Как бихте реагирали, ако станете свидетел на тормоз над дете?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Как бихте реагирали, ако станете свидетел на тормоз над дете?

Мнениеот Kremiliya » 09 Юни 2015, 12:43

Днес се разбра, че бебето, малтретирано от баща си е починало, за съжаление. Сетих се, че ние всички сме склонни да говорим как не бихме подкрепили, как ще сигнализираме, ако видим и станем свидетели на тормоз над дете, но никой не го прави, нека да не се лъжем. Дори крясъците са тормоз за децата...
Angry-parent-and-baby-001.jpg
Angry-parent-and-baby-001.jpg (20.5 KiB) Прегледано 1115 пъти

Но въпросът е как бихте постъпили в такъв момент? Ще подадете ли сигнал в полицията или в социалните, ще изчакате да разберете, дали това е системно, защото нека да не се лъжем, на всяка една от нас - майките, ни се е случвало да си изтървем нервите и да засипем невинното си дете с куп крясъци и обиди.. :roll:
Кога смятате, че "нормалното" преминава вече в тормоз над детето и е моментът, в който вие като свидетели трябва да реагирате. Сещам се скоро едни жени в детската градина обсъждаха как станали свидетели на някакви викове през терасата, а отвътре се чувало освен крещенето на жената, то и детски плач, какво бихте направили в тези случаи? :roll:
Изобщо какво мислите за виковете, тормоза, крещенето и онзи път, когато изпуснахте нервите си и викахте срещу детето си? :roll: Как бихте реагирали, ако станете свидетел на тормоз над дете? :?:
Аватар
Kremiliya

Re: Как бихте реагирали, ако станете свидетел на тормоз над дете?

Мнениеот Mon_ton » 09 Юни 2015, 13:06

Със сигурност ще се притесня страшно много, но може би бих изчакала да разбера дали е системно. Моя приятелка ми е разказвала, как точно във възрастта м/у 1,5г-2г. е имала страшни проблеми и с детето и с нервите си, крещяла е за щяло и нещяло, а сега е една от най-прекрасните майки, които може да види човек.
Аватар
Mon_ton

Мнениеот mix_twix » 09 Юни 2015, 14:06

Бе не знам, сигурно ще ми е тъпо, ако стана свидетел на тормоз над дете. Може би ще имам търпимост, до някъде, но ако видя сериозен побой, то тогава ще е ужасно!>
Аватар
mix_twix

Мнениеот Локумът » 09 Юни 2015, 15:00

Да си призная, не знам как бих реагирал, никога не ми се е случвало да става свидетел на тормоз над дете, но истината е, че в много случаи може и да не знаем, че се случва подобно нещо.
Аватар
Локумът

Мнениеот Monika_Spasova » 10 Юни 2015, 13:00

Сигурно няма да направя нищо, това е истината, и съм сигурна, че и повечето са на същото мнение, но не биха си го признали. Вече може би ако стана свидетел на системен тормоз тогава бих сигнализирала.
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот mix_twix » 11 Юни 2015, 16:51

Бе т о повечето нищо няма да направим, ако всеки правеше нямаше да са толкова чести случаите на пребити и изтормозени деца..
Аватар
mix_twix

Мнениеот Локумът » 11 Юни 2015, 17:05

Така е не трябва да имаме търпимост към тези неща, но уви... малко сме смотани и страхливци най-вече.
Аватар
Локумът

Мнениеот Pipilota » 12 Юни 2015, 06:36

Първо бих изчакала да разбера, дали наистина става въпрос за тормоз. Аз също съм викала на децата си, когато правят глупости, а и как няма да им се развикам, когато са направили нещо абсолютно недопустимо и не разбират като им говоря нормално, това тормоз ли е, или наказанието и то ли е тормоз?!
Та след като се уверя, че наистина става въпрос за тормоз, а не за поредната глупост от страна на децата ще подам сигнал в социалното.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Lollipop » 12 Юни 2015, 07:05

Ккаво е тормоз? Да му се скара еднократно или да го пребие? Ако е второто ще подам сигнал.
Аватар
Lollipop

Мнениеот Kaya » 12 Юни 2015, 09:01

Веднага ще сигнализирам в социалните! След като някой родител не може да се справи сам с отглеждането, значи има нужда от помощ, това се показва и от тормоза, виковете и шамарите над децата!
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Следваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети