Изгорях от слънцето! С какво да се мажа?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Изгорях от слънцето! С какво да се мажа?

Мнениеот ManiJani » 14 Юли 2015, 10:59

От вчера сме на море, но изгорях за отрицателно време, не го очаквах, тъй като постоянно се мажех, но явно не ми е понесло.
Снощи, а и днес съм черна, но и червена, едно такова смесено, нали се сещате, като това :oops:
sunburn.jpg
sunburn.jpg (10.81 KiB) Прегледано 2595 пъти
Не зная какво да правя и с какво да се кажа.

Снощи се бях напръскала с някакъв спрей ми даде моята приятелка, но нямаше особено облекчение, киселото мляко също не помогна, пари и сърби, много е гадно :( :oops:

Според вас какво помага, ама на 100% при изгаряне. Искам бързо да ми мине, за да мога все пак поне още веднъж да отида до плажа, тъпо ще е да прекарам остатъка от почивката скрита в квартирата :( :(
ManiJani

Re: Изгорях от слънцето! С какво да се мажа?

Мнениеот Mon_ton » 14 Юли 2015, 11:05

С домашно лечение няма да се получи, трябва да си вземеш крем от аптеката, Дефламол е страхотен за изгаряния.Знам, че някои се мажат и с ракия и успокоява. Не използвай сапун, когато се миеш, изсушава кожата, мокри се по-често. :) Приятно море! Такива са рисковете на плажа, увеличи фактора на слънцезащитния крем и си прави мокри компреси :)
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Mauritius » 14 Юли 2015, 11:08

Ами преди време съм се пръскала с Пантенол и сякаш добре ми подейства, иначе става с кисело мляко и сода, а също и с алое, ако имаш от някъде :idea:
Mauritius

Мнениеот ramimni » 14 Юли 2015, 11:11

Скоро не ми се е случвало да изгарям, но някой ми беше казал с майонеза, ама е добре да е домашна, иначе може да пробваш с картоф да наложиш на мястото :idea:
ramimni

Мнениеот Slavena » 14 Юли 2015, 11:25

С ракия се намажи и ще те облекчи много бързо! :)
Slavena

Мнениеот puhcheto » 14 Юли 2015, 13:52

Лошо си се подредила, аз съм чувала, че белтъкът отнема температурата, но за цялото тяло доста яйца ще отидат! :mrgreen:
Аватар
puhcheto

Мнениеот miron » 14 Юли 2015, 14:19

puhcheto написа:Лошо си се подредила, аз съм чувала, че белтъкът отнема температурата, но за цялото тяло доста яйца ще отидат! :mrgreen:

Ти смятай на тази топла кожа направо ще се сготвят. :mrgreen: Използвай Пантенол!
miron

Мнениеот MollyDolly » 14 Юли 2015, 16:34

miron написа:
puhcheto написа:Лошо си се подредила, аз съм чувала, че белтъкът отнема температурата, но за цялото тяло доста яйца ще отидат! :mrgreen:

Ти смятай на тази топла кожа направо ще се сготвят. :mrgreen: Използвай Пантенол!

Именно, това е целта и аз така съм правила, но ако ме е изпръскало вряло олио или друго подобно изгаряне, което да е по-мъничко!
MollyDolly

Мнениеот rabotnata pchela » 15 Юли 2015, 10:54

Миналото лято на морето изгорях, използвах пантенол! Няма нищо общо с продукта, който съм вземала преди години! Щипеше, пареше и беше непоносимо, последното което изпитах беше облекчение по кожата. Отгоре на всичкото не помогна изобщо за изгарянето, а се повлия от дефламол, както и няккаъв крем за след слънце купен от Avon. Tака че вече не бих препоръчала Пантенол. :!:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Nightmare » 15 Юли 2015, 11:10

rabotnata pchela написа:Миналото лято на морето изгорях, използвах пантенол! Няма нищо общо с продукта, който съм вземала преди години! Щипеше, пареше и беше непоносимо, последното което изпитах беше облекчение по кожата. Отгоре на всичкото не помогна изобщо за изгарянето, а се повлия от дефламол, както и няккаъв крем за след слънце купен от Avon. Tака че вече не бих препоръчала Пантенол. :!:

Мисля, че най-вече Ейвънският крем ти е помогнал :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: шегичка и аз съм доволна от Дефламол, няколко пъти ми се е налагало и ми е помагал :idea:
Nightmare

Следваща

Назад към Домашен лекар