Стари, неактуални, заключени теми.
Правила на форума
Заключена

Re: Д-р Гален Шиваров-Ушно-носно-гърлени болести

16 Сеп 2012, 16:07

iva ivanova написа:Здравейте д-р Шиваров,искаме да попитаме за детето ни то е на 3год.Последната година откак е тръгнало на ясли,боледува много/от са респираторни заболявания и възпаление на ушите/.Първоначално заболяванията се лекуваха докрай,но последните 5месеца е с постояна хрема ,като през тези месеци изкара пневмония и бронхит.Надяваме се да ни помогнете .
Благодарим ви!

Здравейте.Най вероятно се касае за проблеми свързани с фарингеалната /трета/сливица,но разбира се трябва да се направи обстоен преглед от УНГ специалист.

27 Сеп 2012, 12:33

Здравейте Д-р Шиваров!
Синът ми е на 4 години и 2 месеца,
Преди няколко дни напипах по шията му от двете страни симетрично на половин пръст под ушите подутини, като топчета.Въпросът ми към вас е следния-това лимфни възли ли са, а има ли вероятност в тази област тези подутини да са нещо различно от лимфни възли /може ли да се напипват сливиците/.Когато отидохме при личната лекарка тя каза че това, което се напипва е сливици /въпросът ми възможно ли е това/, също така пуснахме кръвни изследвания:Моля ви за вашето мнение относно разчитането на ДКК/четох че за децата стойностите са различни, от 0-4г. има едни стойности над 4 г.-други, може ли на 4г. и два месеца да се гледат стойностите за децата от 0-4 г./
Ето резултатите от ДКК
St /Щаб-пръчкоядрен гранулоцит/-0.02
Sg /сегментоядртен гранулоцит/-0.22
Eo /еозинофилен гранулоцит/-0.02
Ba-базофилен гранулоцит-0.0
Mo /моноцит/-0.09
Ly лимфоцит-0.65

WBC Левкоцитите са 5.9 G/L
Благодаря ви предварително!

29 Сеп 2012, 11:08

kali81 написа:Здравейте Д-р Шиваров!
Преди няколко дни напипах по шията му от двете страни симетрично на половин пръст под ушите подутини, като топчета.Въпросът ми към вас е следния-това лимфни възли ли са, а има ли вероятност в тази област тези подутини да са нещо различно от лимфни възли /може ли да се напипват сливиците/.Когато отидохме при личната лекарка тя каза че това, което се напипва е сливици /въпросът ми възможно ли е това/, също така пуснахме кръвни изследвания:Моля ви за вашето мнение относно разчитането на ДКК/четох че за децата стойностите са различни, от 0-4г. има едни стойности над 4 г.-други, може ли на 4г. и два месеца да се гледат стойностите за децата от 0-4 г./
Ето резултатите от ДКК
Mo /моноцит/-0.09
Ly лимфоцит-0.65

29 Сеп 2012, 11:11

Dr Galen Shivarov написа:
kali81 написа:Здравейте Д-р Шиваров!
Ето резултатите от ДКК
Mo /моноцит/-0.09
Ly лимфоцит-0.65

Здравейте, по описанието ви най-вероятно се касае за лимфни възли,но все пак е добре да се палпира от специалист.Бих ви посъветвал да се обърнете и към инфекционист с оглед изключване на инфекциозна мононуклеоза.Иначе коментара на изследванията е най-добре да бъде направен от детски хематолог.Поздрави.

06 Окт 2012, 19:32

Здравейте,
аз съм мъж на 21 години и от около година имам проблем, който се оказва, че се задълбочава. Имам сериозни трудности с говоренето, гласът ми е тънък, не мога да говоря високо и продължително, устата ми много бързо пресъхва, особено през лятото, когато е горещо. Също така носът ми е запушен почти постоянно, не напълно, но е запушен, като в него се събира твърд секрет. Имам чувството, че има нещо като запушване при мен, защото понякога се случва, че гласът ми се намира в най-ниските регистри или тонове и едва мога да кажа нещо, а друг път в най-високите. Просто трябва да правя много усилия и да се напрягам изключително много, за да мога да говоря. Проблемът започна да се задълбочава особено много сега, когато времето става топло, без шише с течност до мен, говоренето е почти невъзможно. Този проблем започва да оказва влияния и на социалните ми контакти, защото прави общуването с хората трудно.
На какво би могло да се дължи това и какви начини за отстраняване на този проблем съществуват?
Благодаря предварително!

07 Окт 2012, 09:43

qwerty написа:Здравейте,
аз съм мъж на 21 години и от около година имам проблем, който се оказва, че се задълбочава. Имам сериозни трудности с говоренето, гласът ми е тънък, не мога да говоря високо и продължително, устата ми много бързо пресъхва, особено през лятото, когато е горещо. Също така носът ми е запушен почти постоянно, не напълно, но е запушен, като в него се събира твърд секрет. Имам чувството, че има нещо като запушване при мен, защото понякога се случва, че гласът ми се намира в най-ниските регистри или тонове и едва мога да кажа нещо, а друг път в най-високите. Просто трябва да правя много усилия и да се напрягам изключително много, за да мога да говоря. Проблемът започна да се задълбочава особено много сега, когато времето става топло, без шише с течност до мен, говоренето е почти невъзможно. Този проблем започва да оказва влияния и на социалните ми контакти, защото прави общуването с хората трудно.
На какво би могло да се дължи това и какви начини за отстраняване на този проблем съществуват?
Благодаря предварително!

