svetlozara написа:През лятото бягах като дявол от тамян от всякакъв боб, това не го приемам за лято ядене изобщо!
Момичета, чета Ви за боба и се чудя защо пък да не върви лятото? За готвен Ви разбирам, и аз не готвя боб лятото, но на салатка е един път! С добавка на боб салатата засища повече, обогатява се с протеини и човек наистина може да мине "с една салата". И със сигурност е по-леко и смилаемо от месото... Средно веднъж в седмицата правя салата с боб (бял, червен, черен, шарен...).
Любимата ми е с червен боб (консерва или сварен), грилован патладжан, печена червена чушка, домат, червен лук и магданоз. Варена царевица също може да се добави.
Или ако съм решила да се поглезя с авокадо - някаква зеления (маруля, айсберг), зелен лук, краставица, авокадо на парченца и боб (домат -по желание).
За съчетанията взимам идеи от мексиканската кухня - там бобът е особено уважаван, пък не могат да се оплачат от липса на жеги
