Скоро се запознах с повече видове ориз, отколкото съм смятала, че съществуват. Сега нямам търпение да открия всички видове, за които четох, за да мога да приготвя...
Ако кажем, че тези са едни от основните бял, кафяв, басмати и бланшираните им варианти, ако тук може някъде да се постави и този, който рекламират нон-стоп - оризът баланс.
Само че има и доста други, за които сега разбирам, като хималайския червен ориз, както и хималайския черен, но не зная дали не се води този див ориз, имало и някакъв черен бланширан ориз, но за нея не зная в каква категория спада Другите варианти са тези за паеля или за суши, които не зная как точно се приготвят и какъв е резултатът от тях
С нетърпение ще чакам да получа разяснение по въпроса с различните видове ориз и как да си приготвям, тъй като и без друго обичам ориз в големи количества и под всякакви форми, то едва ли ще мога да се разочаровам от някои от видовете