Правите ли си бижута у дома, можете ли да ми дадете съвети?

Споделеното удоволствие - двойно удоволствие. Кулинарни постижения. шивашки талант, градинарски тайни и всичко, с което запълвате свободното си време.

Правите ли си бижута у дома, можете ли да ми дадете съвети?

Мнениеот niya_mazova » 31 Мар 2015, 15:24

Наскоро проявих интерес или по-скоро се вдъхнових за едно по-различно хоби, надявам се да ми носи и доходи в един момент. Става въпрос за направата на бижута и в началото най-вече на обеци, тъй като винаги са ми били голяма слабост.

В момента съм в начална фаза, но до колкото разбирам докато не препатиш, няма как да направиш правилния избор откъм избор на материали :idea: Много ми хареса например тази идея,
obeci.jpg
obeci.jpg (19.6 KiB) Прегледано 2127 пъти
която не изисква, кой знае какво, ако си имаш готови материали.

От друга страна, за да ги откриеш и да са качествени не е толкова лесно, а все пак и да бъдат на достатъчно добра цена! Вие правили ли сте бижута у дома и какви съвети можете дам и дадете по този въпрос, така че да мога свободно да развихря фантазията си? :roll:
niya_mazova

Re: Правите ли си бижута у дома, можете ли да ми дадете съвети?

Мнениеот Lilly_milly » 31 Мар 2015, 15:28

Имам няколко приятелки, които се занимават с това, но да ти кажа и те не знаят какви боклуци продават, тъй като ги правят за момент и след това само бълват, така че бъди си внимателна!
Lilly_milly

Мнениеот Lisica » 31 Мар 2015, 15:40

Много харесвам такива бижута ръчно направени, но не знам как се правят. Има една страница във фейса обаче, където прави мацката бижута от кожа, за мен са безсмислени, защото кожата се разпъва - първо, второ, че кожата зацапва тялото, а накрая са по 50лв+
Аватар
Lisica

Мнениеот magda » 31 Мар 2015, 15:45

Идеята е много сладка, но понеже много хора вече се занимават с това според мен трябва да запазиш стила, който ще изградиш!
magda

Мнениеот rabotnata pchela » 31 Мар 2015, 15:53

Не знам как се правят такива бижута, винаги много са ми харесвали, чудя се как се хващат, как се правят като цял.:)) Иначе като цяло аз си падам много по такива неща, но бих предпочела да си направя нещо уникално за себе си :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот nadqta » 31 Мар 2015, 16:16

По едно време имах свободно такова и си направих няколко чифта обеци, както и гривни, не е трудно, стига да имаш подходящите интрументи и да - материалите са важни, от личен опит казвам, работих с боклуци, тъй като не предполагах, че са такива и накупих по много, сега се чудя какво да ги правя, надявам се тук някой да ти каже подходящ онлайн магазин за тези неща, тъй като по градове ще е трудно!
nadqta

Мнениеот kauda » 31 Мар 2015, 16:38

През ЕBay не е ли най-лесният вариант да намериш и всичко и качествено, макар че там май главно китайски боклуци продават..
Аватар
kauda

Мнениеот Ginger » 16 Апр 2015, 17:04

kauda написа:През ЕBay не е ли най-лесният вариант да намериш и всичко и качествено, макар че там май главно китайски боклуци продават..

То 80% е китайско, но мисля, че определящото е цената, но при всички случаи качественото ще означава и по-скъпичко, като добавим и доставката!
Ginger

Мнениеот Lili_pili » 16 Апр 2015, 17:09

Ginger написа:
kauda написа:През ЕBay не е ли най-лесният вариант да намериш и всичко и качествено, макар че там май главно китайски боклуци продават..

То 80% е китайско, но мисля, че определящото е цената, но при всички случаи качественото ще означава и по-скъпичко, като добавим и доставката!

За доставката винаги могат да се намерят компромисни варианти, все пак има и китайско и китайско :)
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот amelita » 25 Апр 2015, 22:50

Правя бижута вече 15 години, но честно казано не ти разбрах въпроса.То за правене има хиляди техники- полимерна глина, епоксидна смола, канзаши, с навиване на тел, гръцка керамика.... и мога да продължа още (все едно аз да кажа "Искам да разбирам от компютри, защото ми харесва да си оправя веждите с Фотошоп" много ми е общо) А относно материалите-зависи какво точно искаш да правиш -ако искаш да звучат по -скъпо купуваш стъкло и кристал , вместо пластмаса(по-скъпички са, но не много) вместо окисляващи синджирчета-от неръждаема стомана Stainless stil, само не се лъжи по тъй наречените "Сваровски" , цветните стъкълца с надутите цени. Истински Сваровски може да бъде разпознат само от бижутер с лупа по начина на шлифоване, иначе лъскавите златни етикети и кутийки и аз мога да ти ги напечатам.Относно материалите купувала съм и от Франция (на петторни цени), от Турция и от тук -без никаква ралика все са си китайски-говоря за закопчалки и свързващи елементи-разликата в качество идва от материала от който са направени( мелхиор, метализирана пластмаса, ССВ пластмаса...)Материали има и в България, а също и в Турция огромно разнообразие, e -bay е последното място от където бих си купила. Зависи за какви количества говорим. Ако говорим за 50-100 чифта обици можеш спокойно да си ги набавиш от разни магазинчета тип Бижу шоп , където продават и на бройка и даже може и отстъпка да ти направят. Ако ще заливащ пазара и ти трябват количества тогава вече има складове. НО от правенето на бижута няма да забогатееш неприлично в България, опитах :D .(задължително е да имаш например мъж, който работи нещо друго за финансова подкрепа) Тук вариантите са два или правиш бързи , но лесни модели и бълваш количества, които да има къде да продадеш на ниска цена (ставаш на китаец в даден момент) или си твориш уникатите с кеф и държиш цена и чакаш да дойде точния ценител (но повечето хора констатират, колко е красиво и отминават-цели 7лв , еййй...) Тъй като всичко е ръчно няма физическото време да е хем прекрасно и да е 0,80лв например (а във Всичко по Лев е пълно с "красотички " на тази цена) Имала съм гердани , които отнемат 3-5дена по 10часа работа всеки ден и като го сложиш 20лв вече е скъпичко...Но да не те отчайвам, опитай, много е приятно да твориш, само за вбъдеще си задавай по-конкретно въпросите
amelita

Следваща

Назад към Хоби и развлечения