Как бихте реагирали, ако станете свидетел на тормоз над дете?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Как бихте реагирали, ако станете свидетел на тормоз над дете?

Мнениеот Ваня Стойчева » 16 Юни 2015, 14:24

Не бих се занимавала с нищо, всеки има право да се занимава с детето си и да се грижи за него както си поиска.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот Локумът » 21 Юни 2016, 15:31

Ваня Стойчева написа:Не бих се занимавала с нищо, всеки има право да се занимава с детето си и да се грижи за него както си поиска.

Е то така, ама да си затваряме очите срещу простотия им е прекалено.. Такива си заслужават абсолютно да им се случи същото, което причиняват над децата си.
Аватар
Локумът

Мнениеот balsam » 22 Юни 2016, 10:28

Не всяко ревящо дете означава, че се упражнява тормоз над него. Много трудно може да се разбере дали е системен. Трябва да имаш пряко наблюдение над детето и да усетиш промени в поведението му или някакви наранявания, за да разбереш, че е тормозено.
balsam

Мнениеот Lollipop » 04 Юли 2016, 16:21

balsam написа:Не всяко ревящо дете означава, че се упражнява тормоз над него. Много трудно може да се разбере дали е системен. Трябва да имаш пряко наблюдение над детето и да усетиш промени в поведението му или някакви наранявания, за да разбереш, че е тормозено.

Права си, че трябва да се проследи системно, но мисля, че всяко ударено дете на улицата пред всички е тормозено дете!
Аватар
Lollipop

Мнениеот analizatorka » 05 Юли 2016, 10:54

Lollipop написа:
balsam написа:Не всяко ревящо дете означава, че се упражнява тормоз над него. Много трудно може да се разбере дали е системен. Трябва да имаш пряко наблюдение над детето и да усетиш промени в поведението му или някакви наранявания, за да разбереш, че е тормозено.

Права си, че трябва да се проследи системно, но мисля, че всяко ударено дете на улицата пред всички е тормозено дете!

На мен ми става много неприятно като видя родител да се кара или да удря детето си на публично място. Знам, че може да има основателна причина, но пак изглежда лошо. В такъв случай ми изглежда малко пресилено да се каже, че е тормозено детето. Къде е границата? Всяко неудобство ли, което изпитваме, може да се нарече тормоз. Не мисля. Да го плеснеш един път по ръката или дупето какво се явява?
analizatorka

Мнениеот kalinka-kuku » 06 Юли 2016, 15:45

analizatorka написа:
Lollipop написа:

На мен ми става много неприятно като видя родител да се кара или да удря детето си на публично място. Знам, че може да има основателна причина, но пак изглежда лошо. В такъв случай ми изглежда малко пресилено да се каже, че е тормозено детето. Къде е границата? Всяко неудобство ли, което изпитваме, може да се нарече тормоз. Не мисля. Да го плеснеш един път по ръката или дупето какво се явява?

А унижението, което преживява това дете, да се бие на улицата пред приятелите си и пред смаяните погледи? То за него си е бой, дори и едно шамарче то го приема като бой! На вас, ако вървите по улицата и мъжът ви ви плесне, това какво е ? Възпитателно?
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот viking » 07 Юли 2016, 11:20

И дете да видят, че го пляскат, и жена да видят няма да реагира почти никой. Именно защото не знаят за какво става въпрос. Възпитанието и боят трябва да стоят далеч един от друг, както и такива крайности в отношенията между мъжа и жената.
viking

Мнениеот Ваня Стойчева » 08 Юли 2016, 14:48

viking написа:И дете да видят, че го пляскат, и жена да видят няма да реагира почти никой. Именно защото не знаят за какво става въпрос. Възпитанието и боят трябва да стоят далеч един от друг, както и такива крайности в отношенията между мъжа и жената.

На мен ми е интересно, защо се търси оправдание. Едва ли не ,има оправдан бой..
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот kauda » 08 Юли 2016, 15:29

Ваня Стойчева написа:
viking написа:И дете да видят, че го пляскат, и жена да видят няма да реагира почти никой. Именно защото не знаят за какво става въпрос. Възпитанието и боят трябва да стоят далеч един от друг, както и такива крайности в отношенията между мъжа и жената.

На мен ми е интересно, защо се търси оправдание. Едва ли не ,има оправдан бой..

Ванче и на мен ми е интересно точно това "не знаеш за какво става въпрос". Точно като оправдание - аа, тя му е изневерила и е харесала снимката на друг във фейса, значи той може да я пребие на сред улицата. Или за детето може би "ооо, то е ухапало едно друго детенце на площадката, разрешено е да му ударят 2 силни шамара". Като някакво мерило, купуваш си от магазина 3 кг, позволение за бой.
Аватар
kauda

Мнениеот Andrey » 13 Юли 2016, 15:05

Да си представим следната ситуация: Майка дърпа детето си да бърза, то пада в една локва, цапа се. Изправя го, детето е изплашено и реве - майката му извърта един шамар - това е възпитание.
Мъж и жена вървят, мъжът дърпа жената, тя пада в локвата, става разревана, той ѝ удря един шамар - това е тормоз?!
Т.е. децата са по-малко хора от останалите?!
Аватар
Andrey

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети