Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Кога разбирате, че авокадото е готово за хапване?

07 Апр 2015, 12:19

А както има мандаринени и лимонени дръвчета, така никога не съм виждала авокадо :roll: Примерно, в ИКЕА продават мандаринки в саксия...

Re: Кога разбирате, че авокадото е готово за хапване?

07 Апр 2015, 12:45

А как ядете авокадото? На мен не ми е толкова вкусно като плод? :roll:

Re: Кога разбирате, че авокадото е готово за хапване?

07 Апр 2015, 13:00

Rali_hr написа:А как ядете авокадото? На мен не ми е толкова вкусно като плод? :roll:

Отиди малко назад в темичката и виж :) Салатки, бъркочи...някой го мажат на филия (аз не), слагат го в сандвичи (аз не) ;)

Re: Кога разбирате, че авокадото е готово за хапване?

07 Апр 2015, 13:19

renetka написа:
Rali_hr написа:А как ядете авокадото? На мен не ми е толкова вкусно като плод? :roll:

Отиди малко назад в темичката и виж :) Салатки, бъркочи...някой го мажат на филия (аз не), слагат го в сандвичи (аз не) ;)

Ти как го ядеш? В моя офис е много популярно да се маже на филия и със сол! :mrgreen:

Re: Кога разбирате, че авокадото е готово за хапване?

09 Апр 2015, 11:52

Snejna написа:Ти как го ядеш? В моя офис е много популярно да се маже на филия и със сол! :mrgreen:

Мне, аз на филия не мога. Аз или импровизации на гуакамоле, т.е мачкано с други неща, или на парченца в салата пак от много неща - вчера примерно пак беше спанак, краставици, домати, див чесън...и задължително слагам лимон и черен пипер ;)

Re: Кога разбирате, че авокадото е готово за хапване?

09 Апр 2015, 15:16

Сега ми е любимо да си направя авокадо с пресен лук и чесън и малко зехтин и магданоз, правя го като песто и слагам по спагети :mrgreen:

Re: Кога разбирате, че авокадото е готово за хапване?

10 Апр 2015, 16:09

Rali_hr написа:А как ядете авокадото? На мен не ми е толкова вкусно като плод? :roll:


Е, то не е особено вкусно самостоятелно :) Много добре се съчетава с различни неща.
Моите фаворити са:
Гуакамоле - намачкано авокадо с чесън, малко зехтин, магданоз, домат (белен, с отстранена семенна част, ситно нарязан), лимон и смлян черен пипер.
На парченца в различни салати - например зелена салата с авокадо, чери доматчета, зелен лук. Поръсвам с леко запечени на сух тиган семки - слънчогледови, тиквени или пък кедрови.
На големи резени в салата тип мексиканска - с червен боб, лук, магданоз, домат, червена чушка.
В сандвичи - например магетата е намазана с крем сирене (тип Филаделфия), а плънката е от печено пилешко месо, листа от някаква зелена салата и авокадо на тънки резени.

Re: Кога разбирате, че авокадото е готово за хапване?

12 Апр 2015, 09:45

Аз от скоро започнах да ям авокадо, много е странно наистина на вкус, не че е лошо, но е много особено. Работата е там, че е супер полезно и трябва да си луд, че да го избягваш. :) Смесвам го с банан и настъргвам джинджифил, после на филия и става супер закуска. :)

Re: Кога разбирате, че авокадото е готово за хапване?

13 Апр 2015, 10:18

Не знам обаче има едно тъмно зелено авокадо, все като взема от него е презряло и гадно, дали е случайност?

Re: Кога разбирате, че авокадото е готово за хапване?

15 Апр 2015, 10:33

То си е тъмно зелено де :roll:

А аз вчера едно, което не беше съвсем узряло, но не издържах и си го нарязах в салатата и всъщност не е никакъв проблем ако не правиш гуакамоле да си е и по-зелено :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12