Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.
20 Дек 2016, 16:09
Според мен София е нещо много по-различно от другите градове... Просто много голяма разлика и каква е практиката на болницата, а и не само, всъщност, всичко е и до хората. Явно на някои места нямат мотивация да са любезни!
Когато се роди едно бебе, трябва да има хора, които да предадат урок за кърменето, това не се случва в нито една частна болница, всичко се оставя на съдбата и на знанията от интернет и помощ от приятелки. МНого болници приключват раждането с излизането на бебето, но всъщност важното след това, и тогава майката вече има нужда от помощ.
22 Дек 2016, 11:31
И аз мисля, че не може да се обобщава за всички болници. Вижте нещо интересно, което ми изкочи във фейсбук
https://web.facebook.com/...posts/696978457130358Акушерски кабинет "Зебра" и Акушеро-гинекологична болница "Св. Лазар" създават звено от акушерки и акушер-гинеколози за проследяване и обгрижване по време на бременност, раждане и следродилен период, инициатива в подкрепа на естественото раждане. - Аз го разбирам като персонални грижи и помощ от обучен човек преди, по време и след раждането.
22 Дек 2016, 12:48
Gold написа:И аз мисля, че не може да се обобщава за всички болници. Вижте нещо интересно, което ми изкочи във фейсбук
https://web.facebook.com/...posts/696978457130358Акушерски кабинет "Зебра" и Акушеро-гинекологична болница "Св. Лазар" създават звено от акушерки и акушер-гинеколози за проследяване и обгрижване по време на бременност, раждане и следродилен период, инициатива в подкрепа на естественото раждане. - Аз го разбирам като персонални грижи и помощ от обучен човек преди, по време и след раждането.
Това е с упер, да има кой да ти помогне! Поне ако се замислите, дулата прави точно това, след като родите, грижите от нейна страна не спират, тя продължава да идва да помага с кърменето, с грижата и да дава съвети. Това ако се уреди от здравна гледна точка и се предлага като услуга, ще емного полезно за много майки. Само че ме съмнява, че една такава услуга ще е безбожно скъпа и няма да могат да с евъзползват повече хора.
22 Дек 2016, 13:28
И да се предлага в почти всяка болница тази услуга. Когато става въпрос за родилка и бебе предполагам, че повечето хора ще предпочетат да се възползват от нея и ще си направят сметка на парите.
22 Дек 2016, 14:27
M.Tasheva написа:И да се предлага в почти всяка болница тази услуга. Когато става въпрос за родилка и бебе предполагам, че повечето хора ще предпочетат да се възползват от нея и ще си направят сметка на парите.
Е, то и сега се прави сметката за парите, затова не всички раждат по скъпи частни болници. Но ако услугата струва 1000 лева да ти дойдат на посещение... много е!
23 Дек 2016, 11:05
Нашите болници нали гледат първо парите да хванат и като трупнат висока цена ти си преценявай дали ще я плащаш ли ще се мъчиш.
23 Дек 2016, 16:20
Не мисля, че става дума само за посещение, а да разчиташ на обучен човек да ти помага през цялото време за всичко от бременността, да е там даже и при израждането. Четох за статистиката , че над 40% от жените в България раждат с цезарово сечение. Похвално е, че частни болници насърчават нормалното раждане. Дано повече да взимат такъв пример.
23 Дек 2016, 17:30
Пак опираме до търгашеството, може и да има такива, които насърчават, но повечето гледат да приберат парите от цезаровото. Дано наистина стават повече тези, които мислят за доброто на пациентите си, а не само за печалбата си.
30 Дек 2016, 13:11
Най-важното е да попаднеш на лекар, който мисли доброто за теб, ако си поредния КЛИЕНТ на тях им е все тая какво се случва и как ще преминеш през болничното си лечение и посещение.
Един и същи лекар, с парциент позната се отнасяше като с дете, а с друга случайна пациентка вкара в болницатав началото на бременността след рутинен преглед, беше с опасност да загуби бебето.
30 Дек 2016, 18:38
Lili_gagarin написа:Gold написа:И аз мисля, че не може да се обобщава за всички болници. Вижте нещо интересно, което ми изкочи във фейсбук
Това е с упер, да има кой да ти помогне! Поне ако се замислите, дулата прави точно това, след като родите, грижите от нейна страна не спират, тя продължава да идва да помага с кърменето, с грижата и да дава съвети. Това ако се уреди от здравна гледна точка и се предлага като услуга, ще емного полезно за много майки. Само че ме съмнява, че една такава услуга ще е безбожно скъпа и няма да могат да с евъзползват повече хора.
Да, наистина страхотна инициатива. Според мен, жените е крайно време да разберем, че когато няма проблеми, раждането по естествен път е най-нормалното нещо.