Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
Правила на форума
Добави отговор

Как чистите керамичния плот, така че да не се надраска?

30 Мар 2015, 17:10

Преди около две седмици се обзаведохме с керамичен плот, но все не съм наясно с какво мога и с какво не мога да го чистя?!
Видях разни съвети като този,
cisteni1b.jpg
cisteni1b.jpg (23.12 KiB) Прегледано 7179 пъти
които ми се сториха от безумни по-безумни!

От опасения да не надраскам керамичния плот, в повечето случаи едва до потърквам с гъбата и залагам най-вече на силата на препаратите! :idea:
Не зная в един момент ако изкипя мляко или нещо подобно как бих могла да почистя котлона или ако пък пържа нещо?! :oops: :(

Какви съвети за почистването на керамичния плот можете да ми дадете, така че да си е чистичък и в същото време да не го драскам? А всъщност знаете ли при какви условия може да се надраска, например ако използвам от този тип абразивни препарати като Роли? :?:

Re: Как чистите керамичния плот, така че да не се надраска?

30 Мар 2015, 17:12

С това и аз не бих опитала, но вкъщи имаме една мека четка с такава по-дълга дръжка, продават ги навсякъде, та се справяме с нея, като преди това напръсквам с Мегльо, абсолютно всичко разтваря, накрая само избърсвам и готово :idea: :)

30 Мар 2015, 17:14

Аз го чистя керамичния котлон с парче лимон, ако положението е много зле слагам и малко сода, но съвсеем малко и мен ме е страх да не се надере, затова не прекалявам :idea:

30 Мар 2015, 17:16

Бърши след всяко ползване. Майка ми има една шпатула, която е специално за керамичен плот и не надрасква, ако е изкипяло млякото :)

01 Апр 2015, 14:21

Винаги взимам различен препарат, но винаги гледам да става за почистване на керамични плотове, така че това мога да те посъветвам, те добре си вършат работата

01 Апр 2015, 14:35

То наистина най-добрият начин е да се чисти след всяко ползване. :)

03 Апр 2015, 11:25

Плота гледам да го бърша веднага след ползване, а ако пържа нещо си слагам едно фолио наоколо, защото като напръска много става гадно :)

24 Апр 2015, 13:29

S_Milenska написа:Плота гледам да го бърша веднага след ползване, а ако пържа нещо си слагам едно фолио наоколо, защото като напръска много става гадно :)

А дали при индукционните котлони ще има проблем ако се сложи фолио на целия плот и не се избегне самия котлон :roll:

24 Ное 2016, 12:27

borkova написа:
S_Milenska написа:Плота гледам да го бърша веднага след ползване, а ако пържа нещо си слагам едно фолио наоколо, защото като напръска много става гадно :)

А дали при индукционните котлони ще има проблем ако се сложи фолио на целия плот и не се избегне самия котлон :roll:

Той няма да нагрее тогава, котлона си работи само с правилния уред, затова по-добре кврамичен, отколкото тея модерните. А аза почистването има шпатули точно за керамичен плот, които не недраскват. Лошо е да се използват постоянно препарати, защото изтъняват.

26 Ное 2016, 22:16

Нужно ли е да се ползват чак препарати? Не се ли почиства само със забърсване? Не загаря май чак толкова на тези котлони.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3