2015, 18:19

rabotnata pchela написа:Това не е ли качамак кашата? :roll:

Ами май тази каша с мамалига, качамака и полентата са все едно и също, просто са от различни краища на света :roll:
belleville

Мнениеот Pipilota » 09 Фев 2015, 10:47

Не съм го пробвала, но изглежда вкусно, сигурно добре ще се допълва с някое месо :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот mix_twix » 26 Окт 2015, 14:50

Elica написа:
Mamacita написа:Аз съм правила нещо подобно, но с царевично брашно, а не със смлени зърна, но задушавам лук, слагам брашното във вода, за съотношение ще излъжа, :oops: след това изливам получилата се каша, варя, за да се сгъсти, около 10 мин. и е готово, накрая слагам маслинки, след като го сваля от котлона и с червен пипер поръсвам отгоре ;)

Еха, интересно звучи, но да си призная ми е малко като храна за бебета, такова грозно и писирано, което и родителите не искат да опитат, няма ли как да стане по-апетитно? :roll:

Сложи му бекон и ще стане :)
Аватар
mix_twix

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети