Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
06 Апр 2015, 12:04
То голямо ядене на моркови ни чака, че да стигнем до положението да виждаме добре без очила, не ми се вижда много постижимо.
06 Апр 2015, 15:32
silver933 написа:Та храна, та упражнения, но мисля, че ще помогне много ако прекарвате по-малко от 10 час ана ден пред компютър или телевизор, телефон и подобни.
И това е така. Преди няколко дни попаднах на проучване, което сочи сериозен растеж в статистиката на хора с проблемно зрение в следствие употребата на таблети и смартфони. Независимо възможността за уголемяване на шрифта и прочие, мобилните устройства си остават нездравословна среда за четене. Неизбежно е! :/
06 Апр 2015, 16:58
Според мен не е толкова заради това, че не виждаш добре буквите, колкото до само облъчване от мониторите, светлината аи знам ли още какво точно влияе, но е факт - с тези устройства зрението ни се разваля все повече.
07 Апр 2015, 10:58
S_Milenska написа:Според мен не е толкова заради това, че не виждаш добре буквите, колкото до само облъчване от мониторите, светлината аи знам ли още какво точно влияе, но е факт - с тези устройства зрението ни се разваля все повече.
Правилно, затова има значение с какъв монитор си да речем
07 Апр 2015, 12:11
Смартфони, компютри, таблети - да, вредят.
Моркови и хранене да чакаш да направят чудото - не
17 Сеп 2015, 11:02
Това е книга на Вадим Воля, в която той описва как за съвсем кратък срок от 7 дни успява да се пребори с късогледството и да захвърли очилата, съпътствали го почти през целия му живот. Разработената от него методика се основава на едно най-обикновено движение – мигането – и е най-краткият път към възстановяването на зрението. Без да е специалист по офталмология, авторът случайно открива ефектът на мигането и чрез серия от съвсем простички упражнения, подробно описани в книгата му, успява за много кратък период от време да подобри своето зрение.
Вадим Анатольевич Головня е роден през 1964г. в Москва. Той е писател, художник и режисьор. Завършил е Ленинградския Хидрометеорологически институт със специалност океанология. Книгата му „ПРОГЛЕЖДАНЕ“ излиза през 2007г., а през септември 2008г. тя вече е известна на света.
17 Сеп 2015, 13:12
gergana spassova написа:Това е книга на Вадим Воля, в която той описва как за съвсем кратък срок от 7 дни успява да се пребори с късогледството и да захвърли очилата, съпътствали го почти през целия му живот. Разработената от него методика се основава на едно най-обикновено движение – мигането – и е най-краткият път към възстановяването на зрението. Без да е специалист по офталмология, авторът случайно открива ефектът на мигането и чрез серия от съвсем простички упражнения, подробно описани в книгата му, успява за много кратък период от време да подобри своето зрение.
Вадим Анатольевич Головня е роден през 1964г. в Москва. Той е писател, художник и режисьор. Завършил е Ленинградския Хидрометеорологически институт със специалност океанология. Книгата му „ПРОГЛЕЖДАНЕ“ излиза през 2007г., а през септември 2008г. тя вече е известна на света.
Аз си мисля, че по тази логика ще е по-полезно просто да четеш, без значение дали тази или друга книга, тогава голямо мигане ще падне
25 Сеп 2015, 16:31
Според мен е много извън границите на нормалното да хапваш нещо определено и да очакваш подобряване на зрението, най-малко трябва да се прави гимнастика с очите
28 Сеп 2015, 11:36
ramimni написа:Според мен е много извън границите на нормалното да хапваш нещо определено и да очакваш подобряване на зрението, най-малко трябва да се прави гимнастика с очите

каква гимнастика може да се прави на очите?