Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Сладко или солено, суфле да е, но как се приготвя? :)

20 Май 2015, 15:14

kauda написа:
miron написа:Добре де, гледам рецептите на това суфле, то се прави няква брашняно-яйчна-шоколадова смес... и се слага във формички, които се пекат 6-7 минути. Добре, но няма ли вътре да остане суровата брашняна смес, която изтича толкова апетитно?! :shock: :shock:

И аз не съм яла и винаги ми е било чудно, по-скоро бих се съгласила да се сложи брашняна смес и да се допълни в средата с някоя течна, която е по-тежка и потъне..иначе ми е странно!
Мен даже и яйцата ме съмняват. :roll:

20 Май 2015, 15:57

:roll: Да, за толкова кратко време, знам ли какво ще се получи, странно ми звучи :roll:

26 Май 2015, 10:50

kauda написа::roll: Да, за толкова кратко време, знам ли какво ще се получи, странно ми звучи :roll:
Обаче пък изглежда много яко, така че може пък и трябва и да се пробва задължително.

26 Май 2015, 10:57

miron написа:
kauda написа:
miron написа:Добре де, гледам рецептите на това суфле, то се прави няква брашняно-яйчна-шоколадова смес... и се слага във формички, които се пекат 6-7 минути. Добре, но няма ли вътре да остане суровата брашняна смес, която изтича толкова апетитно?! :shock: :shock:

И аз не съм яла и винаги ми е било чудно, по-скоро бих се съгласила да се сложи брашняна смес и да се допълни в средата с някоя течна, която е по-тежка и потъне..иначе ми е странно!
Мен даже и яйцата ме съмняват. :roll:

На яйцата не им трябва много, само докато коагулира белтъка, затова май е по-добре със солените суфлета, но пак не разбирам как се получава изпечена кошничка вътре с нещо течно :roll:

29 Май 2015, 13:32

Е след като им трябва малко те се пекат 6-7 минути, отвън се запечатват, отвътре остават течни.

05 Авг 2015, 11:21

Не знам сурови ли са или не обаче да не се лъжем шоколадовите особено изглеждат сууупер вкусни!

05 Авг 2015, 12:26

Изглежда божествено суфлето на снимката! Йоли имаше една рецепта, лава ликак се наричаше, същото суфле! :)

05 Авг 2015, 12:43

Kremiliya написа:Изглежда божествено суфлето на снимката! Йоли имаше една рецепта, лава ликак се наричаше, същото суфле! :)

О да, аз съм приготвяла веднъж такива като на Йоли, много са лесни за приготвяне, единствено, че трябва да изчакаш тестото да стегне поне час във фризера, след това се печеше за много кратко, а ефектът - невероятен!

06 Авг 2015, 11:36

Наистина ли става толкова готино, колкото се твърди? :)

10 Авг 2015, 11:15

Имаше една рецепта на Йоли за фонтан или нещоподобно от лава, звучеше супер добре! :) До колкото знам, за да се плучи този ефект, трябва да минат през хладилника, да стегнат и после се пускат в топла фурна :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4