Как разпределяте месечния си бюджет?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Как разпределяте месечния си бюджет?

Мнениеот Andrey » 25 Юни 2015, 12:18

Много е сложно с тези сметки, аз за щастие успях да заделя пари като бях сам и сега с покупките покрай бъдещото дете не ни идват в повече, но ако трябваше само на сегашните пари да разчитаме и за такива сериозни неща щеше да е зор.
Иначе правя така - вземам заплатата и плащам абсолютно всичко, независимо от датата, на която трябва да се плати. Не оставям нищо за по-назад. Гледам да оставя по 150лв седмично в това число излизане и храна, че и дрехи. :mrgreen: Останалото прибирам. :) То не че остава много, но там едни 100-200лв успявам да заделя. Сега като сме двама вече по-малко заделям, но все гледам да сложа нещо настрана, за черни дни!
Аватар
Andrey

Мнениеот Ваня Стойчева » 29 Юни 2015, 14:57

В началото на изграждането на което и да е семейство е много, много трудно да се направи каквото и е да било по въпроса със заделянето на парите, освен ако някой добър роднина не се намеси. :) Иначе начина е само и единствено със стрктно разпределяне на парите и харчене по малко- само толкова, колкото трябва!
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот mix_twix » 29 Юни 2015, 15:30

Хич не е лесна задача да се разделят парите за месеца, но не е и невъзможно, добре е все пак ако имате как да си заделяте странични пари, които да използвате ;)
Аватар
mix_twix

Мнениеот Pipilota » 01 Юли 2015, 10:12

Имам познати, които си разделят парите за всеки ден в отделни пликове ;) Това ми се вижда абсолютна глупост :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот kauda » 02 Юли 2015, 17:28

Аз се радвам, че все още им акой да ми помага да си оправям сметките, а като дойде времето това да го правя сама сигурно ще ми е доста трудно, но съм сигурна, че ще се справя ;)
Аватар
kauda

Мнениеот Pipilota » 03 Юли 2015, 06:53

Ех,да имаше и кой на ме да ми помага със сметките,но уви. Стане ли семейство с някой и роднините спират да ти подаряват по 20лв за рождения ден хаха

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот fawla » 09 Юли 2015, 16:47

Pipilota написа:Ех,да имаше и кой на ме да ми помага със сметките,но уви. Стане ли семейство с някой и роднините спират да ти подаряват по 20лв за рождения ден хаха

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Времето, в което родителите помагат свършва много бързо, после трябва сами да се спасяваме ;)
Аватар
fawla

Мнениеот Lollipop » 10 Юли 2015, 09:44

Аз си свалих едно приложение на телефона, в него записвам всичките си разходи, така видях къде безсмислено харча пари и ограничих тези разходи. :)
Аватар
Lollipop

Мнениеот mimeto90 » 10 Юли 2015, 11:05

Lollipop написа:Аз си свалих едно приложение на телефона, в него записвам всичките си разходи, така видях къде безсмислено харча пари и ограничих тези разходи. :)

:o :o Как се казва това приложениеее :? и от какво се отказа, т.е. от какво спести?
mimeto90

Мнениеот Snejna » 10 Юли 2015, 11:52

Lollipop написа:Аз си свалих едно приложение на телефона, в него записвам всичките си разходи, така видях къде безсмислено харча пари и ограничих тези разходи. :)

Дори и без приложение, само ако се записват къде отиват парите могат да се спести голяма част от тях, просто наистина е редно да се научим да виждаме къде си даваме парите. :!:
Аватар
Snejna

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси