Правили ли сте домашни крекери, а от какво ги приготвяте?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Правили ли сте домашни крекери, а от какво ги приготвяте?

Мнениеот kauda » 17 Юни 2015, 12:56

Тези крекери на снимката изглеждат страхотно, не знам как се правят, за да са толкова готини, но мисля да пробвам. Много семена, яйце, сода и малко кисело мляко и хубаво пълнозърнесто брашно. :)
Аватар
kauda

Мнениеот Monika_Spasova » 17 Юни 2015, 14:37

Не съм правила, предпочитам от магазина, а и домашното никога не може да бъде толкова вкусно, както купеното крекерче :(
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Krum » 09 Сеп 2015, 10:41

Monika_Spasova написа:Не съм правила, предпочитам от магазина, а и домашното никога не може да бъде толкова вкусно, както купеното крекерче :(

заради съставките му си мислиш, че е по-вкусно, всъщност домашното винаги е за предпочитане :)
Аватар
Krum

Мнениеот Yunona » 09 Сеп 2015, 13:04

Krum написа:
Monika_Spasova написа:Не съм правила, предпочитам от магазина, а и домашното никога не може да бъде толкова вкусно, както купеното крекерче :(

заради съставките му си мислиш, че е по-вкусно, всъщност домашното винаги е за предпочитане :)

Така е - домашното е за предпочитане, а често освен по-здравословно е и много вкусно и лесно за правене.
Прекрасен пример е рецептата на Тони от блога http://www.tonyshappykitchen.com/bg/
Аз я правих с леки видоизменения - при нея са соленки, при мен станаха крекери. Зависи колко дебело разточвате тестото :)
Замесват се около 350 г пълнозърнесто брашно (аз ползвах от лимец), 80 мл зехтин или слънчогледово олио, 120 мл бяло вино (дава хрупкавост), 1 чаена лъжица бакпулвер (смесва се с брашното), 2 щипки сол. Ако искате, добавете изсушена подправка - риган, босилек, розмарин...
Разточва се на тънко, поръсва се плътно със сусам (или смес от семена) и се натискат, за да се залепят добре. Режат се формички по желание, пекат се върху домакинска хартия на 160 градуса за не повече от 15 минути.
Стават чудни!!
Yunona

Мнениеот Pipilota » 09 Сеп 2015, 14:16

Аз съм правила едни рибки, само трябва да намеря рецептата, бяха също много вкусни. А соленките са ми любими, имам една проста рецепта, по която си правя, това и азси наричам крекерче :mrgreen:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Snejna » 09 Сеп 2015, 15:45

За мен най-вкусни са домашните брускети, страхотни са засищат и не се изяжда много а са супер вкусни, защото далеч не са това от амгазина което ядем под формата на бейкролс :)
Аватар
Snejna

Мнениеот kauda » 05 Окт 2015, 15:42

Snejna написа:За мен най-вкусни са домашните брускети, страхотни са засищат и не се изяжда много а са супер вкусни, защото далеч не са това от амгазина което ядем под формата на бейкролс :)

да вкусни са но и домашните не са диетични, то няма как да е крекер и да диетичен, затова по-добре сушени ябълки да се ядат. :)
Аватар
kauda

Мнениеот MerryPop » 06 Окт 2015, 15:08

kauda написа:
Snejna написа:За мен най-вкусни са домашните брускети, страхотни са засищат и не се изяжда много а са супер вкусни, защото далеч не са това от амгазина което ядем под формата на бейкролс :)

да вкусни са но и домашните не са диетични, то няма как да е крекер и да диетичен, затова по-добре сушени ябълки да се ядат. :)

Да, скоро четох как лесно да си направим домашен чипс от ябълки и канела, така че няма от какво толкова да се притесняваш, пак може да си гризкаш това и онова, без да напълняваш
MerryPop

Мнениеот kauda » 27 Окт 2016, 12:55

В печката дали могат да се изсушат ябълки, много ми се ядат, а хич не ми се дават луди пари за сушени ябълки, или задължително трябва да се ориентирам към дехидрататор?
Аватар
kauda

Мнениеот exotic » 27 Окт 2016, 13:13

Yunona написа:
Krum написа:

Така е - домашното е за предпочитане, а често освен по-здравословно е и много вкусно и лесно за правене.
Прекрасен пример е рецептата на Тони от блога http://www.tonyshappykitchen.com/bg/
Аз я правих с леки видоизменения - при нея са соленки, при мен станаха крекери. Зависи колко дебело разточвате тестото :)
Замесват се около 350 г пълнозърнесто брашно (аз ползвах от лимец), 80 мл зехтин или слънчогледово олио, 120 мл бяло вино (дава хрупкавост), 1 чаена лъжица бакпулвер (смесва се с брашното), 2 щипки сол. Ако искате, добавете изсушена подправка - риган, босилек, розмарин...
Разточва се на тънко, поръсва се плътно със сусам (или смес от семена) и се натискат, за да се залепят добре. Режат се формички по желание, пекат се върху домакинска хартия на 160 градуса за не повече от 15 минути.
Стават чудни!!

тази рецепта задължително ще си я препиша и ще я пробвам. Вкъщи много обичаме да имаме подръка подобни неща. Защо да купувам, като сега мога да ги направя :smile: !
exotic

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети