Monika_Spasova написа:Не съм правила, предпочитам от магазина, а и домашното никога не може да бъде толкова вкусно, както купеното крекерче
Krum написа:Monika_Spasova написа:Не съм правила, предпочитам от магазина, а и домашното никога не може да бъде толкова вкусно, както купеното крекерче
заради съставките му си мислиш, че е по-вкусно, всъщност домашното винаги е за предпочитане
Snejna написа:За мен най-вкусни са домашните брускети, страхотни са засищат и не се изяжда много а са супер вкусни, защото далеч не са това от амгазина което ядем под формата на бейкролс
kauda написа:Snejna написа:За мен най-вкусни са домашните брускети, страхотни са засищат и не се изяжда много а са супер вкусни, защото далеч не са това от амгазина което ядем под формата на бейкролс
да вкусни са но и домашните не са диетични, то няма как да е крекер и да диетичен, затова по-добре сушени ябълки да се ядат.
Yunona написа:Krum написа:Monika_Spasova написа:Не съм правила, предпочитам от магазина, а и домашното никога не може да бъде толкова вкусно, както купеното крекерче :(
заради съставките му си мислиш, че е по-вкусно, всъщност домашното винаги е за предпочитане :)
Така е - домашното е за предпочитане, а често освен по-здравословно е и много вкусно и лесно за правене.
Прекрасен пример е рецептата на Тони от блога http://www.tonyshappykitchen.com/bg/
Аз я правих с леки видоизменения - при нея са соленки, при мен станаха крекери. Зависи колко дебело разточвате тестото :)
Замесват се около 350 г пълнозърнесто брашно (аз ползвах от лимец), 80 мл зехтин или слънчогледово олио, 120 мл бяло вино (дава хрупкавост), 1 чаена лъжица бакпулвер (смесва се с брашното), 2 щипки сол. Ако искате, добавете изсушена подправка - риган, босилек, розмарин...
Разточва се на тънко, поръсва се плътно със сусам (или смес от семена) и се натискат, за да се залепят добре. Режат се формички по желание, пекат се върху домакинска хартия на 160 градуса за не повече от 15 минути.
Стават чудни!!
Назад към Рецепти и полезни съвети
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта