Споделеното удоволствие - двойно удоволствие. Кулинарни постижения. шивашки талант, градинарски тайни и всичко, с което запълвате свободното си време.
Правила на форума
Добави отговор

Дали плетенето може да ни бъде от полза?

19 Май 2015, 16:09

Скоро се запознах с едно младо момиче, което се занимава с изработка на кукли, които плете на една кука!
Бях изключително впечатлена от спокойствието, с което прави това, аз съм доста изнервена по принцип и плетенето мисля, че няма да ми се отрази много добре, въпреки че всички ме убеждават в обратното!

Това даже се водело вид арт терапия, за което не предполагах! А на Запад дори било модерно, понеже не само се свързва с бабичките, които нямат друга работа, но и... със секси дами като тази :o :D
woman-knitting.jpg
woman-knitting.jpg (110.69 KiB) Прегледано 659 пъти
Мога да ли според вас да извлека известни ползи от плетенето, а при вас какви бяха те? :roll:

Re: Дали плетенето може да ни бъде от полза?

19 Май 2015, 16:12

От полза е за хората, които ще ви носят шушоните после, но не е добре да се плетат безсмислени неща:)

19 Май 2015, 16:19

Andrey написа:От полза е за хората, които ще ви носят шушоните после, но не е добре да се плетат безсмислени неща:)

Е, куклите не са безсмислени и все пак шушоните също са готино нещо :idea: От друга страна много зависи от темперамента на човека, въпреки че младите хора, които познавам да плетат все са едни такива шантави! :lol: :lol:

19 Май 2015, 16:22

Плетенето го свързвам, освен със самото умение и с необходимата концентрация, така че да успееш да сътвориш нещо смислено! Завиждам им на хората, които могат, аз дори и да се науча технично да го правя, то ще ми се налага да разплитам на всеки втори ред :D

19 Май 2015, 16:32

Mamacita написа:
Andrey написа:От полза е за хората, които ще ви носят шушоните после, но не е добре да се плетат безсмислени неща:)

Е, куклите не са безсмислени и все пак шушоните също са готино нещо :idea: От друга страна много зависи от темперамента на човека, въпреки че младите хора, които познавам да плетат все са едни такива шантави! :lol: :lol:

Аз познавам една много сериозна дама, която плете много интересни неща :)

19 Май 2015, 16:41

Странна отживелица е това, освен гимнастика за пръстите не виждам какво друго може да се постигне с плетенето, да, може би защото не познавам същността му, но все пак ми е непонятно и някак скучно :idea:

19 Май 2015, 16:42

Не мога да плета, мен ме изнервят неща, които ще станат някой ден, предпочитам да се захвана с нещо, което мога да довърша бързо. :)) Не съм почитател на плетивото като цяло, ако ще и в същността му да се крие следващия Далай Лама ;)

21 Май 2015, 11:01

Никак не ги харесвам плетките, нито за носене, нито за направа, адски демоде и досадни ми се виждат :x

21 Май 2015, 11:32

MaLkA_sLaDoRaNa написа:Никак не ги харесвам плетките, нито за носене, нито за направа, адски демоде и досадни ми се виждат :x

Нищо не си видяла ти, сега си падаш по голи гърбове и показани пъпове, но това далеч не е красиво, има толкова хубави плетени дрехи! :)

21 Май 2015, 16:51

Да, плетките са хубави, аз харесвам шапки, шалове, хубави блузони, много са красиви :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2