Стари, неактуални, заключени теми.
Правила на форума
Заключена

Re: Д-р Гален Шиваров-Ушно-носно-гърлени болести

31 Юли 2012, 08:26

Momchil_vd написа:Здравейте и от мен !
На 19 години съм ...
та ще ви обясня и моят проблем ,който много ме тревожи :(
Така на 20-ти този месец ядох царевица ... изведнъж се задавих закашлях се и се оправих ,но след 1 минута усетих нещо на гърлото ми ... започнах да кашлям и по едно време усетих нещо като боцкано някъде в гърлото ... все едно нещо ме удари за момент ... след това спрях и все още усещах нещо гадно в гърлото си. Легнах да спя и на другия ден също не ми беше приятно ... уплаших се и посетих УНГ ,който каза че имам някаква раничка ... изписа ми Тантум Верде (спрей) , Фортекал ... и ми препоръца да не ям твърди храни както и да не пия нищо топло или студено и че до 2-3 дена проблема ще отшуми . На другия ден бях малко по добре ... усещах все едно че имам нещо което не мога да преглътна но си казвах това е раничка ще зарастне и т.н. Наложи се да пътувам до София на 24-ти ... и отново усещах нещо от дясно :cry: ... Бях притеснен , защото ту ми имаше нещо ту не ... На 26 ти бях по добре като се събудих ,но реших да посетя УНГ ... та да чуя още едно мнение все пак. Прегледаха ме и ми казаха че ми няма нищо ... нямало раничка ... нямало нищо ... и че съм имал нещо на дясната ноздра ... и че от там може би ми се получавал някакъв секрет който аз чувствам и който ми пречи ... защото имах чувството че имам нещо което не мога да изкашлям :? + нещо като хрема ... изписаха ми гел за нос който да си слагам 2 пъти дневно и ми казаха че няма нищо страшно ;) ... Успокойх се ! На 27 ми и 28 ми ми беше по-добре и снощи вечерта (29 ти) пак ми стана гадно ... (кашлях доста често) Легнах си и днес не ми е добре (бях навън) ... имам проблеми от дясно някъде до носоглътката ... кашлям доста от време на време ... кашлицата ми беше доста суха по едно време ... гласа ми е добре но не е както трябва да бъде ... постоянно съм уморен и нямам апетит ... та се питам какво ми има и какво да правя ... найстина съм доста объркан и притеснен ...

Здравейте!Симптомите ,които описвате /както и леката промяна в гласа /ме насочват към диагноза ларингит.Трябва да се огледа ларинкса от специалист УНГ,чрез индиректна ларингоскопия и при потвърждение на диагнозата/зачервени гласни връзки/препоръчително лечение:антибиотик и антиалергични -от 7 до 10 дни./Цефзил таб.от 500 мг.-2х1 таб.и Ксизал таб.-1х1 таб./Поздрави!

12 Авг 2012, 23:34

А какво може да се направи ако вече 12 години съм с ксилометазолин + лява стеснена ноздра + тимпаностомия на двете тъпанчета през 2001 с не много голям ефект?
Сега съм на почти на 32 години но не мога да дишам без капки. Всичко започна когато бях на 6-7 години - 3 години подред изкаравах по 7-10 дена в УНГ отделението през зимата - първо на Бисептол(когато не съм в отделението), след това на Пеницилин и Гентамицин заедно с Коларгол.
Според лекарите от там е започнало всичко - като малък са ме увредили с Бисептола и другите химии....
Десетки аудиограми,изследвания,ходения напред назад.....
Преди година и половина имах и инфекция на лявото ухо - стафилококус ауреа. На антибиограмата излезе ,че мога да пия тетрациклин. Пих го 3 месеца - почти нямаше ефект. Инфекцията премина от самосебе си след това с времето. На няколко пъти след това пак се възпаляваха - всеки следващ път за по-кратко и с по-малко отделяне на секрет - тъпанчетата ми не бяха се затворили след махането на макаричките. Не пожелаха да ми изпишат Ванкомицин.....
Сега и двете ми уши са затворени, с 15 % загуба на слуха в дясното и 5 в лявото (това с инфекцията преди година),поне няма да се наложи пластика.
Само дето остана проблема с Ксилометазолина....
Помощ!

13 Авг 2012, 18:17

|CL|NIKI написа:А какво може да се направи ако вече 12 години съм с ксилометазолин + лява стеснена ноздра + тимпаностомия на двете тъпанчета през 2001 с не много голям ефект?
Сега съм на почти на 32 години но не мога да дишам без капки. Всичко започна когато бях на 6-7 години - 3 години подред изкаравах по 7-10 дена в УНГ отделението през зимата - първо на Бисептол(когато не съм в отделението), след това на Пеницилин и Гентамицин заедно с Коларгол.
Според лекарите от там е започнало всичко - като малък са ме увредили с Бисептола и другите химии....
Десетки аудиограми,изследвания,ходения напред назад.....
Преди година и половина имах и инфекция на лявото ухо - стафилококус ауреа. На антибиограмата излезе ,че мога да пия тетрациклин. Пих го 3 месеца - почти нямаше ефект. Инфекцията премина от самосебе си след това с времето. На няколко пъти след това пак се възпаляваха - всеки следващ път за по-кратко и с по-малко отделяне на секрет - тъпанчетата ми не бяха се затворили след махането на макаричките. Не пожелаха да ми изпишат Ванкомицин.....
Сега и двете ми уши са затворени, с 15 % загуба на слуха в дясното и 5 в лявото (това с инфекцията преди година),поне няма да се наложи пластика.
Само дето остана проблема с Ксилометазолина....
Помощ!

Здравейте,най-вероятно решението при вас е радиохирургия на конхите/със или без корекция на носна преграда/.Поздрави.

15 Авг 2012, 18:00

Здравйте,колко струва корегирането на носно дишане чрез радиохерургия ?

16 Авг 2012, 11:14

Pavel написа:Здравйте,колко струва корегирането на носно дишане чрез радиохерургия ?

Здравейте,радиохирургията вече се поема от здравна каса,пациента си закупува единствено консуматива-самия апликатор-240 лв с ДДС.

29 Авг 2012, 23:21

Здравейте,Д-р Шиваров.От около месец имам издутина под брадичката.Не е твърдо не ме боли , едва се забелязва.Ходих при личният лекар ,направихме всички изследвания : кръвна картина, чернодробни изследвания и изследвания за лимфоцитите и няма никакъв проблем,изследванията са перфектни.Не се чувствам отпаднал,няма загуба на тегло или апетит,не ме боли гърло абсолютно нищо.Единственото което е ,че понякога като се събудя сутрин ченето ми е схванато.Чувствам се мн добре ходя на фитнес не се изморявам бързо.Но тази подутина ме притеснява... Щом съм добре защо е там? Извинявам се ако проблемът ми не е за УНГ специалист ,но просто не знам към кого да се обърна.Личният лекар ми каза да пия витамин Ц :shock:

31 Авг 2012, 10:49

VladimirIvanov написа:Здравейте,Д-р Шиваров.От около месец имам издутина под брадичката.Не е твърдо не ме боли , едва се забелязва.Ходих при личният лекар ,направихме всички изследвания : кръвна картина, чернодробни изследвания и изследвания за лимфоцитите и няма никакъв проблем,изследванията са перфектни.Не се чувствам отпаднал,няма загуба на тегло или апетит,не ме боли гърло абсолютно нищо.Единственото което е ,че понякога като се събудя сутрин ченето ми е схванато.Чувствам се мн добре ходя на фитнес не се изморявам бързо.Но тази подутина ме притеснява... Щом съм добре защо е там? Извинявам се ако проблемът ми не е за УНГ специалист ,но просто не знам към кого да се обърна.Личният лекар ми каза да пия витамин Ц :shock:

Здравейте,най-вероятно е лимфен възел ,но трябва да го види специалист.Поздрави.

10 Сеп 2012, 11:48

Докторе, здравей!
Мъж съм на 24 години. От около 6 месеца имам странно подуване на лимфните възли. Всъщност не зная дали е подуване. Защото не напивам увеличени топчета, а просто от лявата страна под най-задните зъби се получава едно постоянно затопляне. Когато пипна тази част с ръка съм убеден, че имам тепмература, но нямам. Има моменти, когато всичко изчезва, но са рядкост. Понякога се активизира едно напрежение в ушите, сякаш трябва да се отпушат, за да изчезне. Но слухът ми не е намелен. Снощи се появи това напрежение. Сега сутринта го няма. Но пак ще се появи. Почти постоянно мястото под зад брадичката усещам топлина и някакво чувство за пълнота.

Извинявам се много, че не обяснявам по-добре. Докторе, какъв специалист трябва да посетя и какви изследвания трябва да си направя? Аз малко съм поуплашил да не е някакво раково заболяване. Докторе, моля ви се кажете на какво може да се дължи. Ако имате време попитайте ме някакви въпроси. Аз ще ви отговоря. Така по-лесно ще кажа симптомите си.

Радвам се, че ви има, за да помагате!

10 Сеп 2012, 18:45

juli написа:Докторе, здравей!
Мъж съм на 24 години. От около 6 месеца имам странно подуване на лимфните възли. Всъщност не зная дали е подуване. Защото не напивам увеличени топчета, а просто от лявата страна под най-задните зъби се получава едно постоянно затопляне. Когато пипна тази част с ръка съм убеден, че имам тепмература, но нямам. Има моменти, когато всичко изчезва, но са рядкост. Понякога се активизира едно напрежение в ушите, сякаш трябва да се отпушат, за да изчезне. Но слухът ми не е намелен. Снощи се появи това напрежение. Сега сутринта го няма. Но пак ще се появи. Почти постоянно мястото под зад брадичката усещам топлина и някакво чувство за пълнота.

Извинявам се много, че не обяснявам по-добре. Докторе, какъв специалист трябва да посетя и какви изследвания трябва да си направя? Аз малко съм поуплашил да не е някакво раково заболяване. Докторе, моля ви се кажете на какво може да се дължи. Ако имате време попитайте ме някакви въпроси. Аз ще ви отговоря. Така по-лесно ще кажа симптомите си.

Радвам се, че ви има, за да помагате!

Здравейте.Зоната ,която описвате може да е свързана с подчелюстна жлеза.Често в тях може да се образуват песъчинки и даже камъни .Добре е да Ви консултира лицево-челюстен хирург.Поздрави!

10 Сеп 2012, 21:22

Здравейте д-р Шиваров,искаме да попитаме за детето ни то е на 3год.Последната година откак е тръгнало на ясли,боледува много/от са респираторни заболявания и възпаление на ушите/.Първоначално заболяванията се лекуваха докрай,но последните 5месеца е с постояна хрема ,като през тези месеци изкара пневмония и бронхит.Надяваме се да ни помогнете .
Благодарим ви!
Заключена
Отиди на страница: 1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 47