Достатъчна и качествена ли е храната в училище?

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Re: Достатъчна и качествена ли е храната в училище?

Мнениеот Локумът » 06 Окт 2015, 11:31

Надали ядат такива неща в училището...
healthy-school-lunch.jpg
healthy-school-lunch.jpg (32.85 KiB) Прегледано 630 пъти

МОите и двамата не са били на училищен стол и нямам идея какво ядат, нито каква храна се предлага на останалите, но съм много резервиран в бъркането в големи количества, сигурен съм, че и качеството на храната е кофти..
Аватар
Локумът

Мнениеот sofi_black » 06 Окт 2015, 11:59

Snejna написа:Подиграват се и то много, сякаш едва ли не нямаш какво да ядеш и че нямаш пари, вашите ти пращат и подобни. Ако го има този навик от рано няма да има проблеми.

Да, на същото мнение съм, затова е и по-добре да си свикнете така, преди години редовно си носих сандвичи в училище, които сама си правих, за да не ям всички онези боклуци, но най-интересното, че всички познати ме разбираха, даже черпеха идеи за комбинации, дори и те започнаха да си правят :lol:
sofi_black

Мнениеот rabotnata pchela » 06 Окт 2015, 13:42

Не знам и синът ми догодина тръгва на училище и се надявам много да имат вкусни неща на стола. Иначе като цяло смятам, че трябва да им е достатъчна храната, само не съм съгласна със сутришната закуска, която знам, че често е стар плод или кофти сандвич, та може би за нея ще предпочета да си носи сандвич, иначе нямам против да се храни на стол на обяд. :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Slavena » 08 Окт 2015, 09:59

мнгоо го мслите, аз не се притеснявам какво ще яде малкия като тръгне на училище даже е облекчение че имат храна там,с лед като са решили че това им се полага за деня докато е там значи са достатъчни всички неща за ядене.
Slavena

Мнениеот rabotnata pchela » 08 Окт 2015, 10:40

Aз по-скоро не се притеснявам дали ще му стига като количество, а факта, че за закуска ще яде всеки ден баница, мекица или подобен тип закуска. Имахме един период, в който вървеше пеша около 40 минути за да стигнем до градината, като не броим автобусите, и отделно ежедневното му мърдане, минавахме всеки ден покрай една баничарница, от където му вземахме закуска, напълня почти веднага след като всеки ден ядеше такива неща. Не знам дали закуските са от пълнозърнест хляб и кашкавал, но и ме съмнява пълнозърнестия хляб да не е просто боядисан бял. Предпочитам сама да приготвям храната му и сериозно се замислям за тази възможност.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Malina » 08 Окт 2015, 13:59

Не винаги закуската е от такива тестени неща, по-често е плод и черен хляб, до колкото съм запозната. :)
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот dinkog » 09 Окт 2015, 11:13

Ако им давате закуска вкъщи на децата, то със сигурност ще им стига и яденето в училище, но все пак каквото и да си говорим, наистина най-добрият избор е яденето на домашно приготвена храна, а не от стол, пекарна или друго.
Аватар
dinkog

Мнениеот miron » 09 Окт 2015, 12:29

dinkog написа:Ако им давате закуска вкъщи на децата, то със сигурност ще им стига и яденето в училище, но все пак каквото и да си говорим, наистина най-добрият избор е яденето на домашно приготвена храна, а не от стол, пекарна или друго.

Много малко семейства си мисля, че закусват, особено пък да станат специално да правят закуска на децата си..
miron

Мнениеот kauda » 09 Окт 2015, 13:17

На мен ми харесва предложението на локума за такъв вид храна в училище, но и аз не мисля, че им предлагат качествени закуски и прочие. Виждала съм снимки на стари сандвичи, мухлясали плодове, ако ще е такава храната за децата по-добре изобщо да не се дават пари за нея.
Аватар
kauda

Мнениеот svetlozara » 20 Окт 2015, 16:40

МНого ги лезите тези деца, и аз бих яла с кеф от нещата на локума :)
svetlozara

ПредишнаСледваща

Назад към Бременност, раждане и майчинство