Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Как умно да пазаруваме храна?

10 Май 2016, 13:30

Да, абе сложна работа е, ето днес пак сме се засилили да пазаруваме, че бяхме на дълга почивка и ме е страх да влезна в магазина! :) Още чакам някой да дойде с големи списък какво пазарува и аз да отида с него в магазина и да изкупя всичко, което е умно и разумно. :lol:

10 Май 2016, 14:00

Жената е тарторът на пазаруването, аз покрай нея бутам количката и плащам :lol: . И тя ходи със списъка, купуваме неща, които често ядем и често готви от тях. Когато ни се преяде нещо по-различно или такова ,к оето скоро не сме го яли скоро, го купуваме тогава. Няма смисъл да стоят по шкафовете разни работи, които ги готви жената веднъж в месеца.

10 Май 2016, 14:17

black написа:Жената е тарторът на пазаруването, аз покрай нея бутам количката и плащам :lol: . И тя ходи със списъка, купуваме неща, които често ядем и често готви от тях. Когато ни се преяде нещо по-различно или такова ,к оето скоро не сме го яли скоро, го купуваме тогава. Няма смисъл да стоят по шкафовете разни работи, които ги готви жената веднъж в месеца.

Аз не мога да купя нищо по-смислено от пакет ориз и килограм кайма. ;)

11 Май 2016, 09:46

Аз обичам всичко да си имам и шкафовете ми са заредени с всякакви пакети, подправки и подобни. Като посегна и да знам, че го имам, а не да тичам до магазина. Наричам го предвиждане в бъдещето :lol: - стои си в шкафа и чака да го използвам, все някога ще дойде редът му :wink: . Това за пакетираните продукти, другите гледам да са пресни и за не повече от няколко дни.

17 Юни 2016, 10:36

klara написа:Аз обичам всичко да си имам и шкафовете ми са заредени с всякакви пакети, подправки и подобни. Като посегна и да знам, че го имам, а не да тичам до магазина. Наричам го предвиждане в бъдещето :lol: - стои си в шкафа и чака да го използвам, все някога ще дойде редът му :wink: . Това за пакетираните продукти, другите гледам да са пресни и за не повече от няколко дни.

Какви неща купуваш? :) Аз сега у нас имам около 6 пакета спагети. :lol:

17 Юни 2016, 13:09

Моите шкафове са подредени по пакети и кутии :lol: . Пакет ориз, боб, леща, захар, сол, брашно, спагети, кутия лазаня, макарони. Преди да е свършил дадения продукт, да има дори и по-малко от половината, купувам нов. Не ми се е случвало да тичам изненадващо до магазина за нещо. Обичам всичко да ми е подръка.

07 Юли 2016, 11:33

Bambaa- И аз гледам нещо подобно да правя, но вече само за нещата, които се ползват непрестанно. Да не става презапасяване и да изтича срока на годност.

07 Юли 2016, 11:39

Много умно, аз обаче напоследък гледам всичко ад свърши, щото изяждаме по 4 пакета спагети, а примерно боба стои 4 месеца в шкафа. :lol:

07 Юли 2016, 14:13

Бобът и при нас стои с месеци, но поне не се разваля :lol: . Колкото до пазаруването, всеки си прави сметката и купува това, което яде и толкова, колкото му стига за седмица да кажем от тези продукти, които по-бързо се развалят.

07 Юли 2016, 14:18

Боба не хваща ли гъгрици?
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10