Чести боледувания от настинки

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Чести боледувания от настинки

Мнениеот velev500 » 09 Юли 2015, 14:49

Здравейте , започвам тази тема с доста неяснота и безнадежност защото почти не вярвам че някой може да ми помогне но въпреки това се надявам да не срещна присмех към проблема ми .

Аз съм младо момче на 23 г. от София, обаче по никакъв начин не усещам , че съм млад напротив в много отношения аз съм по- зле и от пенсионерите, защото трябва да живея в непрестанни ограничения и да пия пия по една шепа лекарства почти всеки ден .Накратко ще се опитам да опиша проблемът той се изразява главно в това, че много лесно се разболявам от настинки , страшно лесно ми се възпалява гърлото и започва хрема , кашлица и силни болки в гърлото и цялата програма от грипоподобни симптоми . Просто ако стоя малко на течение , или загрят на вятър или на по- хладно ( особено на климатик ) или пък ме навали дори леко дъжд веднага ме събаря тежка простуда . Която ме прави НЕРАБОТОСПОСОБЕН , защото първите няколко дни като настина симптомите са много тежки и едва към 5-6 ден започват да отшумяват, но понякога ме повтаря и това нещо може да се случи няколко пъти за един месец.
Единствения начин за да предотвратявам настинките е да пия системно Парацетамол , Аспирин и други такива съдържащи препарати , това обаче не е решение на проблема защото по някога 2 капсули Парацетамол не ми действат и трябва да пия по 4 капсули на ден 2 пъти по 2 през 6 часа , а това от своя страна не е добре за черния дроб и стомаха, защото ще ми ги увреди ако продължавам да пия толкова много, но уви ми се налага в противен случай става още по лошо :cry: Защото правил съм опит да не пия когато почувствам че ще настина и резултатът е, че се разболявам и след това дори по някога зимата най- вече се стига до усложнения и се налага да пия антибиотик. Не знам защо но имам чувството , че тялото ми не може да се аклиматизира към друга температура освен стайната от около 22- 23 градуса и ако пролетта и лятото са малко по поносими за мен то през втората половина на есента и зимата нещата за мен стават МНОГО ТРУДНИ защото трябва непрекъснато да се съобразявам с времето и практически аз съм като инвалид .

Този проблем при мен е по рождение от както съм се родил винаги е било така заради него не можех да ходя на детска градина , не можех да ходя на училище ( заради, което образованието си получих като частен ученик ) и заради този проблем сега не мога да ходя на работа, защото работата която мога да върша може да бъде свързана само с компютър или в офис, бе за да се налага да пътувам на дълги разстояния с градски транспорт. Това нещо в тези трудни години на безработица де факто ме прави неконкурентно способен на пазара на труда и всъщност ме превръща в заложник на моето здравословно състояние , заради което вече 5 г откакто съм завършил съм безработен и това докато не открия какъв е този проблем няма никога да се промени. Не мога да си позволя да уча висше образование защото нямам средства , не мога да намеря работа подходяща за здравето ми , от социалните служби не признават за този мой проблем и ми казват че съм напълно работоспособен и здрав, защото нямам телково решение , а като отида при личната и кажа да ме прати на ТЕЛК заради този проблем тя се смее и ме отпраща , а най- страшното нещо е, че не знам към какъв лекар да се обърна за този най страшен проблем в моя живот.

В годините досега така и не можах да намеря някой който да установи защо това нещо се получава , а същевременно колкото повече остарявам толкова повече това ми пречи ,
ходил съм многократно при моята лична лекарка и съм я питал какво да направя и как да преодолея това нещо не обръща сериозно внимание или просто не знае и при други лични лекари преди това съм ходил но все никой нищо не може да ми помогне праща ли са ме на изследвания пълна кръвна картина и други и резултатите показват, че са в норма правил съм си дори изследване за СПИН и той е показвал отрицателен резултат , пил съм много пъти имуно стимулатори като Биозин, масло от акула , Котешки нокът Саменто и др., но уви аз продължавам да съм си все така кекав и от най малкото нещо да се разболявам.

