Стари, неактуални, заключени теми.
23 Ное 2011, 13:11
Здравйте д–р ШИВАРОВ ИМАМ СИН НА 5Г И 7 М КОЙТО СТРАДА ОТ ХРОНИЧНА ХРЕМА СМИСЪЛ ЧЕ ИМА ПОСТОЯНЕН СЕКРЕТ ОТ НОСА ПОНЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНАТА ГОДИНА ./БИСТАР СЕКРЕТ ЛЕКУВАН Е С АНТИХИСТАМИНИ КАТО СЕ ПОЧНЕ ОТ ФЕНИСТИЛ ЗИРТЕК КСИЗАЛ КЛАРЕТИН ЕРИУС ТА СЕГА ОТ 40 ДНИ ЕС НАЗОНЕКС КОРТИКОСТЕРИОИДИ ИБЕЗ НИКАЪВ ЕФЕКТ ДИАГНАЗАТА Е ПОСТАВЕНА ОТ ЛЕКАР УНГ АЛЕРГИЧЕН РИНИТ НО БЕС ПОДОБРЕНИЕ.НА 15 ЮНИ ТАЗИ ГОДИНА МУ НАПРАВИХМЕ ОПЕРАЦИЯ НА НОСНАТА СЛИВИЦА ЗА 2РИ ПЪТ Е ПРАВИМ НА 2Г И6М ЗА ПРЪВ ПЪТ И 2 МЕСЕЦА БЕШЕ МНОГО ДОБРЕ НО ОТ АВУСТ МЕСЕЦ ДО СЕГА СЕКРЕТА НЕ СПИРА НИТО АНТИХИСТАМИНИ НИТО НАЗОНЕКСА МУ ПОМАГА А ВЕЧЕР КАТО ЛЕГНЕ НЕ МОЖЕ ДА СПИ ПОСТОЯННО КАШЛЯ ОТ СЕКРЕТА ХОДИМ НА ЛЕКАРИ НО БЕЗ РЕЗУЛТАТ.ИСКАМ ДА ВИ ПОПИТАМ ОТ КАДЕ МОЖЕ ДА Е ПРИЧИНАТА ПОРАДИ КОЕТО СИСТЕМНО ДА ИМА СЕКРЕТ ОТ НОСА И ДА НЕСЕ ВЛИЯЕ ОТ МЕДИКАМЕНТИ КОЙТО СЕ ДАВАТ ЗА ТАЗИ ПРИЧИНА? МОЖЕ ЛИ ДА ЕОТ ДРУГО ЗАБОЛЯВАНЕ ОСВЕН АЛЕРГИЯТА КОЯТО ГО ЛЕКУВАТ БЕЗ РЕЗУЛТАТ ЗАЩОТО ДЕТЕТО Е В МНОГ ДОБРО ОБЩО ФИЗИЧЕСКО САСТОЯНИЕ И ИЗСЛЕДВАНИЯТА НА НОСА И КРЪВНАТА КАРТИНА СА ДОБРИИ НЯМА ЗА КАКВО ДА СЕ ХВАНАТ ЛЕКАРИТЕ ?БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО
23 Ное 2011, 14:12
sasheto60 написа:Здравйте д–р ШИВАРОВ ИМАМ СИН НА 5Г И 7 М КОЙТО СТРАДА ОТ ХРОНИЧНА ХРЕМА СМИСЪЛ ЧЕ ИМА ПОСТОЯНЕН СЕКРЕТ ОТ НОСА ПОНЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНАТА ГОДИНА ./БИСТАР СЕКРЕТ ЛЕКУВАН Е С АНТИХИСТАМИНИ КАТО СЕ ПОЧНЕ ОТ ФЕНИСТИЛ ЗИРТЕК КСИЗАЛ КЛАРЕТИН ЕРИУС ТА СЕГА ОТ 40 ДНИ ЕС НАЗОНЕКС КОРТИКОСТЕРИОИДИ ИБЕЗ НИКАЪВ ЕФЕКТ ДИАГНАЗАТА Е ПОСТАВЕНА ОТ ЛЕКАР УНГ АЛЕРГИЧЕН РИНИТ НО БЕС ПОДОБРЕНИЕ.НА 15 ЮНИ ТАЗИ ГОДИНА МУ НАПРАВИХМЕ ОПЕРАЦИЯ НА НОСНАТА СЛИВИЦА ЗА 2РИ ПЪТ Е ПРАВИМ НА 2Г И6М ЗА ПРЪВ ПЪТ И 2 МЕСЕЦА БЕШЕ МНОГО ДОБРЕ НО ОТ АВУСТ МЕСЕЦ ДО СЕГА СЕКРЕТА НЕ СПИРА НИТО АНТИХИСТАМИНИ НИТО НАЗОНЕКСА МУ ПОМАГА А ВЕЧЕР КАТО ЛЕГНЕ НЕ МОЖЕ ДА СПИ ПОСТОЯННО КАШЛЯ ОТ СЕКРЕТА ХОДИМ НА ЛЕКАРИ НО БЕЗ РЕЗУЛТАТ.ИСКАМ ДА ВИ ПОПИТАМ ОТ КАДЕ МОЖЕ ДА Е ПРИЧИНАТА ПОРАДИ КОЕТО СИСТЕМНО ДА ИМА СЕКРЕТ ОТ НОСА И ДА НЕСЕ ВЛИЯЕ ОТ МЕДИКАМЕНТИ КОЙТО СЕ ДАВАТ ЗА ТАЗИ ПРИЧИНА? МОЖЕ ЛИ ДА ЕОТ ДРУГО ЗАБОЛЯВАНЕ ОСВЕН АЛЕРГИЯТА КОЯТО ГО ЛЕКУВАТ БЕЗ РЕЗУЛТАТ ЗАЩОТО ДЕТЕТО Е В МНОГ ДОБРО ОБЩО ФИЗИЧЕСКО САСТОЯНИЕ И ИЗСЛЕДВАНИЯТА НА НОСА И КРЪВНАТА КАРТИНА СА ДОБРИИ НЯМА ЗА КАКВО ДА СЕ ХВАНАТ ЛЕКАРИТЕ ?БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Имам няколко въпроса:
1.Посещавали ли сте алерголог и има ли доказана алергия?
2.Този секрет постоянен ли е или има периоди когато намалява и изчезва?Само вечер ли е или и през деня?
3.Не се ли повлия въобще от Назонекс и кортикостероиди?
4.Диша ли добре през носа/това се забелязва най-добре вечер/,спи ли с отворена уста?
23 Ное 2011, 15:03
БЛАГОДАРЯ ВИ ОТ СЪРЦЕ ЧЕ МИ ОТГОВОРИХТЕ.ОТ 40 ДНИ МУ СЛАГАМЕ КОРТИКОСТЕРИОИДИ В НОСА НАЗОНЕКС НЕ СЕ ПОВЛИЯВА ДО МОМЕНТА СПИ С ЗАТВОРЕНА УСТА СМИСАЛ ОТ НОСА СИ ДИША И ОТ ТАМ ИДВА ПРОБЛЕМА ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СПИ СИСТЕМНО А СЕКРЕТА Е ПОСТОЯНЕН ВЕЧЕ 4 МЕСЕЦА БЕЗ ДА СПРЕ ОТ НИЩО НЕ СЕ ВЛИЯЕ НЯМА ДОКАЗАНА АЛЕРГИЯ ТЪЙ КАТО НЕ ОСТАВА ВРЕМЕ ДА СПРЕМ ПРОТИВОАЛЕРГИЧНИТЕ МЕДИКАМЕНТИ .Д–Р ШИВАРОВ СИНАТ МИ Е ТАКА СМИСАЛ СЕКРЕТИ И ОБРЕВИ ДОРИ И ПОДУВАНИЯ ОТ САВСЕМ МАЛАК НО ОБРЕВИТЕ ИСЧЕЗНАХА АМА НОСА НЕ СЕ УПРАВИ И ДО СЕГА.ПОНЕ 20 ПЪТИ МУЕ СЛАГАНО ОРБАЗОН И ПИТАМ ЗАЩО АКО Е АЛЕРГИЯ НЕ СЕ ПОВЛИЯВА ОТ МЕДИКАМЕНТИ И КАКВО ДА ПРАВИМ ОТ ТУК НАТАТЪК КАТО ЛЕКАРИ ПЕДИАТРИ И УНГ ОТ ЕДНА ОТ НАЙ ГОЛЕЯМАТА БОЛНИЦА В ПЛОВДИВ /СВЕТИ ГЕОРГИ УНИВИСИТЕТСКА/ УШ ДОБРИ СПЕЦИАЛИСТИ НЕ МОГАТ ДА КАЖАТ ОТ КАДЕ Е ТОЗИ СЕКРЕТ ? СЕКРЕТА Е ПОСТОЯНЕН НО КАТО ЛЕГНЕ КАШЛЯ ДАВИ СЕ ТА ДОРИ И ПОВРЪЩА ПО НЯКОГА.НЕ С Е ИЗДАРЖА ВЕЧЕ ТОВА НЕЩО МНОГО МЪЧИТЕЛНО ЗАБОЛЯВАНЕ.БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО
23 Ное 2011, 15:26
Здравейте, Д-р Шиваров!
