Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Полезни съвети за начинаещите в кухнята!

14 Окт 2015, 14:32

А това ли е наистина разликата в задушаването и запържването, че при първото е на сух тиган и остава в собствен сос, докато другото е в мазнина? :roll:

Re: Полезни съвети за начинаещите в кухнята!

16 Окт 2015, 11:38

ramimni написа:А това ли е наистина разликата в задушаването и запържването, че при първото е на сух тиган и остава в собствен сос, докато другото е в мазнина? :roll:

И аз така си мисля, но все тази как се казва, аз поне не спазвам рецептите, готвя с въображение, за сметка на това ми се получава в 95% от случаите, така че смело иии... безотговорно ;)

Re: Полезни съвети за начинаещите в кухнята!

20 Окт 2015, 11:29

ramimni написа:А това ли е наистина разликата в задушаването и запържването, че при първото е на сух тиган и остава в собствен сос, докато другото е в мазнина? :roll:

Не мисля. И при двете има мазнина, в единия случай се слагат на много силен огън за кратко, докато при пърженето е необходимо по-дълго време, по-ниска температура и повече мазнина. Но може и ти да си права. ;)

Re: Полезни съвети за начинаещите в кухнята!

20 Окт 2015, 12:22

Не знам каква е разликата, аз правя по усещане както ме кефи. :) МОга да кажа, че съм много добра в готвенето, че и в яденето. :)

Re: Полезни съвети за начинаещите в кухнята!

20 Окт 2015, 12:34

А относно шпиковането някой да има идея как се правят разрезите в месото, понеже съм виждала вече готово шпиковано месо, но никога не съм опитвала и как се прави, така че да не изпада това, което се слага в разреза?

Re: Полезни съвети за начинаещите в кухнята!

20 Окт 2015, 12:53

lini_leni написа:А относно шпиковането някой да има идея как се правят разрезите в месото, понеже съм виждала вече готово шпиковано месо, но никога не съм опитвала и как се прави, така че да не изпада това, което се слага в разреза?

Е, чак да не изпадат. :) Просто сеп рави разрез, а сега има едни машинки, които май дирекно инжектират подправки вътре, но не съм сигурна дали правят това, или правят само дупки, после лесно могат да се напълнят,като месото се овъргаля в подправки.

Re: Полезни съвети за начинаещите в кухнята!

20 Окт 2015, 15:11

най-важното за всяка жена е да се научи ад прави мусака,баница и шкембе, останалото са изгъзици - задушаване и подобни.. глупости само :mrgreen:

Re: Полезни съвети за начинаещите в кухнята!

20 Окт 2015, 16:28

Локумът написа:най-важното за всяка жена е да се научи ад прави мусака,баница и шкембе, останалото са изгъзици - задушаване и подобни.. глупости само :mrgreen:

Оо в доброто шкембе си има доста майсторлък, ти умееш ли го гласиш?

Re: Полезни съвети за начинаещите в кухнята!

20 Ное 2015, 14:52

Виждали ли сте различните ножове за сирена, кой смятате, че е най-функционален, да става за меки и твърди, нямам много място за 1000 вида ножове, а и ми се иска да си взема, че като започна да режа сирене и настъпва някаква паника в мен :grin:

Re: Полезни съвети за начинаещите в кухнята!

23 Ное 2015, 16:42

niya_mazova написа:Виждали ли сте различните ножове за сирена, кой смятате, че е най-функционален, да става за меки и твърди, нямам много място за 1000 вида ножове, а и ми се иска да си взема, че като започна да режа сирене и настъпва някаква паника в мен :grin:

Онзи ръбестия бе. Той е за всякакви сирена:
cheese-knife.jpg
cheese-knife.jpg (23.06 KiB) Прегледано 1084 пъти

Мисля е доста важно да има дупки, за да не залепва за ножа сиренето! :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4