Momchil_vd написа:Здравейте и от мен !
На 19 години съм ...
та ще ви обясня и моят проблем ,който много ме тревожи![]()
Така на 20-ти този месец ядох царевица ... изведнъж се задавих закашлях се и се оправих ,но след 1 минута усетих нещо на гърлото ми ... започнах да кашлям и по едно време усетих нещо като боцкано някъде в гърлото ... все едно нещо ме удари за момент ... след това спрях и все още усещах нещо гадно в гърлото си. Легнах да спя и на другия ден също не ми беше приятно ... уплаших се и посетих УНГ ,който каза че имам някаква раничка ... изписа ми Тантум Верде (спрей) , Фортекал ... и ми препоръца да не ям твърди храни както и да не пия нищо топло или студено и че до 2-3 дена проблема ще отшуми . На другия ден бях малко по добре ... усещах все едно че имам нещо което не мога да преглътна но си казвах това е раничка ще зарастне и т.н. Наложи се да пътувам до София на 24-ти ... и отново усещах нещо от дясно... Бях притеснен , защото ту ми имаше нещо ту не ... На 26 ти бях по добре като се събудих ,но реших да посетя УНГ ... та да чуя още едно мнение все пак. Прегледаха ме и ми казаха че ми няма нищо ... нямало раничка ... нямало нищо ... и че съм имал нещо на дясната ноздра ... и че от там може би ми се получавал някакъв секрет който аз чувствам и който ми пречи ... защото имах чувството че имам нещо което не мога да изкашлям
+ нещо като хрема ... изписаха ми гел за нос който да си слагам 2 пъти дневно и ми казаха че няма нищо страшно
... Успокойх се ! На 27 ми и 28 ми ми беше по-добре и снощи вечерта (29 ти) пак ми стана гадно ... (кашлях доста често) Легнах си и днес не ми е добре (бях навън) ... имам проблеми от дясно някъде до носоглътката ... кашлям доста от време на време ... кашлицата ми беше доста суха по едно време ... гласа ми е добре но не е както трябва да бъде ... постоянно съм уморен и нямам апетит ... та се питам какво ми има и какво да правя ... найстина съм доста объркан и притеснен ...
Здравейте!Симптомите ,които описвате /както и леката промяна в гласа /ме насочват към диагноза ларингит.Трябва да се огледа ларинкса от специалист УНГ,чрез индиректна ларингоскопия и при потвърждение на диагнозата/зачервени гласни връзки/препоръчително лечение:антибиотик и антиалергични -от 7 до 10 дни./Цефзил таб.от 500 мг.-2х1 таб.и Ксизал таб.-1х1 таб./Поздрави!