В резултат на силна настинка (или грип) през пролетта получих силни болки в областта над веждите, около носа и под очите, съпроводени с отделяне на секрет. След самолечение с няколко опакопвки "Ибупром синус" състоянието се подобри, но в лявата страна остана тъпа, почти постоянна болка, която продължава вече месеци наред. В легнало положение усещам и нещо като "разпукване на мехурчета" и отделяне на слаб секрет някъде над устната кухина.
Въпросът ми е: бихте ли ми препоръчал някакви нагревки, физиотерапия или да опитам с инхалации или парна баня?
С извинение за неточните обяснения, дали това са симптоми на синузит?
Благодаря Ви предварително,
Поздрави и успешен ден!
Снежана
23 Ное 2011, 16:58
sasheto60 написа:БЛАГОДАРЯ ВИ ОТ СЪРЦЕ ЧЕ МИ ОТГОВОРИХТЕ.ОТ 40 ДНИ МУ СЛАГАМЕ КОРТИКОСТЕРИОИДИ В НОСА НАЗОНЕКС НЕ СЕ ПОВЛИЯВА ДО МОМЕНТА СПИ С ЗАТВОРЕНА УСТА СМИСАЛ ОТ НОСА СИ ДИША И ОТ ТАМ ИДВА ПРОБЛЕМА ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СПИ СИСТЕМНО А СЕКРЕТА Е ПОСТОЯНЕН ВЕЧЕ 4 МЕСЕЦА БЕЗ ДА СПРЕ ОТ НИЩО НЕ СЕ ВЛИЯЕ НЯМА ДОКАЗАНА АЛЕРГИЯ ТЪЙ КАТО НЕ ОСТАВА ВРЕМЕ ДА СПРЕМ ПРОТИВОАЛЕРГИЧНИТЕ МЕДИКАМЕНТИ .Д–Р ШИВАРОВ СИНАТ МИ Е ТАКА СМИСАЛ СЕКРЕТИ И ОБРЕВИ ДОРИ И ПОДУВАНИЯ ОТ САВСЕМ МАЛАК НО ОБРЕВИТЕ ИСЧЕЗНАХА АМА НОСА НЕ СЕ УПРАВИ И ДО СЕГА.ПОНЕ 20 ПЪТИ МУЕ СЛАГАНО ОРБАЗОН И ПИТАМ ЗАЩО АКО Е АЛЕРГИЯ НЕ СЕ ПОВЛИЯВА ОТ МЕДИКАМЕНТИ И КАКВО ДА ПРАВИМ ОТ ТУК НАТАТЪК КАТО ЛЕКАРИ ПЕДИАТРИ И УНГ ОТ ЕДНА ОТ НАЙ ГОЛЕЯМАТА БОЛНИЦА В ПЛОВДИВ /СВЕТИ ГЕОРГИ УНИВИСИТЕТСКА/ УШ ДОБРИ СПЕЦИАЛИСТИ НЕ МОГАТ ДА КАЖАТ ОТ КАДЕ Е ТОЗИ СЕКРЕТ ? СЕКРЕТА Е ПОСТОЯНЕН НО КАТО ЛЕГНЕ КАШЛЯ ДАВИ СЕ ТА ДОРИ И ПОВРЪЩА ПО НЯКОГА.НЕ С Е ИЗДАРЖА ВЕЧЕ ТОВА НЕЩО МНОГО МЪЧИТЕЛНО ЗАБОЛЯВАНЕ.БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Това че не се повлиява от кортикостероиди е много странно.Досега не съм имал случай да не се повлияе от кортикостероид,макар и временно.Единствените причини за дълготрайна носна секреция неповлияваща се от кортикостероид които ми идват в съображение са:
1.чуждо тяло в носа
2.полип
Вашият случай наистина е доста интересен от диагностична гледна точка,но може би ще се наложи да прегледам лично детето за да мога да ви окажа реална помощ.Хубаво е да пуснете един носен секрет преди да дойдете при мен.И още нещо -често се случва при малки деца да напъхат някой дребен предмет или детайл от играчка в носа и да забравят за това,което може да даде една продължителна секреция от носа ,неповлияваща се от нищо.Но тя ще бъде едностранна!!Поздрави.
