Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Как да разбера, че този белег е келоиден и има ли как да го махна?

15 Апр 2015, 11:50

През декември се изгорих ужасно зле и от тогава ми остана подобен белег - червен, не зараства и понякога е болезнен,
keloid.jpg
keloid.jpg (5.48 KiB) Прегледано 1407 пъти
тъй като там кожичката е сравнително нежна :!:

Не зная дали на това се казва келоиден белег, т.е. не зная и как да го третирам и дали има вариант да се третира по някакъв начин у дома и това да донесе добри резултати :idea: Много ми се иска без да режат от мен и без да ме бодат да махнат този белег, тъй като е на задната част на ръката и лятото ще се вижда ужасно грозно!

А впрочем как да разбера дали белегът е келоиден и какви са начините за третиране на подобен вид белези, така че по един или друг начин да го махна :roll:

Re: Как да разбера, че този белег е келоиден и има ли как да го махна?

15 Апр 2015, 11:52

Не знам много за келоидите, но съм чувала, че са тумороподобни, т.е. не е шега, по-добре отиди при дерматолог :idea:

15 Апр 2015, 11:55

Чувала съм, че някои белези се заличават с ябълков оцет, но истински, само трябва да се мажеш с него по 3 пъти на ден :idea: А и това със сигурност не може да ти навлече неприятности :idea: :)

15 Апр 2015, 14:10

Еее, белега ти е много грозен, иди на кожен лекар, сигурно има начини да се спре растежа, изглежда ужасно направо.

15 Апр 2015, 15:05

Може да пробваш и с някакъв крем тип здраве, дали няма да ти помогне да се заздрави кожата ;)

15 Апр 2015, 15:45

Ми много странно това, не съм знаела, че има такъв тип белези. :roll:

15 Апр 2015, 16:30

Не знаех, че има такива белези! Много неприятно, няма ли да е най-сигурно да питаш лекар?

21 Апр 2015, 15:40

Отиди на лекар, такъв белег е много грозен, не рискувай със самолечение. Много грозно изглежда, представи си, че продължи да расте, ужас!

21 Апр 2015, 16:43

Slavena написа:Отиди на лекар, такъв белег е много грозен, не рискувай със самолечение. Много грозно изглежда, представи си, че продължи да расте, ужас!

Е те много неща са грозни, но не ги сочим с пръст :)

21 Апр 2015, 17:04

Мисля, че е най-сигурно да разбереш, дали имаш основания да се притесняваш е като посетиш лекар, все пак няма как да гадаеш дали белега ще остане такъв червен, дали ще разраства като келоиден такъв. :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3