За птичките и пчеличките - от къде идват бебетата?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

За птичките и пчеличките - от къде идват бебетата?

Мнениеот Snejna » 23 Фев 2015, 16:22

Всички родители сме се замисляли по този въпрос! Кога ще престанем с историите за Щъркела, птичките и пчеличките и в прав текст ще говорим за това от къде идват бебетата! Не ми се иска след 7-8 години, когато дъщеря ми започне да прави секс да изглежда толкова шокирана:

sex_talk_1204.jpg
sex_talk_1204.jpg (38.28 KiB) Прегледано 2255 пъти

Ще ми се от рано да я подготвя за това! Да ѝ обясня как се появяват бебетата, да й разкажа как се случва всичко и то с истинските думи, а не с истории за птички и пчелички. Все пак смятам, че това е работа на родителите да подготвят децата си за секса, а не работа на интернет и съмнителни източници. :roll: Обаче се чудя, как да обясня на 7 годишно дете от къде идват бебетата, така че да не я стресна твърде много, нито пък да я притесня и накрам да се чувства неудобно. Ясно ви е че съвсем скоро ще започнат да се подшушват такива разговори около нея и тя ако вярва в птичките и пчеличките ще стане за смях. Надявам се на вашата помощ, а ако сте минали по този път да ми дадете съвет как да подходя, защото смятам, че е време да започне да отговаря на въпроса от къде идват бебетата! А като сложим и факта, че нямаме друго дете, то предсатвете си колко непозната история е това. :roll:
Аватар
Snejna

Re: За птичките и пчеличките - от къде идват бебетата?

Мнениеот Andrey » 23 Фев 2015, 16:50

Наистина е доста сериозен и сложен въпроса с първия разговор за секса, че и не само първия, ами и последващите разговори. Каквото и да си говорим хич не е лесно да говориш с родителите си за секс, въпреки че те трябва да са ти най-близките. Може би е редно да започнете с разговорите за сперматозоидите и яйцеклетката, без да изпадате в подробности как едните стигат до другите. :mrgreen:
Аватар
Andrey

Мнениеот Kremiliya » 23 Фев 2015, 17:29

Дъшеря ми е 8 и също се замислям дали не е време да ѝ обясня някои неща, защото времето си минав абързо. Много се притеснявам обаче как да подходя, особено като трябва да обясняваш и на момичетата за цикъла и наистина е притеснително, а както все по-рано им идва на момиченцета.... не знам и аз съм доста притеснена от този разговор.
Аватар
Kremiliya

Мнениеот rabotnata pchela » 23 Фев 2015, 18:04

Много сложен разговор е това, а и децата усещат, че се притесняваме и положението става още по-сложно, н е знам и мен какво ме чака, приемам съвети! :roll:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Mon_ton » 23 Фев 2015, 18:22

Добре, че сега малко по малко се започна да се говори за това. Моите родители никога не са ми говорили нито за секс, нито за пазене, нито дори за менструацията и да си призная бях много притеснена, когато станах част от всичко това. Учиш се от улицата, а не трябва да е така.
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Anka » 23 Фев 2015, 18:30

На родителите им е по-трдуно, май защото знаят за какво става въпрос. Или трябва от рано да почнат да се обясняватнякакви лъжливи глупости, или като поотрасне детето и стане на 10-12 години да му се говори в прав текст и наистина да научи всичко.
Аватар
Anka

Мнениеот Malina » 23 Фев 2015, 21:20

Това е много важен разговор и не бива да го отлагаме толкова много. Все пак е важно децата да са наясно с нещата, само че за родителите е много трудно да обяснят правилно. Започнете още като малки, да знаят бебето къде стои, как влиза там (използвайте обясняване от типа, когато мама и тати много се обичат и се гушкат силно), а когато станат достатъчно големи им обяснете с всички подробности :)
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Pipilota » 24 Фев 2015, 10:47

Много сложен въпрос, синът ми единия е на 9г. и вече го забелязвам как се усамотява, стои в банята по 1 час и т.н... явно е, че този разговор трябва да се води в най-скоро време, но да си призная изобщо не знам как да намеря точните думи. А задължително ли е таткото да води този разговор с момчетата? :roll:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Snejna » 25 Фев 2015, 14:11

Това е много сложен въпрос и много сложен разговор, не знам как би следвало да бъде проведен, особено от майката с дъщеря ѝ.
Аватар
Snejna

Мнениеот silver933 » 01 Мар 2015, 11:32

Такъв разговор никога не може да е лесен. А кога е най-подходящата възраст, в който да обясним за птичките и пчеличките? :geek:
Аватар
silver933

Следваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети