Д-р Гален Шиваров-Ушно-носно-гърлени болести

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Д-р Гален Шиваров-Ушно-носно-гърлени болести

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 25 Ное 2011, 14:42

sdeneva написа:
Dr Galen Shivarov написа:
sdeneva написа:Здравейте, Д-р Шиваров!
В резултат на силна настинка (или грип) през пролетта получих силни болки в областта над веждите, около носа и под очите, съпроводени с отделяне на секрет. След самолечение с няколко опакопвки "Ибупром синус" състоянието се подобри, но в лявата страна остана тъпа, почти постоянна болка, която продължава вече месеци наред. В легнало положение усещам и нещо като "разпукване на мехурчета" и отделяне на слаб секрет някъде над устната кухина.
Въпросът ми е: бихте ли ми препоръчал някакви нагревки, физиотерапия или да опитам с инхалации или парна баня?
С извинение за неточните обяснения, дали това са симптоми на синузит?
Благодаря Ви предварително,
Поздрави и успешен ден!
Снежана

Локализацията на болката която е останала да персистира в коя област е?

Здравейте отново,
благодаря за отговора Ви.
Болката е в областта на горночелюстните синуси само в лявата страна - на около 2 см.под окото, на 1 см дълбочина и по-близо до носа. Тъй като рядко (почти не) приемам медикаменти, се опитвах да я туширам с инфра-ред облъчване и загряващи компреси - неуспешно.
Вероятно трябва да дойда на преглед и да ми препоръчате адекватно лечение.
Приятен ден,
поздрави!
Сн.

Направете една снимка на околоносни кухини непосредствено преди идването си при мен.Поздрави.
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот tanicka » 26 Ное 2011, 19:09

Здравейте,
моя проблем явно излиза непосилен за лекуване от лекарите,които ме препращат един на друг.Диагнозата ми е Спазъм на хранопровода и най-вече в зоната на ГЕС(доказано с ФГС,а с бариева каша-нищо нямам.Гастроентереолозите се отказаха след всички опити на лечение с ИПП,антиациди,пробиотици и т.н.Препратена бях към психиатър,за когото мога да кажа,ченаправи всичко възможно,но също нямаше ефект(според него,когато съм под напрежение и стрес би трябвало да чувствам по осезаемо симптомите и бензиодезипана-ривотрил за в момента да ми помогне,но при мен не е така.Естествено,че и най-различни анттидепресанти сме изпробвали.Последното му мнение е,че не е на нервна основа.От 6 месеца посещавам и психолог.Унг- лекува фарингит,но пак ефект няма.Засега останa да излекувам кандида албиканс и стрептококи в гърлото.Да опиша симптмите ми са ТРУДНО ПРЕГЛЪЩАНЕ И ПОСТОЯННО ОРИГВАНЕ.Отслабнах с над 14кг защото ми е трудно преглъщането и подбирам храната.Лекарствата ги дъвча.Поста стана много дълъг,съжалявам.Моля Ви дайте ми съвет къде да отида ,къде да търся причина и лечение.Досега бях лекувана в Варна.А да добавя имам скенер на фаринкса и отделно ендоскопия само на гърлото.Също Хирург ми каза,че не съм за него-А ЗА КЪДЕ СЪМ.Препоръчайте ми лекари или някаква апаратура,което би доказало причина за тоя спазъм,офф каквото и да е и където и да е,повярвайте ми много съм отчаяна
tanicka

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 26 Ное 2011, 20:49

tanicka написа:Здравейте,
моя проблем явно излиза непосилен за лекуване от лекарите,които ме препращат един на друг.Диагнозата ми е Спазъм на хранопровода и най-вече в зоната на ГЕС(доказано с ФГС,а с бариева каша-нищо нямам.Гастроентереолозите се отказаха след всички опити на лечение с ИПП,антиациди,пробиотици и т.н.Препратена бях към психиатър,за когото мога да кажа,ченаправи всичко възможно,но също нямаше ефект(според него,когато съм под напрежение и стрес би трябвало да чувствам по осезаемо симптомите и бензиодезипана-ривотрил за в момента да ми помогне,но при мен не е така.Естествено,че и най-различни анттидепресанти сме изпробвали.Последното му мнение е,че не е на нервна основа.От 6 месеца посещавам и психолог.Унг- лекува фарингит,но пак ефект няма.Засега останa да излекувам кандида албиканс и стрептококи в гърлото.Да опиша симптмите ми са ТРУДНО ПРЕГЛЪЩАНЕ И ПОСТОЯННО ОРИГВАНЕ.Отслабнах с над 14кг защото ми е трудно преглъщането и подбирам храната.Лекарствата ги дъвча.Поста стана много дълъг,съжалявам.Моля Ви дайте ми съвет къде да отида ,къде да търся причина и лечение.Досега бях лекувана в Варна.А да добавя имам скенер на фаринкса и отделно ендоскопия само на гърлото.Също Хирург ми каза,че не съм за него-А ЗА КЪДЕ СЪМ.Препоръчайте ми лекари или някаква апаратура,което би доказало причина за тоя спазъм,офф каквото и да е и където и да е,повярвайте ми много съм отчаяна

Здравейте,това което ми влиза в съображение е един симптомокомплекс наречен Globus Pharyngis/Disphagia functionalis/.
Симптомокомплекса включва следните симптоми:
1.Затруднен пасаж за твърда и течна храна
2.Регургитация
3.Болки при преглъщане
4.Аспирация
/Рентгеновото контрастно изследване дава нормална находка,което се потвърждава и при евентуалната ендоскопия/
Доста е дълга информацията ,затова ще ви насоча къде да прочетете подробно-"Практически наръчник по оториноларингология"Проф.Д-р Иван Ценев ,Емил Ценев Издателска къща Стено Варна 2010 стр.364-366 Мисля ,че най -компетентна помощ по вашият случай бихте могли да получите от самия автор Проф.Ценев или Доц Цолов-МБАЛ"Царица Йоанна"/бивша ИСУЛ/
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот cliaga » 01 Дек 2011, 23:28

Здравейте д-р Шиваров.

Имам дъщеричка на 9 месеца. От няколко дена има сополки и като си легне преди да
заспи добре, кашля. Тази сутрин като се събуди сутринта, я накърмих. Заспа в ръцете ми, но още преди да я сложа в леглото почна да кашля , изправи се и явно изкара храчици и ги плюйна (лека повърна). Заведох я при педиатърката и тя и изписа една чанта с лекарства .
Два вида капки "Виброцил" 0,25%/0,025% и "Гаразон" 1mg/3mg/ml. Каза ми да и слагам и от двете: 3 пъти дневно по 2 капки. Но да има 30 минути почивка между двете. Също така ми изписа сироп за кашлица Стодал- 3 пъти по 1 ч.лъж. и Оспамокс . Но като чу за Оспамокса, мъжа ми се възпротиви и я попита дали е нужно още веднага да се почва с антибиотик, няма ли нещо хомеопатично. А тя отговори да не хване пневмония.
А преди това и прегледа гърлото и каза че не и е зачервено.

И въпроса ми е нужно ли е толкова много лекарства да се изписват?
Детето досега не е боледувало и все още се кърмим.
Забравих да кажа, че днес след като и дадох втората доза от "Стодал", забелязах че около дясното оченце и се зачерви и малко след това и се избистри. Дали е от сиропа или може да и са попаднали от капките в оченцето.

Един път при никненето за зъбките и дадох Панадол бебе и пак така и се беше зачервило.
cliaga

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 02 Дек 2011, 14:31

[quote="cliaga"]Здравейте д-р Шиваров.

Имам дъщеричка на 9 месеца. От няколко дена има сополки и като си легне преди да
заспи добре, кашля. Тази сутрин като се събуди сутринта, я накърмих. Заспа в ръцете ми, но още преди да я сложа в леглото почна да кашля , изправи се и явно изкара храчици и ги плюйна (лека повърна). Заведох я при педиатърката и тя и изписа една чанта с лекарства .
Два вида капки "Виброцил" 0,25%/0,025% и "Гаразон" 1mg/3mg/ml. Каза ми да и слагам и от двете: 3 пъти дневно по 2 капки. Но да има 30 минути почивка между двете. Също така ми изписа сироп за кашлица Стодал- 3 пъти по 1 ч.лъж. и Оспамокс . Но като чу за Оспамокса, мъжа ми се възпротиви и я попита дали е нужно още веднага да се почва с антибиотик, няма ли нещо хомеопатично. А тя отговори да не хване пневмония.
А преди това и прегледа гърлото и каза че не и е зачервено.

И въпроса ми е нужно ли е толкова много лекарства да се изписват?
Детето досега не е боледувало и все още се кърмим.
Забравих да кажа, че днес след като и дадох втората доза от "Стодал", забелязах че около дясното оченце и се зачерви и малко след това и се избистри. Дали е от сиропа или може да и са попаднали от капките в оченцето.

