Кога разбирате, че авокадото е готово за хапване?

Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене

Re: Кога разбирате, че авокадото е готово за хапване?

Мнениеот Lollipop » 18 Фев 2015, 11:29

Snejna написа:Много обичам авокадо, особено с банани, но давайте и други идеи за ползването на авокадото, идеята с банана иа з я знам от моя позната ;))

Aз го слагам в салати с маруля, домат, краставица, маслини, авокадо и става много добре ;)
Аватар
Lollipop

Мнениеот renetka » 19 Фев 2015, 13:38

Авокадо с банан в комбинация за първи път чувам :D
Аз главно си правя импровизирани вариации на гуакамоле. Да речем домати, авокадо, червена чушка, магданоз, чесън. Понякога и краставица на ситно. Понякога с босилек. С чесън. С маслини на ситно. Ей такива неща :)
Иначе не мисля, че ако е много меко и престояло по-дълго време, е гаранция, че се е развалило 8-)
renetka

Мнениеот Kaya » 19 Фев 2015, 13:50

renetka написа:Авокадо с банан в комбинация за първи път чувам :D
Аз главно си правя импровизирани вариации на гуакамоле. Да речем домати, авокадо, червена чушка, магданоз, чесън. Понякога и краставица на ситно. Понякога с босилек. С чесън. С маслини на ситно. Ей такива неща :)
Иначе не мисля, че ако е много меко и престояло по-дълго време, е гаранция, че се е развалило 8-)

Е, ако е стояло 1 месец дали няма да се е развалило? Аз не бих си правила експрименти :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Andrey » 19 Фев 2015, 17:26

Kaya написа:
renetka написа:Авокадо с банан в комбинация за първи път чувам :D

Е, ако е стояло 1 месец дали няма да се е развалило? Аз не бих си правила експрименти :)

Месец е доста, и аз не бих го ял, макар че наистина може и да не е развалено, но авокадото още ни е непознат плод, та да решаваме ;)
Аватар
Andrey

Мнениеот renetka » 23 Фев 2015, 16:52

Хаха, дааа! А и ако се водим от новите течения, че локалното хранене е най-полезно, хич не трябва да го ядем ;)
renetka

Мнениеот Kremiliya » 23 Фев 2015, 17:28

renetka написа:Хаха, дааа! А и ако се водим от новите течения, че локалното хранене е най-полезно, хич не трябва да го ядем ;)

остава и до там да стигнем и да почнем да фотосинтезираме :)
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Krum » 23 Фев 2015, 17:47

Стига с това авокадо! Как да го ядем е въпроса, вкусни рецепти? Приятлка ми разказа, че го слава в зелената салата :)
Аватар
Krum

Мнениеот rabotnata pchela » 23 Фев 2015, 18:03

Krum написа:Стига с това авокадо! Как да го ядем е въпроса, вкусни рецепти? Приятлка ми разказа, че го слава в зелената салата :)

И аз го слагам в зелената салата с краставица, маруля, маслини :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Lili_pili » 24 Фев 2015, 16:19

Никога не съм обичала авокадо и е лъжа, че е от супер храните, не може толкова елементарно растение да е кой знае какво, поредната лъжа. Сега изведнъж стана толкова полезно и популярно авокадото, а до вчера не беше така!
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот renetka » 25 Фев 2015, 15:56

Lili_pili написа:Никога не съм обичала авокадо и е лъжа, че е от супер храните, не може толкова елементарно растение да е кой знае какво, поредната лъжа. Сега изведнъж стана толкова полезно и популярно авокадото, а до вчера не беше така!

Елементарността не определя свойствата ;)
renetka

ПредишнаСледваща

Назад към Здравословно хранене