Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Какво не бива да ядем през летните месеци?

31 Авг 2015, 11:25

tochica. написа:Аз през лятото не ям манджи. Много са ми тежки...
Повече свежи плодове, салати, таратор и печено месо на скара.
И риба, когато има кой да ми я приготви. :lol:

Да, лятото всички предпочитаме сухото, зимата сякаш ни се иска да си топкаме хляба в манджата, но лятото е друго, всичко предпочита да мине на салати и на сухо, макар че май не е чак толкова добър вариант, защото пък се залита много по месото на скара. ;)

31 Авг 2015, 12:02

О, хапваме манджички ние, най-вече сготвени патладжани, тиквички, моркови, такъв тип гювечени манджи с много летни продукти и стават адски вкусни! :)
Но боб и подобни са забранени през лятото за нас :lol:

12 Сеп 2015, 14:48

През лятото бягах като дявол от тамян от всякакъв боб, това не го приемам за лято ядене изобщо!

13 Сеп 2015, 09:52

svetlozara написа:През лятото бягах като дявол от тамян от всякакъв боб, това не го приемам за лято ядене изобщо!

Момичета, чета Ви за боба и се чудя защо пък да не върви лятото? За готвен Ви разбирам, и аз не готвя боб лятото, но на салатка е един път! С добавка на боб салатата засища повече, обогатява се с протеини и човек наистина може да мине "с една салата". И със сигурност е по-леко и смилаемо от месото... Средно веднъж в седмицата правя салата с боб (бял, червен, черен, шарен...).
Любимата ми е с червен боб (консерва или сварен), грилован патладжан, печена червена чушка, домат, червен лук и магданоз. Варена царевица също може да се добави.
Или ако съм решила да се поглезя с авокадо - някаква зеления (маруля, айсберг), зелен лук, краставица, авокадо на парченца и боб (домат -по желание).
За съчетанията взимам идеи от мексиканската кухня - там бобът е особено уважаван, пък не могат да се оплачат от липса на жеги :)

14 Сеп 2015, 09:09

О предполагам, че става въпрос точно за боб на манджичка, който си върви с туршия и люта чушка. :mrgreen:

05 Окт 2015, 16:14

Просто свързвам боба с няколко часа готвене в жегата и просто не ми се връзва, предпочитам да хапвам по-бързи по-сурови неща ;)

06 Окт 2015, 16:29

Месото определено е най-големият летен враг на хората ;) трябва да се ядат повече пресни плодове и зеленчуци, а не меса и подобни, които да тежат.

20 Окт 2015, 16:14

qwerryyy написа:Месото определено е най-големият летен враг на хората ;) трябва да се ядат повече пресни плодове и зеленчуци, а не меса и подобни, които да тежат.

Така е, така е, но лятото как вървят скари и барбекюта!

26 Окт 2015, 17:45

Хайде, хора, зимата дойде, хвърляйте сен а пържолите и дюнерите :) Времето да качим по някое килце е тука. :lol:

Как да се храним здравословно през лятото?

31 Май 2016, 11:21

Не изпадам в крайности по отношение на здравословното хранене, но и все пак като всеки един човек и аз искам и вярвам в полезната и вредна храна. :) Затова сега в началото на летния сезон ми се иска да ви запитам дали има нещо, което ограничавате от храненето си, нещо, на което наблягате. :) Усещам, че не се чувствам особено добре, лятото винаги ми е много тежко и се чувствам адски преяла. Как да се справя с това, вероятно храната, която хапвам не е особено полезна и правилна. Вие какво ядете, има ли как да се храним здравословно през лятото? :roll:
Ето и една любима за мен купичка за поздрав, да събуди апетита и да разказвате по-свободно. :mrgreen:
food-cerises-cup-cherries-cherry-berry-red-ripe-photo.jpg
food-cerises-cup-cherries-cherry-berry-red-ripe-photo.jpg (27.64 KiB) Прегледано 1539 пъти
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7