Здравейте,нарушаването на физиологията на носното дишане,наистина би могло да даде прлоблеми от страна на фаринкс/гърло/,ларинкс,трахея и бронхи,от гледна точка на сухота и драднене в гърлото и долни дихателни пътища.Но по отношение на гласа ви препоръчвам да се направи преглед от специалист-ларингоскопия .Поздрави.

09 Окт 2012, 19:40

Здравейте,
Случайно попаднах на форума, имам проблем и реших да потърся помощ. И така... Страдам от хроничен макс.синузит, имам и полип в основата на десния синус. Всички снимки които съм правила през последните няколко години показват това и наличие на течност, повече вдясно. Нямам хрема, през деня дишам спокойно/говоря за времето когато синузитът не е обострен/. Проблемът възниква през нощта и сутрин при събуждане. Почти всяка вечер се събуждам с усещането, че гърлото ми е посипано с тебешир/ не дишам през устата/, нещо ме дразни, като че ли имам чуждо тяло което искам да премахна. Започвам да кашлям принудително, правя усилия да прочистя гърлото. Изкашлям твърди и течни секрети, бих казала гнойни. В един момент излиза твърд секрет, като запушалка, горчи ми на гърлото, след което усещането е, че съм го прочистила. Заспивам, а на сутринта след събуждане всичко се повтаря. През деня нямам никакъв проблем. Ходила съм по лекари - хроничен синузит и толкова. Каквото и лечение да проведа, винаги е с временен характер. Не зная какво да правя. Притеснявам и близките си с тая кашлица и давене посред нощ. Ще Ви бъда благодарна ако ме посъветвате какво да предприема и препоръчате по възможност някакво лечение. Предварително благодаря!
PS.Пропуснах да напиша, че започнах да вземам бронховаксом, изгълтала съм първите 10 таблетки, сега почивам и след 10 дни започвам следващите 10.

10 Окт 2012, 17:22

ТАНГА написа:Здравейте,
Случайно попаднах на форума, имам проблем и реших да потърся помощ. И така... Страдам от хроничен макс.синузит, имам и полип в основата на десния синус. Всички снимки които съм правила през последните няколко години показват това и наличие на течност, повече вдясно. Нямам хрема, през деня дишам спокойно/говоря за времето когато синузитът не е обострен/. Проблемът възниква през нощта и сутрин при събуждане. Почти всяка вечер се събуждам с усещането, че гърлото ми е посипано с тебешир/ не дишам през устата/, нещо ме дразни, като че ли имам чуждо тяло което искам да премахна. Започвам да кашлям принудително, правя усилия да прочистя гърлото. Изкашлям твърди и течни секрети, бих казала гнойни. В един момент излиза твърд секрет, като запушалка, горчи ми на гърлото, след което усещането е, че съм го прочистила. Заспивам, а на сутринта след събуждане всичко се повтаря. През деня нямам никакъв проблем. Ходила съм по лекари - хроничен синузит и толкова. Каквото и лечение да проведа, винаги е с временен характер. Не зная какво да правя. Притеснявам и близките си с тая кашлица и давене посред нощ. Ще Ви бъда благодарна ако ме посъветвате какво да предприема и препоръчате по възможност някакво лечение. Предварително благодаря!
PS.Пропуснах да напиша, че започнах да вземам бронховаксом, изгълтала съм първите 10 таблетки, сега почивам и след 10 дни започвам следващите 10.

13 Окт 2012, 08:30

ТАНГА написа:
ТАНГА написа:Здравейте,

Здравейте!По анамнестичните данни ,които давате може да се направи извод ,че нямате добро носно дишане-имате сухота и дразнене в гърлото,както и проблем с долни дихателни пътища,най-вероятно ,свързани с нарушаване на физиологията на носното дишане.Бих посъветвал да се обърне внимание на няколко неща,като възможни причини:
1.Има ли изкривяване на носна преграда
2.Има ли хипертрофия на носните конхи/по типа на алергичните ринити/
След като се уточни този проблем,може да се пристъпи към десенсибилизация/специфична или неспецифична/ или оперативно лечение.Поздрави!

15 Окт 2012, 15:35

Здравейте ,д-р Шиваров .На сина ми му предстои операция за изправяне на носна преграда и радиохирургия на носни конхи. Интересува ме какви са рисковете при тези манипулации и има ли вероятност състоянието му да не се подобри , а може ли да стане и по зле/от години е със запушен нос-лигавицата му е увредена от ксилометазолина ,а за изкривената преграда не знам//Благодаря предварително !
Заключена
Отиди на страница: 1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 47