Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Възможно ли е с храна да се коригира зрението?

03 Апр 2015, 12:53

Вече на няколко статии попадам за различни храни, които коригират зрението! Не съм от хората, които ще сложат очила за постоянно, особено ако що-годе хвърлям докъдето ми трябва, но все пак ако мога да се опитам да коригирам зрението си, докато е време и то по вкусния начин, няма да откажа! :idea:
woman-eating-carrot.jpg
woman-eating-carrot.jpg (22.54 KiB) Прегледано 2050 пъти
В този форум бях попаднал на една тема за морковите, като добър вариант за коригиране на зрението, но сега не я намирам, а и ако има по-ефикасен начин, със сигурност бих опитал :!:

Обикновено зная, че се правят разни комбинации между различни храни, за да се коригира зрението, но какви трябва да са те и как трябва да взаимодействат, за да са от помощ на очите? :roll:

Re: Възможно ли е с храна да се коригира зрението?

03 Апр 2015, 12:56

Чувала съм, че са направили откритие за морските растения, че могат да помагат за корекция на зрението, но понеже при нас не са в изобилия предполагам, че и само моркови да хрупаш няма да ти се отразят зле!

03 Апр 2015, 13:00

Едно време прадядо, лека му пръст, ми правеше от зелени орехи един лек за очите, но не зная рецептата, ако успея да я намеря у дома, ще ти пиша, но като дете си имах диоптър, а сега съм си наред, сякаш от само себе си всичко премина, но по-скоро е подпомогнал този лек със зелените орехи!

03 Апр 2015, 14:09

И аз съм чувала за морските растения - зелените водорасли в частност. И разбира се рибата. Но само с диета - трудно. Имаше един руснак, който беше направил книжка с упражнения. Моя съученичка се излекува сама.

03 Апр 2015, 15:30

Neven498 написа:И аз съм чувала за морските растения - зелените водорасли в частност. И разбира се рибата. Но само с диета - трудно. Имаше един руснак, който беше направил книжка с упражнения. Моя съученичка се излекува сама.

Интересно! :shock: Дали можеш да намериш кой е въпросния руснак, звучи много обнадеждаващо!

03 Апр 2015, 15:35

Rali_hr написа:
Neven498 написа:И аз съм чувала за морските растения - зелените водорасли в частност. И разбира се рибата. Но само с диета - трудно. Имаше един руснак, който беше направил книжка с упражнения. Моя съученичка се излекува сама.

Интересно! :shock: Дали можеш да намериш кой е въпросния руснак, звучи много обнадеждаващо!

Мисля, че говорите за Норбеков - има и книги и курсове тук, в България, които се провеждат по неговите практики и теории, не от самия него ;)

03 Апр 2015, 17:29

renetka написа:
Rali_hr написа:

Мисля, че говорите за Норбеков - има и книги и курсове тук, в България, които се провеждат по неговите практики и теории, не от самия него ;)

Да, за него става дума! ;)

04 Апр 2015, 09:29

Брей :)) Ще го пробвам този метод на господина, туко виж намаля нуждата от очила, че напоследък нищо не виждам направо. :mrgreen: :geek:

04 Апр 2015, 10:18

Та храна, та упражнения, но мисля, че ще помогне много ако прекарвате по-малко от 10 час ана ден пред компютър или телевизор, телефон и подобни.

06 Апр 2015, 12:04

То голямо ядене на моркови ни чака, че да стигнем до положението да виждаме добре без очила, не ми се вижда много постижимо. :roll:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2