Правя бижута вече 15 години, но честно казано не ти разбрах въпроса.То за правене има хиляди техники- полимерна глина, епоксидна смола, канзаши, с навиване на тел, гръцка керамика.... и мога да продължа още (все едно аз да кажа "Искам да разбирам от компютри, защото ми харесва да си оправя веждите с Фотошоп" много ми е общо) А относно материалите-зависи какво точно искаш да правиш -ако искаш да звучат по -скъпо купуваш стъкло и кристал , вместо пластмаса(по-скъпички са, но не много) вместо окисляващи синджирчета-от неръждаема стомана Stainless stil, само не се лъжи по тъй наречените "Сваровски" , цветните стъкълца с надутите цени. Истински Сваровски може да бъде разпознат само от бижутер с лупа по начина на шлифоване, иначе лъскавите златни етикети и кутийки и аз мога да ти ги напечатам.Относно материалите купувала съм и от Франция (на петторни цени), от Турция и от тук -без никаква ралика все са си китайски-говоря за закопчалки и свързващи елементи-разликата в качество идва от материала от който са направени( мелхиор, метализирана пластмаса, ССВ пластмаса...)Материали има и в България, а също и в Турция огромно разнообразие, e -bay е последното място от където бих си купила. Зависи за какви количества говорим. Ако говорим за 50-100 чифта обици можеш спокойно да си ги набавиш от разни магазинчета тип Бижу шоп , където продават и на бройка и даже може и отстъпка да ти направят. Ако ще заливащ пазара и ти трябват количества тогава вече има складове. НО от правенето на бижута няма да забогатееш неприлично в България, опитах

.(задължително е да имаш например мъж, който работи нещо друго за финансова подкрепа) Тук вариантите са два или правиш бързи , но лесни модели и бълваш количества, които да има къде да продадеш на ниска цена (ставаш на китаец в даден момент) или си твориш уникатите с кеф и държиш цена и чакаш да дойде точния ценител (но повечето хора констатират, колко е красиво и отминават-цели 7лв , еййй...) Тъй като всичко е ръчно няма физическото време да е хем прекрасно и да е 0,80лв например (а във Всичко по Лев е пълно с "красотички " на тази цена) Имала съм гердани , които отнемат 3-5дена по 10часа работа всеки ден и като го сложиш 20лв вече е скъпичко...Но да не те отчайвам, опитай, много е приятно да твориш, само за вбъдеще си задавай по-конкретно въпросите