Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Правили ли сте домашни крекери, а от какво ги приготвяте?

28 Окт 2016, 12:48

Звучат много вкусно и аз бих си направила, точно такива с пълнозърнесто брашно обичам. Блогът на Тони е страхотен, точно здравословно насочен, стига човек да иска да се потопи в нейните рецепти.

Re: Правили ли сте домашни крекери, а от какво ги приготвяте?

28 Окт 2016, 13:36

Досега не съм яла домашно приготвени крекери. Как стават така хрупкави като купените?

Re: Правили ли сте домашни крекери, а от какво ги приготвяте?

28 Окт 2016, 13:53

Harmony написа:Досега не съм яла домашно приготвени крекери. Как стават така хрупкави като купените?

Правиш ги достатъчно тънки и ги печеш до златисто! :) Няма как да не станат, после ги оставяш да изстинат.

Re: Правили ли сте домашни крекери, а от какво ги приготвяте?

31 Окт 2016, 11:23

Harmony написа:Досега не съм яла домашно приготвени крекери. Как стават така хрупкави като купените?


За да станат хрупкави крекерите, слагам бяло вино вместо вода. И Тони от блога така препоръчва. Съветът не е от вчера - моята бабетка слагаше бяло вино в тестото за дребни сладки и ставаха наистина много хрупкави и вкусни :)

Re: Правили ли сте домашни крекери, а от какво ги приготвяте?

31 Окт 2016, 11:42

Значи вместо една или две чаши вода се слага една или две чаши бяло вино? Интересно :smile: .

Re: Правили ли сте домашни крекери, а от какво ги приготвяте?

02 Ное 2016, 15:01

А акак стои положението с виното и децата? Да не им харесат прекалено много сладките? шегата настрана, аз винаги избягвам използването на алкохол, знам, че се изпарява, ама знам ли,... вие какво мислите по този въпрос?

Re: Правили ли сте домашни крекери, а от какво ги приготвяте?

02 Ное 2016, 16:34

Jully написа:А акак стои положението с виното и децата? Да не им харесат прекалено много сладките? шегата настрана, аз винаги избягвам използването на алкохол, знам, че се изпарява, ама знам ли,... вие какво мислите по този въпрос?


Аз слагам по-малко, когато в рецептата се налага да използвам алкохол, но не го избягвам. Като се изпарява си мисля, че не им действа, само подобрява вкуса.

Re: Правили ли сте домашни крекери, а от какво ги приготвяте?

02 Ное 2016, 16:54

Мислих, че маста прави тестените неща по-хрупкави, не знаех, че и виното върши тази работа, задължително ще пробвам. Има едни гевречета готови, които са само от брашно вино и са много вкусни!

Re: Правили ли сте домашни крекери, а от какво ги приготвяте?

02 Ное 2016, 18:39

Jully написа:А акак стои положението с виното и децата? Да не им харесат прекалено много сладките? шегата настрана, аз винаги избягвам използването на алкохол, знам, че се изпарява, ама знам ли,... вие какво мислите по този въпрос?


Няма проблем за децата, защото при термична обработка алкохолът се изпарява и остава само вкусът.
Ако обаче съм приготвила торта с крем, в който има например ром, тогава в никакъв случай не я предлагам на деца.

Re: Правили ли сте домашни крекери, а от какво ги приготвяте?

02 Ное 2016, 22:29

Ромът доста се усеща. Аз като правя тирамису слагам от него и няма как да не ядат от него :smile: . Не се ли усеща виното като вкус в крекерите?
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4