Ваня Стойчева написа:Не бих се занимавала с нищо, всеки има право да се занимава с детето си и да се грижи за него както си поиска.
balsam написа:Не всяко ревящо дете означава, че се упражнява тормоз над него. Много трудно може да се разбере дали е системен. Трябва да имаш пряко наблюдение над детето и да усетиш промени в поведението му или някакви наранявания, за да разбереш, че е тормозено.
Lollipop написа:balsam написа:Не всяко ревящо дете означава, че се упражнява тормоз над него. Много трудно може да се разбере дали е системен. Трябва да имаш пряко наблюдение над детето и да усетиш промени в поведението му или някакви наранявания, за да разбереш, че е тормозено.
Права си, че трябва да се проследи системно, но мисля, че всяко ударено дете на улицата пред всички е тормозено дете!
analizatorka написа:Lollipop написа:balsam написа:Не всяко ревящо дете означава, че се упражнява тормоз над него. Много трудно може да се разбере дали е системен. Трябва да имаш пряко наблюдение над детето и да усетиш промени в поведението му или някакви наранявания, за да разбереш, че е тормозено.
Права си, че трябва да се проследи системно, но мисля, че всяко ударено дете на улицата пред всички е тормозено дете!
На мен ми става много неприятно като видя родител да се кара или да удря детето си на публично място. Знам, че може да има основателна причина, но пак изглежда лошо. В такъв случай ми изглежда малко пресилено да се каже, че е тормозено детето. Къде е границата? Всяко неудобство ли, което изпитваме, може да се нарече тормоз. Не мисля. Да го плеснеш един път по ръката или дупето какво се явява?
viking написа:И дете да видят, че го пляскат, и жена да видят няма да реагира почти никой. Именно защото не знаят за какво става въпрос. Възпитанието и боят трябва да стоят далеч един от друг, както и такива крайности в отношенията между мъжа и жената.
Ваня Стойчева написа:viking написа:И дете да видят, че го пляскат, и жена да видят няма да реагира почти никой. Именно защото не знаят за какво става въпрос. Възпитанието и боят трябва да стоят далеч един от друг, както и такива крайности в отношенията между мъжа и жената.
На мен ми е интересно, защо се търси оправдание. Едва ли не ,има оправдан бой..
Назад към Възпитание, грижа и съвети
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта