20 Май 2015, 14:02
20 Май 2015, 14:19
20 Май 2015, 14:22
20 Май 2015, 14:29
20 Май 2015, 14:44
20 Май 2015, 16:52
21 Май 2015, 09:30
gomez123 написа:Ами дайте някакви рецепти за пастърма, например, много я обичам, а купешката хич не ми допада!
21 Май 2015, 09:48
Pipilota написа:gomez123 написа:Ами дайте някакви рецепти за пастърма, например, много я обичам, а купешката хич не ми допада!
И аз съм голям почитател на пастърмата, тази година правихме за първи път с мъжа ми и се справихме много добреВземаш контра филе от магазина - свинско.
Осоляваш с обикновена ситна сол и притискаш под нещо тежко и така стои поне 24 часа. След това измиваш, подсушаваш, овалваш подправки - чубрица, червен пипер, сол, кимион. Окачва се да се суши на студено и проветливо място. Ако имаш модерен и хубав хладилник, дори и сега можеш да си направиш, като я загънеш във вестник и сложиш в хладилника
21 Май 2015, 09:51
21 Май 2015, 10:42
Pipilota написа::lol:![]()
Може и в друг тип хартия, въпросът е да изсъхва равномерно, а не да хваща твърда кора