Един път при никненето за зъбките и дадох Панадол бебе и пак така и се беше зачервило.[/quote

Приемете моите извинения ,но не е етично и колегиално да коментирам и да се намесвам в лечението на колега,още повече ,че става въпрос за квалифициран специалист.
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот spa » 06 Дек 2011, 17:59

Здравейте д-р Шиваров,при мен с тази радиочестотна термотерапия явно не се получи . Минаха два месеца ,а облекчение почти не усетих.Освен това в преградата от едната страна се получиха корички,изсушаване и кървене от Авамиса,който след първия месец на прилагане спрях. Не промия ли носа с разтвор от морска вода се получава задръстване от секрети , от друга страна разранявам преградата.В легнало положение се запушва от страната на която съм легнал и най- много от страната на стеснената преграда, имам и като че ли едно изсушаване .Решил съм да разбера причината докрай,защото хипертрофия на лигавицата се е получило от ксилометазолина ,но за да съм го ползвал с години е имало причина.
Искам да разбера и при евентуално изправяне на преградата дали ще има някакъв ефект, или пак мъки и напразни надежди.
За да се диагностира причината един ден ще бъде ли нужен или да се подготвя да остана по дълго.
Поздрави.
spa

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 07 Дек 2011, 10:57

spa написа:Здравейте д-р Шиваров,при мен с тази радиочестотна термотерапия явно не се получи . Минаха два месеца ,а облекчение почти не усетих.Освен това в преградата от едната страна се получиха корички,изсушаване и кървене от Авамиса,който след първия месец на прилагане спрях. Не промия ли носа с разтвор от морска вода се получава задръстване от секрети , от друга страна разранявам преградата.В легнало положение се запушва от страната на която съм легнал и най- много от страната на стеснената преграда, имам и като че ли едно изсушаване .Решил съм да разбера причината докрай,защото хипертрофия на лигавицата се е получило от ксилометазолина ,но за да съм го ползвал с години е имало причина.
Искам да разбера и при евентуално изправяне на преградата дали ще има някакъв ефект, или пак мъки и напразни надежди.
За да се диагностира причината един ден ще бъде ли нужен или да се подготвя да остана по дълго.
Поздрави.

Мисля ,че ще е достатъчен.
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот dj_dessy » 10 Дек 2011, 21:39

Zdraveite imam golqm problem s maika mi tq polu4i insult mart mesec, ima diabet i e hipertoni4ka,napravo se pobarkvam ve4e, ot izvestno vreme ima bolka nad vejdite pod o4ite i pod uhoto na vratnata jila, gadi i se i povrashta po4ti vseki den po nqkolko pati, vodih q na ushen i kaza 4e niamala sinuzit edin drug kaza 4e imala na snimkata se vijda 4e gornia i frontalen sinuz e po tamen boli q kato preglashta taka mi kazva apak tazi jila na vrata kazva 4E VSE EDNO I TUPTI i nikoi ne i pomaga i izpisvat samo lekarstva i az kupuvam i hvarlqm kupuvam i hvarlqm i ve4e se pobarkvam nz kvo da pravq, Vie kakvo shte mi kajete po vaprosa
dj_dessy

Мнениеот Ariana » 11 Дек 2011, 11:39

Здравейте искам да попитам, опасен ли е хронични синуит и с какво мога да направя профилактика?
Понякога намираме другите в този мрак, а понякога ги губим в него.
Аватар
Ariana

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 11 Дек 2011, 14:30

dj_dessy написа:Zdraveite imam golqm problem s maika mi tq polu4i insult mart mesec, ima diabet i e hipertoni4ka,napravo se pobarkvam ve4e, ot izvestno vreme ima bolka nad vejdite pod o4ite i pod uhoto na vratnata jila, gadi i se i povrashta po4ti vseki den po nqkolko pati, vodih q na ushen i kaza 4e niamala sinuzit edin drug kaza 4e imala na snimkata se vijda 4e gornia i frontalen sinuz e po tamen boli q kato preglashta taka mi kazva apak tazi jila na vrata kazva 4E VSE EDNO I TUPTI i nikoi ne i pomaga i izpisvat samo lekarstva i az kupuvam i hvarlqm kupuvam i hvarlqm i ve4e se pobarkvam nz kvo da pravq, Vie kakvo shte mi kajete po vaprosa

За да се постави диагноза синуит,трябва да се се вземат предвид данните от анамнеза,статус/клиничен преглед/ и евентуално рентгенография.От анамнезата ще имаме болки в областта на синуса,които може да са спонтанни,а също и засилващи се при натиск в областта на синуса.При предна риноскопия/оглед на носната кухина/ ,често има слузно-гноен секрет.От рентгенографията ще имаме засенчване на съответните синуси.Рядко може да се постави диагноза само по снимка/може би само в случай,че има "ниво на течност" в синуса/,но няма връзка между болката при преглъщане и синуса.Повръщането ,като симптом има изключително широка диференциална диагноза/като се започне от възпаление на мозъчните обвивки,тумори и се свърши с вирусен гастроентерит.Необходим ви е доста обстоен преглед и най-вероятно допълнителни изследвания.Дано да съм ви бил полезен.
Аватар
Dr Galen Shivarov

ПредишнаСледваща

Назад към Архив