Какво не бива да ядем през летните месеци?

Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене

Re: Какво не бива да ядем през летните месеци?

Мнениеот S_Milenska » 19 Юни 2015, 11:29

През летните месеци е добре да забравим за тежките храни, пастъурма, салами, суджуци, всичко което ядем главно зимата с чаша вино, по-добре нещо леко и приятно на вкус.
Аватар
S_Milenska

Мнениеот rabotnata pchela » 19 Юни 2015, 13:16

S_Milenska написа:През летните месеци е добре да забравим за тежките храни, пастъурма, салами, суджуци, всичко което ядем главно зимата с чаша вино, по-добре нещо леко и приятно на вкус.

Дам, а и да ти кажа тя една салата те кара да си по-заситен, на мен лично ми става много по-тежко, отколкото ако изям една баница. :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Локумът » 22 Юни 2015, 16:34

Абе хора, майтапа настрана, обаче лятото трябва да се набляга на салатата, на свежата храна, да се избягва пърженото, дори и пържените тиквички, никакви агнета и чевермета, по-спокойно, че организма да се стегне за зимата, когато пак свинщината ще е на дневен ред.
Аватар
Локумът

Мнениеот Jully » 28 Юли 2015, 06:05

Локумът написа:Абе хора, майтапа настрана, обаче лятото трябва да се набляга на салатата, на свежата храна, да се избягва пърженото, дори и пържените тиквички, никакви агнета и чевермета, по-спокойно, че организма да се стегне за зимата, когато пак свинщината ще е на дневен ред.

Агнета и чевермета по роженския събор каквото сме яли яли! :lol:
Аватар
Jully

Мнениеот julianne » 28 Юли 2015, 10:34

Jully написа:
Локумът написа:Абе хора, майтапа настрана, обаче лятото трябва да се набляга на салатата, на свежата храна, да се избягва пърженото, дори и пържените тиквички, никакви агнета и чевермета, по-спокойно, че организма да се стегне за зимата, когато пак свинщината ще е на дневен ред.

Агнета и чевермета по роженския събор каквото сме яли яли! :lol:

Не мога да проумея как им се ядат такива неща на хората в най-големите жеги - мазно и тежко :oops:
julianne

Мнениеот qwerryyy » 14 Авг 2015, 13:54

Различни вкусове, има толкова много хора, които не променят начина си на хранене през сезоните, независимо зима ли е лято ли е набиват едно и също, с тази разлика, че зимата слагат и туршия, а лятото - режат по някой домат и краставица. ;)
Аватар
qwerryyy

Мнениеот S_Milenska » 14 Авг 2015, 14:33

rabotnata pchela написа:
S_Milenska написа:През летните месеци е добре да забравим за тежките храни, пастъурма, салами, суджуци, всичко което ядем главно зимата с чаша вино, по-добре нещо леко и приятно на вкус.

Дам, а и да ти кажа тя една салата те кара да си по-заситен, на мен лично ми става много по-тежко, отколкото ако изям една баница. :)

Да и мен доста ме засищат плодовете и зеленчуците, особено ако сложа няколко вида и то от всичко по едно става огромна салата :mrgreen:
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Jully » 14 Авг 2015, 15:03

През лятото избягваме всякакви манджи, които вървят с много хляб, като боб с месо, разни сочни манджи, гледаме да се хванем за зелено, децата и те предпочитат диня пред основно ядене, така че се старая главно да си хапваме свежи неща или зеленчуци приготвени по щадящ начин.
Аватар
Jully

Мнениеот rabotnata pchela » 14 Авг 2015, 15:42

Хубаво избирате, но моят перфектен съпруг зарзавати не яде и за нас няма ни зима ни лято, не че ни се яде все едно и също , но мога ли да готвя по 100 пъти?
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Yunona » 14 Авг 2015, 20:33

rabotnata pchela написа:Хубаво избирате, но моят перфектен съпруг зарзавати не яде и за нас няма ни зима ни лято, не че ни се яде все едно и също , но мога ли да готвя по 100 пъти?

И моят съпруг беше така, когато се оженихме - не ядеше чушки, тиквички, зелен фасул, патладжан, какво ли не още... Постепенно прояде всичко за ужас на милата си майчица, която гледаше невярващо :)
Няма как да караме на месо с каротофи или ориз целогодишно и тук-там домати и краставици. Поне аз не мога. Та си научих човекО овреме, а сега признава, че е било за негово добро :)
Yunona

ПредишнаСледваща

Назад към Здравословно хранене