Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Как да разбера, че този белег е келоиден и има ли как да го махна?

21 Апр 2015, 20:40

Мисля, че е най-удачно да се консултираш с лекар, за да разбереш дали белега наистина е такъв и сподели после по какви признаци е разпознал. И след това няма да е проблем да включиш и народната медицина в лечението на белега! Успех! :)

11 Май 2015, 00:03

Здравейте! Аз съм на 25 и имам келоид 9см дълъг и 5,5см широк на лявото рамо от както се помня,в резултат от ваксинацията при раждането.расте,сърби и боли.Келоидите са със странна форма,розови или червени,кожата на тях е много тънка и гладка.По това разбрах че ми излиза келоид и на другото рамо и бях права сега е 1,5см.Ходя по доктори от малка и ми казаха че неможе да се отстранят с операция защото ще излезе пак по белега от операцията,а с лазер ще остане дупка на мястото му и ще се получат разсейки,4години ми биеха инжекции в 4те края на големия белег и ефект нямаше никакъв.

11 Май 2015, 05:26

Elena_90 написа:Здравейте! Аз съм на 25 и имам келоид 9см дълъг и 5,5см широк на лявото рамо от както се помня,в резултат от ваксинацията при раждането.расте,сърби и боли.Келоидите са със странна форма,розови или червени,кожата на тях е много тънка и гладка.По това разбрах че ми излиза келоид и на другото рамо и бях права сега е 1,5см.Ходя по доктори от малка и ми казаха че неможе да се отстранят с операция защото ще излезе пак по белега от операцията,а с лазер ще остане дупка на мястото му и ще се получат разсейки,4години ми биеха инжекции в 4те края на големия белег и ефект нямаше никакъв.

:cry: Е, това е много гадно, да няма спасение от такъв белег и то най-вече, освен от естетическа гледна точка, ами и да те сърби и дразни! А на други места имаш ли проблеми с кожата, на мен ми звучи, сякаш кожата не може да зарасне все едно. :((

11 Май 2015, 18:29

Здравей!За щастие нямам на други места освен на двете рамена .на лявото ми е големия който ми е от съвсем малка,а на дясното ми се появи преди няколко месеца.освен че сърби и боли,не спира да расте.

12 Май 2015, 10:00

Elena_90 написа:Здравей!За щастие нямам на други места освен на двете рамена .на лявото ми е големия който ми е от съвсем малка,а на дясното ми се появи преди няколко месеца.освен че сърби и боли,не спира да расте.

А втория сам ли се появи, това е много странно, досега не бях чувала за такъв случай :o

12 Май 2015, 10:25

Да сам си излезе и за мен беше странно

13 Май 2015, 11:17

Elena_90 написа:Да сам си излезе и за мен беше странно

Дори не зная с какъв лекар трябва да се консултираш, може би кожен, тъй като трябва да се установи защо се е появил :o и да се предотвратят следващи появи :idea:

13 Май 2015, 22:20

Ходила съм при мн дерматолози и нищо не правят.Ето това ми е големия келоид
112.jpg
112.jpg (5.63 KiB) Прегледано 567 пъти

14 Май 2015, 09:37

Много неприятно! :( Все пак човек свиква с неразположенията. Като се появява от самосебе си, има ли нараняване преди това, дали ако използваш имуностимулатори няма да ти помогнат, поне да не растат/ :)

14 Май 2015, 15:22

Здравейте!Този големия белег ми е от БЦЖ ваксината...и сега е с тези размери на снимката.А малкия белег на другото рами се появи сам без никакво нараняване на мястото.В началото като се появи си мислех че е пъпка и скоро ще избие и ще се спука,но така и не набра нямаше връхче и разбрах че е келоид,по цвета на кожата,сега вече е 1,5см.Бях 4 години на лечение с кортизон,уж да спре растежа му,но ефект нямаше никакъв освен че напълнях.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3