Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
31 Мар 2015, 12:05
Чувала съм, че тученицата съдържа много повече витамин С от цитрусите, например, надявам се да е вярно и да, бих си направила салата!
31 Мар 2015, 12:05
Хубаво, ама къде да я намерим тая тученица? Дали я продават по зеленчуковите? Аз дори рукола не съм виждала.
31 Мар 2015, 13:23
Аз си я хапвам в зелената салата, голям съм ѝ почитател от дете съм научен да ям тученица, но сега трудно се намира наистина.
31 Мар 2015, 14:21
Много ми харесва тученицата, на село имаме и си хапвам редовно.
31 Мар 2015, 14:23
Може ли да споделите рецепта или да кажете точно как може да се използва тученицата, какви подправки може да й се слагат....
31 Мар 2015, 14:46
Не съм яла тученица, даже сега разбрах името на това растение и дори, че се хапва, а ние на село го изкореняваме и в коша.

)
31 Мар 2015, 19:56
Продава се в хипермаркетите готова-трябва само да се овкуси.
Има и друг вид готова салата-тученица с редичио-пак листен зеленчук.
Аз прибавям пресен лук и пресен чесън-по 1 срък от двата вида на половин кутия тученица.Много вкусно става,ако се прибавят и белени тиквени и слънчогледови семки-сурови.Овкусява се със зехтин и балсамов оцет.По желание може да се добави чушка,царевица,домат, краставица и пресни подправки-магданоз,копър.Всякак съм пробвала и се получава-експериментирайте-няма как да сбъркате!
01 Апр 2015, 08:08
shipchanova написа:Продава се в хипермаркетите готова-трябва само да се овкуси.
Има и друг вид готова салата-тученица с редичио-пак листен зеленчук.
Аз прибавям пресен лук и пресен чесън-по 1 срък от двата вида на половин кутия тученица.Много вкусно става,ако се прибавят и белени тиквени и слънчогледови семки-сурови.Овкусява се със зехтин и балсамов оцет.По желание може да се добави чушка,царевица,домат, краставица и пресни подправки-магданоз,копър.Всякак съм пробвала и се получава-експериментирайте-няма как да сбъркате!
Звучи супер! Чак ме е яд, че досега съм я изхвърлял тая тученица.

Ще огледам двора на вилата, ако има, бих си набрал.
01 Апр 2015, 12:36
Никога не съм знаела, че се яде това растение, както и за глухарчето, че някои си го правят на салата.
07 Сеп 2016, 10:29
Аз наистина я смятах за някакъв досаден и безполезен плевел, но си промених мнението за нея. Не е толкова лоша на вкус и добре ми се отразява. Първоначално мислех, че едва ли не ще ми призлее от нея

, но оцелях.