Може би е важно да уточня че физически съм доста слаб тежа около 50 кг и съм висок 165 см , моля дайте съвет каква може да е тази болест и към какъв лекар да се обърна , защото просто така вече не мога да продължавам да живея, не мога да водя никакъв активен животи се чувствам много отчаян и слаб.

Затова моля кажете при какъв вид специалист да отида :!:
velev500

Re: Чести боледувания от настинки

Мнениеот dessiblond » 17 Юли 2015, 16:32

Досега посещавал ли си имунолог, явно там е проблемът, щом бързо реагираш на промените в средата :idea:
dessiblond

Мнениеот Pipilota » 18 Юли 2015, 14:42

Наистина има изследвания за имунитета! Там ще ти е проблема, след като ти няма друго, трябва да се подсилиш. Посети и хомеопат, след като традиционната медицина не може да се справи. Успех!
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Snejna » 19 Юли 2015, 10:28

Сигурно имаш проблеми с имунитета, изпобвал ли си да се подсилиш когаот си здрав?
Аватар
Snejna

Мнениеот Bambaa » 20 Юли 2015, 00:44

Pipilota написа:Наистина има изследвания за имунитета! Там ще ти е проблема, след като ти няма друго, трябва да се подсилиш. Посети и хомеопат, след като традиционната медицина не може да се справи. Успех!

И аз по-скоро бих се доверила на хомеопат, но е добре да е истински такъв, а не шарлатанин, досега никога не съм посещавала и не мога да те ориентирам в добър такъв, но добре е да потърсиш по-обстойно и да не разчиташ на случайни хора!
Аватар
Bambaa

Мнениеот Andrey » 20 Юли 2015, 11:27

Класическите хомеопати са трудни за намиране, те лекуват само 1 медикамент, а не правят комбинации
Аватар
Andrey

Мнениеот velev500 » 30 Юли 2015, 10:48

Благодаря за отговорите , не съм ходил при класически специалист имунолог , защото не знам къде има такъв , така че ако имате представа къде мога да намеря такъв моля дайте предложения за София :?:

А що се отнася до хомеопатите повечето от тях са мошеници които за 10 минути разговор и изписване на някакъв чай ми искат 50 лв. така че на хомеопати трудно бих се доверил , но нещо трябва да се направи защото просто положението ми се превръща в непонусимо :(

А какви са тези изследвания за имунитета :?:
velev500

Мнениеот Mamacita » 30 Юли 2015, 11:16

velev500 написа:Благодаря за отговорите , не съм ходил при класически специалист имунолог , защото не знам къде има такъв , така че ако имате представа къде мога да намеря такъв моля дайте предложения за София :?:

А що се отнася до хомеопатите повечето от тях са мошеници които за 10 минути разговор и изписване на някакъв чай ми искат 50 лв. така че на хомеопати трудно бих се доверил , но нещо трябва да се направи защото просто положението ми се превръща в непонусимо :(

А какви са тези изследвания за имунитета :?:

Ами обикновено търся в сайта, специално за имунолог открих само това, но лично аз никога не съм ходила при такъв специалист. Що се отнася до хомеопатите, явно е трудно да се попадне на свестен такъв, добри отзиви съм чувала за д-р Праматарова, но не ми се е налагало и до нея да опирам, за щастие :D
Mamacita

Мнениеот николаев » 30 Юли 2015, 13:44

Изследванията за имунитета предполагам, че трябва да ти се назначат от имунолог, а нали така или иначе ще се наложи да отидеш след това при него, за да ти каже дали си в нормите и за да предпише евентуално нещо! А ако толкова държиш за хомеопатията, то после пак може да отидеш ;)
николаев

Мнениеот ramimni » 30 Юли 2015, 17:08

Чувала съм добри отзиви за акад. Богдан Петрунов, както и за проф. Васил Димитров, но от приятелки на мои приятелки, надявам се да съм била от помощ! :)
ramimni

Следваща

Назад към Общи здравни теми