zheleva212 написа:Предполагам ви е познат оризът Арборио, купувам най-вече от него, също Басмати, много рядко от дивия, който примесвам с Арборио или Жасминов, така се доовкусяват много добре. Когато готвя ориз обикновено гледам да не го слагам в ястия, а като гарнитура, за да може да му се усеща вкуса. Басмати готвя с като гарнитура към телешко, а дивият става прекрасен с тиква, ако не сте опитвали сега е моментът!
Локумът написа:zheleva212 написа:Предполагам ви е познат оризът Арборио, купувам най-вече от него, също Басмати, много рядко от дивия, който примесвам с Арборио или Жасминов, така се доовкусяват много добре. Когато готвя ориз обикновено гледам да не го слагам в ястия, а като гарнитура, за да може да му се усеща вкуса. Басмати готвя с като гарнитура към телешко, а дивият става прекрасен с тиква, ако не сте опитвали сега е моментът!
Стига да има от къде да ги намерим ще ги опитаме
Harmony написа:Локумът написа:zheleva212 написа:Предполагам ви е познат оризът Арборио, купувам най-вече от него, също Басмати, много рядко от дивия, който примесвам с Арборио или Жасминов, така се доовкусяват много добре. Когато готвя ориз обикновено гледам да не го слагам в ястия, а като гарнитура, за да може да му се усеща вкуса. Басмати готвя с като гарнитура към телешко, а дивият става прекрасен с тиква, ако не сте опитвали сега е моментът!
Стига да има от къде да ги намерим ще ги опитаме
Ммм не е проблем има ги по големите магазини, а и тези са едни от най-разпространените видове!
Monika_Spasova написа:Аз ги разделям на дебел и дългозърнест.
Monika_Spasova написа:Аз ги разделям на дебел и дългозърнест.
Lilly_milly написа:Добре де, то ориза няма някакъв особено специфичен вкус, за какво ти е да купуваш 200 различни вида и да се чудиш как да ги готвиш като накрая ефекта ще е един и същ, само по малко по-различен начин ще изглежда яденето
Назад към Рецепти и полезни съвети
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта