Аз нямам деца все още и не знам като имам кога бих провела такъв разговор, но може би преди детето да стане на 10 е най-подходящото време. На мен самата никой нищо не ми е обяснявал, което отчитам като грешка на родителите ми. Майка ми ми каза само за цикъла, когато бях на 7 години..За бебета ми каза братовчедка ми, която е с около 3 години по-голяма.

Та значи на 7-8 разбрах за тези неща. Имах и една енциклопедия, в която имаше картинка на мъж и жена, прегърнати и снимки на развитието на бебето през различните месеци на бременността - помня, че много се смеех на тия неща и ги гледах тайно от нашите.

Естествено след това аз светнах по въпроса моите приятелки, които също не знаеха как се правят бебетата.

И на тях бяха пропуснали да им обяснят родителите им..
Аз искам лично да обясня на детето си един ден и то в по-ранна възраст, защото сегашните деца много бързо се развиват и започват да правят секс рано затова искам да знаят как да се пазят и т.н. Даже направо ще извадя учебника по анатомия и ще му покажа картинките на яйцеклетките и сперматозоидите, бебето в утробата на майката и т.н., за да му стане по-ясно...

Мисля, че нещата трябва да се казват такива, каквито са и то по-рано, защото ако не му ги обясните вие, то със сигурност някъде в тая възраст, ако не и по-рано, някое друго дете ще го светне по въпроса или ще види нещо в интернет. Може да е притеснителен разговор, но е наложително да се проведе според мен.