23 Ное 2011, 23:24
Благодаря ви още веднаш д–р Шиваров!!!3 пъти последователно правихме носен секрет в ВМИ Пловдив и нищо нямаше никаква инфекция а колкото до това дали има чуждо тяло имаме и снимка на носа и нищо и там е нормално а мисля че доц НИКОЛОВ И ДОЦ ВИЧЕВА Д–Р ГЮЛЕВ И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО Д–Р КРИВОРОВ ОТ УМБАЛ /СВЕТИ ГЕОРГИ / И ТО СЕ СПЕЦИАЛИСТИ УНГ МОЖЕ И ДА ГИ ПОЗНАВАТЕ НИЩО НЕ СА СПОМЕНАЛИ ЗА ЧУЖДО ТЯЛО А ДЕТЕТО МИ ВСЯКА СЕДМИЦА Е НА ПРЕГЛЕД ПРИ ТЯХ НО УВИ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЕ МОГАТ ДА МИ ПОМОГНАТ ПОНЕ ЗА СЕГА НО АЗ ЩЕ СЕ БОРЯ ДО КРАЙ.БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ОТДЕЛЕНОТО ВНИМАНИЕ!!!
24 Ное 2011, 12:21
Здравейте, д-р Шиваров! Искам да Ви попитам: 1. Радиохирургията на носа безкръвен метод ли е?; 2. При извършване на операция на полип в носа и "свиване" на конхите посредством радиохирургия дали няма да бъдат намалени или увредени функциите на носа-обоняние, вкусови рецептори(не зная дали са в носа или част от тях, ако са в носа), овлажняване на въздушния поток и др.? 3.Преди операцията трябва ли да се направи изследване на обоняние, въздушен поток и др.? Благодаря Ви предварително за отговорите!
24 Ное 2011, 12:29
sdeneva написа:Здравейте, Д-р Шиваров!
В резултат на силна настинка (или грип) през пролетта получих силни болки в областта над веждите, около носа и под очите, съпроводени с отделяне на секрет. След самолечение с няколко опакопвки "Ибупром синус" състоянието се подобри, но в лявата страна остана тъпа, почти постоянна болка, която продължава вече месеци наред. В легнало положение усещам и нещо като "разпукване на мехурчета" и отделяне на слаб секрет някъде над устната кухина.
Въпросът ми е: бихте ли ми препоръчал някакви нагревки, физиотерапия или да опитам с инхалации или парна баня?
Поздрави и успешен ден!
Снежана
Локализацията на болката която е останала да персистира в коя област е?
24 Ное 2011, 12:36
andy написа:Здравейте, д-р Шиваров! Искам да Ви попитам: 1. Радиохирургията на носа безкръвен метод ли е?; 2. При извършване на операция на полип в носа и "свиване" на конхите посредством радиохирургия дали няма да бъдат намалени или увредени функциите на носа-обоняние, вкусови рецептори(не зная дали са в носа или част от тях, ако са в носа), овлажняване на въздушния поток и др.? 3.Преди операцията трябва ли да се направи изследване на обоняние, въздушен поток и др.? Благодаря Ви предварително за отговорите!
1.Да може да се каже ,че е безкръвен,защото нямаме разрез.
2.Вкусовите рецептори се намират по езика.Няма да има увреждане на функциите на носната кухина,а именно -затопляне ,овлажняване,самоочистване/мукоцилиарен клирънс/,както и обоняние и затова е метод на избор.
3.Може да се направи изследване на въздухопотока на носа/стандартна или акустична риномонометрия/,но това не е задължително.
Поздрави!
25 Ное 2011, 13:15
Dr Galen Shivarov написа:sdeneva написа:Здравейте, Д-р Шиваров!
Поздрави и успешен ден!
Снежана
Локализацията на болката която е останала да персистира в коя област е?
Здравейте отново,
благодаря за отговора Ви.
Болката е в областта на горночелюстните синуси само в лявата страна - на около 2 см.под окото, на 1 см дълбочина и по-близо до носа. Тъй като рядко (почти не) приемам медикаменти, се опитвах да я туширам с инфра-ред облъчване и загряващи компреси - неуспешно.
Вероятно трябва да дойда на преглед и да ми препоръчате адекватно лечение.
Приятен ден,
поздрави!
Сн.