Възможно ли е да облекчим напрежението само с билки?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Възможно ли е да облекчим напрежението само с билки?

Мнениеот lini_leni » 29 Апр 2015, 15:58

От известно време се чувствам ужасно напрегната, дори когато реално няма за какво. Мисля, че се е натрупала умора, стрес и напрежение, което няма накъде да избие и заради това съм в такова състояние. :|

Често имам чувство, че цялата треперя отвътре, друг път, пък, имам чувство, че главата ми ще се пръсне! Много ми се иска в такива ситуации просто да изпия един чай и да ми олекне от всичко и се надявам това да е възможно!
tension-headache.jpg
tension-headache.jpg (17.22 KiB) Прегледано 1715 пъти
Не ми се иска да прибягвам до омайващи билки като валериан, понеже силно ми действат и често ми се доспива до тях, а в средата на деня не мога да си позволя подобно нещо!

Според вас възможно ли е да облекчим напрежението само с билки, които да имат подходящото въздействие върху нас, без да ни успиват :!: :roll: Имате ли си някакъв начин за преборване на напрежението през деня?
lini_leni

Re: Възможно ли е да облекчим напрежението само с билки?

Мнениеот m.vulev » 29 Апр 2015, 16:04

Медът в чая би трябвало да помогне, а и внимавай с кафенцата и те докарват напрежение и това треперливото усещане!
m.vulev

Мнениеот dejavu » 29 Апр 2015, 16:08

Маточината знам, че се използва в чайовете преди сън, но не зная какво въздействие и вкус може да има, опитай в някой почивен ден да си направиш чай от маточина :idea: дори и да ти се доспи, поне няма да му мислиш как да се освежиш и разсъниш!
dejavu

Мнениеот Lili_pili » 29 Апр 2015, 16:13

Знам, че липовия чай доста успокоява така че можеш да пробваш, ще подобни и съня ти :)
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот qwerryyy » 29 Апр 2015, 16:30

Валерианът не е чак толкова силна билка, на чай няма да ти действа чак толкова ударно, можеш да си правиш спокойно :)
Аватар
qwerryyy

Мнениеот gabince2 » 29 Апр 2015, 17:15

Чаят от мента, също действа успокояващо. Чаят от маточина е много хубав, има мирис и вкус на лимон. ;)
gabince2

Мнениеот niya_mazova » 30 Апр 2015, 13:03

И на мен много ми допада чаят от маточина, не само ефекта, но и мириса, както каза gabince2 :idea: Но все пак по-добрият вариант е да водиш колкото се може по-спокоен начин на живот!
niya_mazova

Мнениеот red_eyes » 22 Май 2015, 15:51

niya_mazova написа:И на мен много ми допада чаят от маточина, не само ефекта, но и мириса, както каза gabince2 :idea: Но все пак по-добрият вариант е да водиш колкото се може по-спокоен начин на живот!

Да, в допълнение с чая не е зле да се прави и медитация или просто да отделяш няколко минутки на ден, в които да изключваш мозъка си и да се оставиш на спокойствието да се обземе!
Аватар
red_eyes

Мнениеот S_Milenska » 24 Яну 2016, 10:23

red_eyes написа:
niya_mazova написа:И на мен много ми допада чаят от маточина, не само ефекта, но и мириса, както каза gabince2 :idea: Но все пак по-добрият вариант е да водиш колкото се може по-спокоен начин на живот!

Да, в допълнение с чая не е зле да се прави и медитация или просто да отделяш няколко минутки на ден, в които да изключваш мозъка си и да се оставиш на спокойствието да се обземе!

Дали става толкова лесно, сипваш си чай и си отпускаш главата назад. :) Ако те тормозят сериозни мисли, надали лесно можеш да се изключиш от тях,з а съжаление.
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Lollipop » 26 Яну 2016, 11:59

За тези по-сериозни билки си има и по-сериозни хапчета, нали знаеш :bump:
Аватар
Lollipop

Следваща

Назад към Домашен лекар