Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.
23 Юли 2015, 16:48
Ваня Стойчева написа:Harmony написа:Това е ужасно и на мен ми се е случвало явно от водата в морето и при по-слаб имунитет да получавам инфекции, но не зная как може да се избегне такова нещо, предстои ми да ходя на море и се притеснявам

Мисля, че интимо хелп може да се приема и профилактично!
Така е, но не мисля, че е много добре, това да се прилага дълго, мен ме притесняват най-много такива безвредни хапчета, глобули и подобни
24 Юли 2015, 06:55
Мможе и да те притесняват Lussy, но това е един от начините, не мисля, че мащерката използвана за промивка ще е с по-добър ефект за профилактика от бакретиални инфекции по морето!
24 Юли 2015, 07:41
Няма какво да се бъзикате, само медикаментозно лечение, аз ти препоръчвам да се обадиш по тел. на гинеколога си и да обясниш какви са ти притеснения и да те насочи към най-безобидното лечение, което да не влоши здравето ти!
24 Юли 2015, 17:19
Наскоро в предаването на Гала даваха един специалист, който обясняваше за вагиналните инфекции и дадоха реклама на някакъв интимен гел Лактобор, който може да се използва и профилактично след басейни, морета и т.н., и когато вече има някакъв проблем, така че можеш да пробваш с него.
Дори да не си вземеш точно това, гледай продукта да съдържа млечна киселина.
28 Юли 2015, 11:34
rose_92 написа:Наскоро в предаването на Гала даваха един специалист, който обясняваше за вагиналните инфекции и дадоха реклама на някакъв интимен гел Лактобор, който може да се използва и профилактично след басейни, морета и т.н., и когато вече има някакъв проблем, така че можеш да пробваш с него.
Дори да не си вземеш точно това, гледай продукта да съдържа млечна киселина.
Да, така съм чувала и аз, ама казано честно би ме дострашало, при положение, че имам проблем да си правя експерименти, освен ако не съм в такова положение като момичето, което е написало темата, но не мисля, че е и ок да се ползват "профилактично" някакви неща. Все едно е да пиеш аналгин профилактично, защото в даден момент може да те заболи глава!
28 Юли 2015, 14:02
Е това все пак не е антибиотик. Не виждам какво лошо има да си го сложиш профилактично, когато си на море 1 път в годината и особено

ако ходиш на басейн, за да не изпаднеш в подобна ситуация. Аз преди 2 години в първите дни на почивката получих ужасен сърбеж и парене на морето в Созопол от мръсната вода и многото водорасли и беше много неприятно ама тогава не знаех за тези работи иначе веднага бих си купила нещо, което да облекчи симптомите пък след това задължително на гинеколог. А и щом специалистите казват, че може да се използва и профилактично, тогава защо не?
28 Юли 2015, 14:29
Не мисля, че е проблем, особено пък като се има предвид колко ни е мизерна водата по морето, а и от басейните почти сигурно да се върнеш с гъбички.
29 Юли 2015, 12:37
rose_92 написа:Е това все пак не е антибиотик. Не виждам какво лошо има да си го сложиш профилактично, когато си на море 1 път в годината и особено

ако ходиш на басейн, за да не изпаднеш в подобна ситуация. Аз преди 2 години в първите дни на почивката получих ужасен сърбеж и парене на морето в Созопол от мръсната вода и многото водорасли и беше много неприятно ама тогава не знаех за тези работи иначе веднага бих си купила нещо, което да облекчи симптомите пък след това задължително на гинеколог. А и щом специалистите казват, че може да се използва и профилактично, тогава защо не?
Кои са специалистите, тези по рекламите ли или онези, които ходят да четкат лекарите да предписват именно тези неща, хайде моля ви се
29 Юли 2015, 13:19
Не мисля, че е проблем особено като става въпрос за жена, която е предразположена към вагинални инфекции!
30 Сеп 2016, 15:40
Аз ако забележа по-обилно течение, ползвам Лактацид или си правя промивка със смрадлика. Ако не отшуми за ден-два, отивам на лекар.