Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Рецепти за летни супи?

02 Юли 2015, 11:08

Дойде любимият ми летен сезон и разбира се, вече като всеки нормален човек не ми се яде нищо по-различно от салати и каквото и да е, но да е леко и много свежо за хапване. Едно от любимите неща, които ядем у нас почти всяка вечер е това:

pic0pkinL.jpg
pic0pkinL.jpg (36.61 KiB) Прегледано 1107 пъти

Обаче ми се ще да изпробваме и различни други варианти на студени супи, със сигурност има и сладки и солени, към всичко сме отворени. :lol: Надявам се да споделите рецепти за летни супи, които ви харесват и сте опитвали. :mrgreen:
Ааа, и едно условие - да е вкусно! :mrgreen:

Re: Рецепти за летни супи?

02 Юли 2015, 11:37

Аз си правя нещо като смуути, с мляко и много лед, слагам различни плодове, най-вече малини, къпини ягоди, пасирам с млякото и добавям отделно малко парченца и лед, става вкусно.

02 Юли 2015, 12:31

От летните супи, освен таратор, много обичам и гаспачо, страаашно вкусно, а и си засища доста, не е като таратора :idea:

02 Юли 2015, 15:16

Освен таратор, друга такава лятна супа не мисля, че имаме в България, която традиционно да се приготвя :roll: ние си ядем или салата, или таратор през лятото, друго не зачитаме :D

02 Юли 2015, 16:56

magda написа:Освен таратор, друга такава лятна супа не мисля, че имаме в България, която традиционно да се приготвя :roll: ние си ядем или салата, или таратор през лятото, друго не зачитаме :D

Ми то това е най-доброто, те тея студени супи какви могат да са , краставица с вода, не се връзва сякаш. А Има една студена доматена супа, която е ужасна, не знам кое толкова ѝ харесват, прехвалена е..

02 Юли 2015, 17:13

Има някои много вкусни варианти, примерно някои сладки студени супи са вкусни :)

02 Юли 2015, 17:34

red_eyes написа:От летните супи, освен таратор, много обичам и гаспачо, страаашно вкусно, а и си засища доста, не е като таратора :idea:

О, да, нищо не може да се сравни с купа добро, леко лютичко гаспачо :)
Понякога го побългарявам, като вместо сурови чушки слагам печени и белени.

03 Юли 2015, 10:13

Yunona написа:
red_eyes написа:От летните супи, освен таратор, много обичам и гаспачо, страаашно вкусно, а и си засища доста, не е като таратора :idea:

Ммм странно, аз правя по някакви по-различна рецепта, без чушки, но с майонеза и хляб, затова става и по-гъстичко, а не точно като супа :roll:

03 Юли 2015, 11:05

Yunona написа:

Какво е това гаспачо, доматена супа ли беше? Аз нещо не си падам по суровите домати.. иначе тараторът си е велика класика, довечера мисля това да ям. :mrgreen:

03 Юли 2015, 12:28

Гледах една рецепта на едни супи , които бяха от настъргна краставица с вода ;) да ви кажа това не бих го яла.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3