Пришки и мазоли, възможно ли е да бъдат лекувани?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Пришки и мазоли, възможно ли е да бъдат лекувани?

Мнениеот julianne » 16 Фев 2015, 13:47

Често носех високи обувки, имало е случаи, в които и ниски са ми правили проблем и са ми боли по-неудобни, но сега избягвам по време на бременността да се качвам на платформи :idea:

Сега отново дойде момент, в който трябва да купуваме обувки и направо ми става лошо и краката ми плачат :D
0a45.jpg
0a45.jpg (9.72 KiB) Прегледано 2449 пъти
:D Явно съм с по-нестандартен крак и трудно намирам обувки, които да не ми правят мазоли и пришки, най-вече стават отзад над петата, както и встрани при малките пръстчета и кокалчето под него :idea:

До сега не съм попадала на лек за пришки и мазоли и не зная дали е възможно да бъдат лекувани, въпреки че много се надявам :idea:
Използвала съм някакви гелчета като съм се надявала да помагат, но не мисля, че дават особен ефект, отново кожата се надува на мехур, в най-добрия случай :idea: Какви идеи можете да ми дадете за лекуването на пришки и мазоли, възможно ли е? :roll:
julianne

Re: Пришки и мазоли, възможно ли е да бъдат лекувани?

Мнениеот Lyomi » 16 Фев 2015, 13:49

Трудна работа е това с мазолите, за щастие мноого рядко си позволявам да ми се израняват краката и не зная да има лек нито за пришки, нито за мазоли, но зная, че по аптеките продават лепенки за мазоли, не зная как действат, ама са с едно кръгличко посредата, прилича на желе, зелено е :roll:
Lyomi

Мнениеот magda » 16 Фев 2015, 14:09

Тази рецепта дето е долу срещу пришки и мазоли, смятам, че може да ти изгори мозъка, да сложиш на рана чесън си е зловещо и е равносилно на сол :evil: :evil: Иначе най-добре е да се ходи бос и без лепенки, за да диша или животински риванол да се наложи :idea:
magda

Мнениеот Lollipop » 16 Фев 2015, 14:24

magda написа:Тази рецепта дето е долу срещу пришки и мазоли, смятам, че може да ти изгори мозъка, да сложиш на рана чесън си е зловещо и е равносилно на сол :evil: :evil: Иначе най-добре е да се ходи бос и без лепенки, за да диша или животински риванол да се наложи :idea:

:o Какъв е този животински риванол? А и да ти кажа честно, не мисля, че някой може да си позволи зимата да ходи бос, дори вкъщи, така че не виждам как съвета ти да може да се случи, освен ако не дадеш пример разбира се. :lol: :lol: :lol:

А според мен не е невъзможно да се справи човек с последствията от неудобните обувки, най-важното и най-напред е да се разширят и омекотят обувките там,където правят мазоли. На второ място - лепенки, заздравяващи вазелини.
Аватар
Lollipop

Мнениеот franky » 16 Фев 2015, 15:38

Lollipop написа:
magda написа:Тази рецепта дето е долу срещу пришки и мазоли, смятам, че може да ти изгори мозъка, да сложиш на рана чесън си е зловещо и е равносилно на сол :evil: :evil: Иначе най-добре е да се ходи бос и без лепенки, за да диша или животински риванол да се наложи :idea:

:o Какъв е този животински риванол? А и да ти кажа честно, не мисля, че някой може да си позволи зимата да ходи бос, дори вкъщи, така че не виждам как съвета ти да може да се случи, освен ако не дадеш пример разбира се. :lol: :lol: :lol:

А според мен не е невъзможно да се справи човек с последствията от неудобните обувки, най-важното и най-напред е да се разширят и омекотят обувките там,където правят мазоли. На второ място - лепенки, заздравяващи вазелини.

А какви са тези заздравяващи вазелини, трябва да се мажеш с тях преди да обуеш обувките, за да може да се хлъзга крака вътре ли? :roll:
franky

Мнениеот silver933 » 16 Фев 2015, 15:38

Аз си слагам вазелин и лепенка, никога не съм мислил чак да ги лекувам :)
Аватар
silver933

Мнениеот S_Milenska » 16 Фев 2015, 16:45

Не мисля, че се лекуват, по-скоро заздравяват, а пришките и мазолите винаги ще се появяват, няма какво да направим, за да ги предотвратим> :)
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Rali_hr » 16 Фев 2015, 17:30

Аз не бих пробвала каквото и да е било, използвам крем от аптеката с единствената цел да не ми залепва лепенката на раничката. Може би защото не съм имала сериозни мазоли, знам ли! :) Не е толкова страшно все пак, просто мазол :)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот rabotnata pchela » 16 Фев 2015, 18:44

franky написа:
Lollipop написа:

А какви са тези заздравяващи вазелини, трябва да се мажеш с тях преди да обуеш обувките, за да може да се хлъзга крака вътре ли? :roll:

Обувките се разширяват лесно, можеш да ги намокриш и обуеш и да ги оставиш да изсъхнат по крака! :) А за мазолите гентамицин вазелин и лепенка само това е спасението. Лепенката помага да се спре търкането, което реално възпалява.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Mon_ton » 16 Фев 2015, 19:16

Аз ще ви убия, но се мажа с мас и невен, също лепенка, най-важното при лечението на мазолите, даже тъй като знам винаги къде ми излизат мазолите направо си слагам лепенката още като купя обувките хаха
Аватар
Mon_ton

Следваща

Назад към Домашен лекар