Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
28 Окт 2016, 12:48
Звучат много вкусно и аз бих си направила, точно такива с пълнозърнесто брашно обичам. Блогът на Тони е страхотен, точно здравословно насочен, стига човек да иска да се потопи в нейните рецепти.
28 Окт 2016, 13:36
Досега не съм яла домашно приготвени крекери. Как стават така хрупкави като купените?
28 Окт 2016, 13:53
Harmony написа:Досега не съм яла домашно приготвени крекери. Как стават така хрупкави като купените?
Правиш ги достатъчно тънки и ги печеш до златисто! :) Няма как да не станат, после ги оставяш да изстинат.
31 Окт 2016, 11:23
Harmony написа:Досега не съм яла домашно приготвени крекери. Как стават така хрупкави като купените?
За да станат хрупкави крекерите, слагам бяло вино вместо вода. И Тони от блога така препоръчва. Съветът не е от вчера - моята бабетка слагаше бяло вино в тестото за дребни сладки и ставаха наистина много хрупкави и вкусни :)
31 Окт 2016, 11:42
Значи вместо една или две чаши вода се слага една или две чаши бяло вино? Интересно

.
02 Ное 2016, 15:01
А акак стои положението с виното и децата? Да не им харесат прекалено много сладките? шегата настрана, аз винаги избягвам използването на алкохол, знам, че се изпарява, ама знам ли,... вие какво мислите по този въпрос?
02 Ное 2016, 16:34
Jully написа:А акак стои положението с виното и децата? Да не им харесат прекалено много сладките? шегата настрана, аз винаги избягвам използването на алкохол, знам, че се изпарява, ама знам ли,... вие какво мислите по този въпрос?
Аз слагам по-малко, когато в рецептата се налага да използвам алкохол, но не го избягвам. Като се изпарява си мисля, че не им действа, само подобрява вкуса.
02 Ное 2016, 16:54
Мислих, че маста прави тестените неща по-хрупкави, не знаех, че и виното върши тази работа, задължително ще пробвам. Има едни гевречета готови, които са само от брашно вино и са много вкусни!
02 Ное 2016, 18:39
Jully написа:А акак стои положението с виното и децата? Да не им харесат прекалено много сладките? шегата настрана, аз винаги избягвам използването на алкохол, знам, че се изпарява, ама знам ли,... вие какво мислите по този въпрос?
Няма проблем за децата, защото при термична обработка алкохолът се изпарява и остава само вкусът.
Ако обаче съм приготвила торта с крем, в който има например ром, тогава в никакъв случай не я предлагам на деца.
02 Ное 2016, 22:29
Ромът доста се усеща. Аз като правя тирамису слагам от него и няма как да не ядат от него

. Не се ли усеща виното като вкус в крекерите?
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.