Различните видове ориз - как да ги приготвям?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Различните видове ориз - как да ги приготвям?

Мнениеот Nightmare » 08 Окт 2015, 16:27

От ориза си знам бисерния, който нямам идея дали сте включили в тези списъци, които сте опънали, ама на мен от него ми излизат киселини и е много гадно, от доста време не съм яла ориз!
Nightmare

Мнениеот Локумът » 08 Окт 2015, 16:31

zheleva212 написа:Предполагам ви е познат оризът Арборио, купувам най-вече от него, също Басмати, много рядко от дивия, който примесвам с Арборио или Жасминов, така се доовкусяват много добре. Когато готвя ориз обикновено гледам да не го слагам в ястия, а като гарнитура, за да може да му се усеща вкуса. Басмати готвя с като гарнитура към телешко, а дивият става прекрасен с тиква, ако не сте опитвали сега е моментът!

Стига да има от къде да ги намерим ще ги опитаме :D
Аватар
Локумът

Мнениеот Harmony » 09 Окт 2015, 11:20

Локумът написа:
zheleva212 написа:Предполагам ви е познат оризът Арборио, купувам най-вече от него, също Басмати, много рядко от дивия, който примесвам с Арборио или Жасминов, така се доовкусяват много добре. Когато готвя ориз обикновено гледам да не го слагам в ястия, а като гарнитура, за да може да му се усеща вкуса. Басмати готвя с като гарнитура към телешко, а дивият става прекрасен с тиква, ако не сте опитвали сега е моментът!

Ммм не е проблем има ги по големите магазини, а и тези са едни от най-разпространените видове! ;)
Аватар
Harmony

Мнениеот Mauritius » 09 Окт 2015, 13:46

Harmony написа:
Локумът написа:

Ммм не е проблем има ги по големите магазини, а и тези са едни от най-разпространените видове! ;)

Така е, но то малко трябва да се загледаш, иначе изглеждат по един и същ начин, особено тези, които са си белите сортове! :!:
Mauritius

Мнениеот Monika_Spasova » 09 Окт 2015, 16:34

Аз ги разделям на дебел и дългозърнест. :lol:
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Rali_hr » 12 Окт 2015, 16:23

Monika_Spasova написа:Аз ги разделям на дебел и дългозърнест. :lol:

Н амен познанията също са ми ограничени. :) Всичките оризища ми изглеждат визуално еднакво и аз като теб само по толкова ги различавам, но видове страшно много има и е само въпрос на разбиране и на знания да се сготвят правилно.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот donni » 12 Окт 2015, 16:26

Monika_Spasova написа:Аз ги разделям на дебел и дългозърнест. :lol:

Ами по този критерии, сякаш дългозърнестият си е по-добрият вариант
donni

Мнениеот Lilly_milly » 14 Окт 2015, 12:14

Добре де, то ориза няма някакъв особено специфичен вкус, за какво ти е да купуваш 200 различни вида и да се чудиш как да ги готвиш като накрая ефекта ще е един и същ, само по малко по-различен начин ще изглежда яденето
Lilly_milly

Мнениеот red_eyes » 22 Окт 2015, 13:11

Lilly_milly написа:Добре де, то ориза няма някакъв особено специфичен вкус, за какво ти е да купуваш 200 различни вида и да се чудиш как да ги готвиш като накрая ефекта ще е един и същ, само по малко по-различен начин ще изглежда яденето

Предполагам нямаш особено обоняние, щом твърдиш това?!?! Съвсем не е вярно - текстурата, вкуса, всичко онова, което получаваш от различните видове ориз си има своите различни качества, така че... никак не си права!
Аватар
red_eyes

Мнениеот Rali_hr » 22 Окт 2015, 14:04

И за мен оризът е един и същ, т.е. беше, докато до преди няколко дни не купих някакъв ориз от Лидл, който беше отвратителен.
Аватар
Rali_hr

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети