За птичките и пчеличките - от къде идват бебетата?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: За птичките и пчеличките - от къде идват бебетата?

Мнениеот Anka » 04 Мар 2015, 18:04

silver933 написа:Такъв разговор никога не може да е лесен. А кога е най-подходящата възраст, в който да обясним за птичките и пчеличките? :geek:

Мисля, че когато и да започнеш не е рано, т.е. то зависи от самото дете, някои от рано обръщат внимание на разликата между момченцата и момиченцата, било и само в опашките им, трябва по малко да намекваш, че разликите са такива и затова пък си имат и бебета хората, защото са момиченца и момченца :mrgreen:
Аватар
Anka

Мнениеот Slavena » 05 Мар 2015, 17:54

Моя син е на 3 и вече съм го научила от къде идват бебетата и как точно се правят.
Slavena

Мнениеот Monika_Spasova » 21 Апр 2015, 20:57

Не знам кога трябва да се проведе този разговор, според мен най-подходящото време е когато детето попита за това и то не трябва да се притеснява да му се говори по този въпрос.Смятам, че ако до 7-8г. не се сети само да пита, то трябва тогава родителите му да повдигнат въпроса, защото с порастването и срамът расте и децата на биха питали и ще търсят отговорите от друго място. :)
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Andrey » 07 Май 2015, 11:39

В наши дни много знаят от къде идват бебетата, но на по 6-7г. е още рано да им се поднася тая информация, мисля че по-нататък е по-удачно, то си личи, когато детето има интерес, като стои по 10 часа в банята значи има нещо :mrgreen:
Аватар
Andrey

Мнениеот rabotnata pchela » 15 Май 2015, 10:39

Аз мисля, че като детето тръгне на училище и вече е 2-3 клас е времето да се говорят за бебетата и за всичко в прав текст... така че малко остана и ние ще ви говорим наистина за бебета у дома ;)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Monika_Spasova » 06 Яну 2016, 11:04

Колкото от по-рано са запознати, толкова по-добре. :) Не трябва да им се говорят глупости и да се заблуждават. Може да използвате прости обяснения, неточни, но в никакъв случай лъжливи, защото после става сложно. ;)
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Локумът » 06 Яну 2016, 14:12

Не знам обаче, дали идеята като в това видео е добра, все пак децата явно не се интересуват в момента от този въпрос, значи не е дошло времето да им се обяснява. :)
Аватар
Локумът

Мнениеот Pipilota » 06 Яну 2016, 14:37

Ние лятото проведохме разговора с баткото, та предпоалгам, че съвсем скоро той ще просвети и малкия в тайнството на птичките и пчеличките. :mrgreen:
Да ви кажа честно обаче, то не беше кършене на пръсти и червене, докато си говорихме. ;)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот rose_92 » 09 Яну 2016, 14:36

Аз нямам деца все още и не знам като имам кога бих провела такъв разговор, но може би преди детето да стане на 10 е най-подходящото време. На мен самата никой нищо не ми е обяснявал, което отчитам като грешка на родителите ми. Майка ми ми каза само за цикъла, когато бях на 7 години..За бебета ми каза братовчедка ми, която е с около 3 години по-голяма. :grin: Та значи на 7-8 разбрах за тези неща. Имах и една енциклопедия, в която имаше картинка на мъж и жена, прегърнати и снимки на развитието на бебето през различните месеци на бременността - помня, че много се смеех на тия неща и ги гледах тайно от нашите. :lol: :grin: Естествено след това аз светнах по въпроса моите приятелки, които също не знаеха как се правят бебетата. :lol: И на тях бяха пропуснали да им обяснят родителите им..
Аз искам лично да обясня на детето си един ден и то в по-ранна възраст, защото сегашните деца много бързо се развиват и започват да правят секс рано затова искам да знаят как да се пазят и т.н. Даже направо ще извадя учебника по анатомия и ще му покажа картинките на яйцеклетките и сперматозоидите, бебето в утробата на майката и т.н., за да му стане по-ясно... :grin: Мисля, че нещата трябва да се казват такива, каквито са и то по-рано, защото ако не му ги обясните вие, то със сигурност някъде в тая възраст, ако не и по-рано, някое друго дете ще го светне по въпроса или ще види нещо в интернет. Може да е притеснителен разговор, но е наложително да се проведе според мен. :wink:
rose_92

Мнениеот Pipilota » 10 Яну 2016, 08:19

Да ти кажа май на никой не са обяснявали. На мен майка ми беше пропуснала и за цикъла да ме информира, добре, че имаше няколко приятелки на които им беше дошло, та в крайна сметка и аз да разбера. После като раждах също жената реши, че не е необходимо да ме информира за някви неща, хаха, които признавам щяха да са ми от полза. Та явно поколението на нашите майки е било доста свенливо. А за секс изобщо не сме говорили - за пазене, за нещо, за бебета и по-рано. Даже не помня кога съм научила подробностите на бебеправенето. :roll:
А що се отнася до тези разговори, те и в наши дни са трудни за обясняване, но се налага, за доброто на децата.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети