Рецепти за солени еклери? С какво да ги напълня?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Рецепти за солени еклери? С какво да ги напълня?

Мнениеот Kaya » 24 Апр 2015, 10:38

Изглежда невероятно вкусно! :) Рецептата за тестото е една и съща, а аз за солени еклери, понеже сме големи почитатели у дома на морската храна си хапваме пълнени с ролца от раци, малко майонеза и крема сирена, разбира се и подправка - тук любима ми е мащеркаата, нарязвам всичко на ситно. :)А ако ще имаме гости, за да е по-красиво, разполовявам еклера и става като кошкичка всеки. ;) :roll:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот S_Milenska » 24 Апр 2015, 11:40

Леля Живка написа:
julianne написа:Добре, ама как така се прави това парено тесто, как се пари след като го размесиш?

Ми то се пари преди да се замеси, или по-точно месенето му е парено.

Би ли казала как точно се прави, няма ли опасност да се пресече брашното? Винаги ме е било страх да пробвам да направя парено тесто/ :?:
Аватар
S_Milenska

Мнениеот donni » 24 Апр 2015, 12:09

S_Milenska написа:
Леля Живка написа:
julianne написа:Добре, ама как така се прави това парено тесто, как се пари след като го размесиш?

Ми то се пари преди да се замеси, или по-точно месенето му е парено.

Би ли казала как точно се прави, няма ли опасност да се пресече брашното? Винаги ме е било страх да пробвам да направя парено тесто/ :?:

Мисля, че е нормално първо брашното да се сложи в студена вода и тогава тази каша да се изсипе във врящата :idea:
donni

Мнениеот silver933 » 24 Апр 2015, 13:24

donni написа:Мисля, че е нормално първо брашното да се сложи в студена вода и тогава тази каша да се изсипе във врящата :idea:

Aмчи не бе, до колкото знам,.. нямаш идея колко брашно сме хвърлили у нас... :lol: не знам как се прави точно, а жената ся излезе да пие кафета със спящите бебета, че да питам, ама все някой ще каже. :roll:
Аватар
silver933

Мнениеот Леля Живка » 24 Апр 2015, 14:25

Когато правя сладко парено тесто, аз само такова съм правила всъщност, солени еклери не съм, слагам равни количества вода и мляко, както и бучка масло, или 1/2ч. олио и лъжичка захар. Когато заври, слагам брашното и свалям от котлона, бъркам докато се усвои. Връщам на котлона, за да се запече брашното, не повече от минута. След като се охлади, слагам едно по едно яйцата, като след всяко бъркам до пълното му усвояване. Накрая става по-скоро течно тесто, по-гъсто от кексово. Оформят се еклерите с лъжица или пош. ;) Печем, охлаждаме и пълним със сладък крем, класическия млечен крем най-често. :roll:
Леля Живка

Мнениеот svetla stoianova » 24 Апр 2015, 18:59

http://www.24kitchen.bg/recipe/parizki-kafeeni-ekleri
http://www.24kitchen.bg/recipe/profiteroli
аз ползвам тези рецепти за еклери като солените ги пълня със сирене крема,малко кисело мляко,див лук и черен пипер.Може да се напълнят и с разбит хаивер или намачкано сирене със зелени подправки или с млечна или руска салата,или с различни пастети,примесени с лимонов сок и пресен лук....Въпрос на фантазия и вкусови предпочитания.
svetla stoianova

Мнениеот Pipilota » 27 Апр 2015, 10:24

Хм, не звучи чак толкова трудно, ще пробвам, нали има почивни дни в края на седмицата, ще зарадвам къщата с домашни еклери. :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Локумът » 27 Апр 2015, 16:46

И аз викам с руска салата да ги напълните, че ще са си поне по нашенски тея еклери;))
Аватар
Локумът

Мнениеот Yunona » 27 Апр 2015, 19:27

Много обичам еклери, солените - повече от сладките :)
Ако ще ги правя солени, задължително преди печенето ги поръсвам със сусам. Понякога добавям в тестото стотина грама хубаво жълто сирене (тип грюйер или друго). Стават толкова вкусни, че няма нужда да се пълнят, хапваме ги топлички като мезе за вино :)
От солените пълнежи любим ми мусът с пушена сьомга - стотина грама сьомга пасирам с 200 г сирене тип филаделфия и 3-4 лъжици заквасена сметана. Подправям с копър и черен пипер.
Други възможности - крема сирене, ситно нарязана шунка или филе, печена червена чушка, подправки. Тази комбинация може да има безброй варианти - зависи кой какво обича.
На деца съм сервирала солени еклери, оформени като мини бургери - режа ги на две и вътре редя тънки филийки шунка, сирене, нещо зелено - маруля или др.
Yunona

Мнениеот Elica » 27 Апр 2015, 20:02

Yunona, Както винаги имаш уникални идеи! :!: :!: :!:
Много ми хареса идеята аз бургерчтата на децата :)))
Аватар
Elica

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети